tisdag 8 mars 2011

BLACKPOOL 1 CHELSEA 3


Vinst borta mot Blackpool på Bloomfield Road! 3-1 blev resutlatet tillslut, däremot tycker jag inte att Chelsea var vassa under hela matchen. Blackpool som saknade två nyckelspelare visade ett starkt lag som aldrig slutade att kämpa, tycker att de var riktigt grymma. Sedan måste jag ju bara kommentera Kingston som jag  blev imponerad av under VM. Idag visade han oss många fantastiska räddningar, och det skulle inte förvåna mig om ett större lag skulle vilja ha honom snart.

När det gäller Chelsea så fick vi se en Lampard och Terry show. Det kändes riktigt bra och dessutom är det även bra för Lampard som har varit skadad ett tag. Jag tycker att vi har fått se en Super Lampard med mycket bättre självförtroende än vad han hade innan. Frankie har inte bara lyckats visa fin prestation genom hans mål utan även genom till exempel hörnor och passningsspel. Det var ju genom Lampards hörna som Terry lyckades göra första målet för Chelsea, och det blev Terrys fjärde mål för säsongen.

Om man ska kommentera hela laget så tycker jag att vi inte fick se tillräckligt mycket koncentration under vissa situationer. Försvaret råkade till exempel tappa lite koncentration under de sista minuterna, sedan har vi också mittfältet där alla inte presterade lika bra. Jag skulle hellre vilja se Malouda från början, men jag tror att Ancelotti ville låta Malouda få vila. Jag tycker också att det var bra att McEachran fick chansen att få spela under dagens match, det här är ju ett jätte bra tillfälle för 17-åringen. Dessutom var det bra att Anelka inte fick hoppa in eftersom vi behöver honom mot Köpenhamn! Drogba blev ju skadad, och ännu än vet man inte om det är något allvarligt, så därför var det bra att låta Anelka vila. På tal om Drogba, så tycker jag att han spelade bra. Han fick upp anfallsspelet ganska ofta, men ibland kunde det bli lite fel genom hans passningar osv. Men jag måste ändå säga att han syntes ganska mycket. Torres lyckades inte göra mål den här gången heller, och jag tycker att man ser på honom att han inte har självförtroende men ändå vill han göra ett mål. Lyckas Torres göra ett mål så vet jag att han kommer komma igång, men just nu är det en anfallare som inte är i form. Jag tror att vi kommer få se en mycket vassare Torres nästa säsong.

Chelsea hade alltså vissa ändringar idag. Vi fick se Drogba och Torres spela tillsammans igen, och sist vi gjorde det var mot Liverpool. Zhirkov fick också starta idag, och sist vi såg honom från starten var i november. Tredje ändringen var att Bosingwa ersatte Ivanovic, och Chelseas uppställning var en 4-4-2 uppställning. Blackpool fick möta Chelsea utan deras kapten Charlie Adam och DJ Campbell som har lyckats göra en mängd mål för Pool. Holloway ändrade om startelvan till en 4-5-1 uppställning med James Beattie som ensam anfallare, men han hade support från Carney och Puncheon som spräckte nollan för Blackpool.

Första halvlek var däremot inte bara Chelseas, utan Ians sida lyckades även visa vad de går för, och jag är rätt säker på att grabbarna i orange lyckades göra Holloway nöjd. Under hela första halvlek bjöds det bara på ett mål, och det målet lyckades vår kapten Terry göra med pannan via Lampards hörna i den 19:e minuten. 1-0 till Chelsea.


Terrys mål var inte den enda chansen från Ancelottis sida, utan flera chanser dök upp, och två utav de chanserna kom från Torres. Torres lyckades även göra ett bra jobb när han blockade Balckpool några gånger. Tidigt under matchen fick vi också se Chelsea chanser, så som i den andra minuten när Essien sköt förbi målet, eller när Kingston lyckades ta ifrån bollen från Drogbas fötter i den 6:e minuten. Vi fick se en annan fantastisk räddning av Kingston då han räddade situationen med fingertopparna efter 22 spelade minuter när Bosingwa beslöt sig för att skjuta ett skott. Wingern Carney var nära två gången när han utmanade Cech, men båda gångerna missade han målet.

Pools Puncheon lyckades ge hemmalagets supportrar hopp när Zhirkov tappade bollen i mittfältet och sedan lyckades Punechoen springa vidare med bollen förbi Luiz, men ett misslyckad skott som träffade stolpen spräckte inte Blackpools nolla. I den 46:e minuten var Ramires på väg att göra hans andra mål i Chelsea, men om man har duktiga Kingston framför målet kan det vara svårt, så målvakten lyckades rädda ännu en gång.

