lördag 19 mars 2011

Manchester City är beredd på att kriga mot Chelsea


Vi har ju en annan viktig match framöver och det är mot Manchester City nu på söndag! För att vinna matchen mot City på Stamford Bridge vill Ancelotti att Chelsea ska,
 • Använda deras styrka
 • förmågor
 • självförtroende
 • Se till att City inte kontrar
Att City inte lyckas kontra är en viktig del för Chelsea. Under de tre senaste mötena mot City har Chelsea inte lyckats vinna, och det för att City lyckats kontra och gjort mål. Sedan förklarar Ancelotti att hans kompis Mancini är en mycket bra tränare med många taktiker vilket gör så att det är svårt att möta hans lag.

"Vi var lagkamrater i landslaget förut, och han är en god vän, men inte lika bra vän just nu när han har vunnit så många gånger över mig", säger Ancelotti medan han ler," Han måste förstå att han är min vän, så ibland måste han ge något till hans vän!" - skojar Ancelotti med ett leende.


Det är nu klart att vi inte kommer få se Alex imorgon, fastän det var snack om att han kanske skulle vara med. Ancelotti har meddelat att David Luiz, Essien, Malouda och Torres kommer starta från startelvan imorgon. Bossen hoppas på att det blir flera mål imorgon, och givetvist måste anfallarna ta den rollen, men han vill att man också ska öppna fram mer yta för Lampard så han också kan försöka göra mål. När det gäller Torres vill bossen att han spelar precis så som han gjort, men däremot tycker han att Torres måste göra mål för sitt eget bästa. 

" Det är väldigt viktigt för en anfallare att göra mål. Jag säger inte till anfallarna att bara göra mål, utan även att vara involverad i matchen med resten av laget." - förklarade Carlo

Bossen berättar att han har mycket tålamod när det gäller anfallarna. Han förklarar att han har haft många anfallare som inte gjort mål under ganska så lång tid, ett exempel är Hernan Crespo då han inte gjorde mål under sex månader. 


City som har en ganska så ny anfall består bland annat av Edin Dzeko, Mario Balotelli och Carlos Tevez. Det är fortfarande osäkert om Balotelli som fick ett rött kort nyligen, får spela på söndag, men Ancelotti skulle helst inte vilja att han var med i Citys trupp. 

" Balotelli är en fantastisk spelare, jag skulle nog föredra att han inte är med eftersom han är en mycket farlig spelare, det är Tevez också. Om de kunde ta semester några dagar skulle det vara bra för oss!" - skojade Ancelotti

Nigel de Jong tror att Chelsea kommer göra allt för att vinna den här matchen, speciellt nu efter att Chelsea har förlorat mot City tre gånger i rad. 

" Vi måste se till att vi är fokuserade. Vi måste vara beredda på att kriga mot Chelsea." - de Jong


För City har det sett ut såhär under den här månaden:

2: mars, City 3-0 Aston Villa ( FA cupen)
5:e mars, City 1-0 Wigan
10:e mars, Dynamo kyiv 2-0 City ( EL )
13:e mars, City 1-0 Reading ( FA cupen)
17:e mars, City 1-0 Dynamo Kyiv ( EL ) 

/ Rukksar

6 kommentarer:

 1. Låter som Ancelotti var på skojhumör denna presskonferans!

  SvaraRadera
 2. - GRATTIS TILL VINSTEN HJÄRTAT!

  SvaraRadera
 3. taack så mkt gumman! :D

  SvaraRadera
 4. har du spelat fotboll själv?
  isf i vilket lag? :)
  har du vart på en riktig chelsea match på stamford bridge eller någon annanstans ?
  vid vilken ålder började du hålla på chelsea? :)

  SvaraRadera
 5. Nej jag har faktiskt aldrig spelat i ett fotbolls lag innan, utan det har varit fotboll utan ett lag :)

  Jag ska åka till bridge nu när Chelsea möter Wigan den 9:e april tror jag att det är, så det blir första gången jag åker! :)

  Jag vet riktigt inte när exakt jag började heja på Chelsea, men det var ungefär när jag hade upptäckt att Drogba spelade för Chelsea, och det var ungefär för 5 år sen om jag minns rätt :)

  Jag ställer samma frågor till dig :)

  SvaraRadera