I andra halvlek såg man återigen en ganska farlig Blackpool som dessutom skadade Drogba efter bara några minuter. Beattie gick in i en duell i straffområdet, och resultatet blev en skadad Drogba. Drogba klev av planen och byttes ut mot Kalou efter 54:e minuten.

I den 63:e minuten beslöt sig domaren Mike Dean att döma straff till Chelsea när Kalou fälldes av Evatt, dock kan det även ses som feldömt. Lampard beslöt sig för att ta straffsparken och klev fram och nätade andra målet för Chelsea. 2-0 till Chelsea. Men här tog det inte slut på Lampards show, utan Lampards andra mål gjordes när Kalou passade bollen fint till Lampard som sprang igenom Blackpool och nätade. 3-0 till Chelsea.


Drogba var inte det enda bytet för Chelsea, utan efter 71 spelade minuter byttes även Zhirkov ut mot Malouda, och två minuter efter kom McEachran in i matchen istället för Ramires. Det bjöds tillslut även på en reducering från Blackpool i slutminuterna av Puncheon när han sköt bollen i Cechs bortre hörna.

Blackpool (4-5-1):Kingson (Halstead 66); Eardley, Baptiste, Evatt, Crainey; Puncheon, Southern, Vaughan (c), Reid, Carney (Phillips 72); Beattie.


Chelsea (4-4-2): Cech; Bosingwa, David Luiz, Terry (c), Cole; Essien, Ramires(McEachran 74), Lampard, Zhirkov (Malouda 71); Drogba (Kalou 54), Torres.

Det ska gå bra nästa match إن شاء الله

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. - Tur att din blogg finns så man inte missat något om Chelsea! Grattis till dagens vinst by the way, underbart att det äntligen vänder för the blues! Nu får vi hoppas det fortsätter så här bra till slutet av säsongen! Kram!

  SvaraRadera
 2. Man tackaaar! :D Ja nu ser det VÄLDIGT ljust ut för Chelsea, håll tummarna för oss! :)
  Kram :D

  SvaraRadera
 3. Dåligt spel men ett bra resultat och det är ju resultatet som är det viktiga, mina gulddrömmar lever! :)

  Cech - Agerade osäkert vid stolpskottet men annars stabil som vanligt, trist att han inte fick hålla nollan i sin 300:e match för Chelsea.

  Bosingwa - Gör en stabil match förutom Blackpools mål som han helt får ta på sig.

  Luiz - Lite sämre match från han, gick bort sig lite för ofta men agerade för det mesta säkert. Sätter sig inte i några problem.

  Terry - MOM tillsammans med Ramires från Chelseas sida! Inte ett misstag och målet var inte att klaga på.

  Cole - Ganska dålig match från Cole. Tycker det är alldeles för ofta motståndarna kommer förbi på hans sida, tycker man sett det ofta denna säsong. Såg lite bättre ut denna match då han fick mkt hjälp av Zhirkov.

  Ramires - En klockren match från brassen, man börjar bli van vid hans nästan perfekta insatser match efter match! Stengjuten i startelvan!

  Essien - Klart godkänd match från Essien, agerar stabilt och tar som alltid på sig ett stort defensivt arbete och lyckas med det.

  Lampard - Lite osynlig vissa delar av matchen men med hans två mål kan man inte klaga.

  Zhirkov - Gör sin första match från start på flera månader och det såg man efter att han slår bort lite för mycket passningar. Lyckas med en del svåra nummer och tycker ändå att han gör en godkänd match. Tycker även att han petar Malouda ur startelvan tills vidare.

  Drogba - Inte mycket rätt. Hoppas skadan inte är allvarlig.

  Torres - Lika som Drogba, inte alls bra. Tycker inte han får så mycket boll av sina lagkamrater och han måste ner i banan och hämta egna och det måste det bli ändring på.

  Byten:

  Kalou - Riktigt bra inhopp av Kalou som alltid! Hela matchbilden ändras när han kommer in. Tar dock lite för mycket skott när han kan passa.

  Malouda - Fortfarande förbannad på honom efter hans egoinhopp. Har ett superläge att passa Torres men väljer att skjuta på egen hand från en minimal vinkel. Otroligt själviskt. Får se sig petad av Zhirkov dem närmsta matcherna.

  McEachran - Fint inhopp. Visar vilken stor talang han är med hans fina passningsspel och spelförståelse.

  SvaraRadera
 4. McEachran är inte 17 längre :P, han är 18

  SvaraRadera
 5. Anonym, riktig bra kommentar, du har koll. Håller med om alla förutom TOrres och drogba. Nu kanske du tänker att jag snackar bra om Drogba bara för att jag tkr om han, men han var lite bättre än Torres tkr jag, Jag hoppas att Torres kommer igång snart! :)

  Jasså har McEachran hunnit bli 18 :)

  SvaraRadera