måndag 14 februari 2011

Sturridge har lyckats blomma ut rejält


På sistone har Chelsea lånat ut flera unga spelare, och innan vi välkomnade anfallaren Torres fick vi säga adjö till anfallaren Sturridge eftersom att han lånades ut till Bolton. Där finns han fortfarande kvar, och det är tänkt att han ska vara kvar där tills säsongens slut.

Anledning till att ett lag lånar ut en spelare är ju absolut inte för att bli av med spelaren, utan för att förbättra spelaren och ge honom mer speltid. Sturridge har lyckats uppfylla båda områdena efter att han har fått mer speltid och presterat väldigt bra under matcherna som en Bolton spelare. Han har inte bara presterat bra, utan även lyckats ta över Johan Elmanders position i startelvan. Daniel Sturridges succé i laget har gjort så att Johan Elmander nu har fått en konkurrent. Efter 21-åringens ankomst till Bolton har Elmander fått flytta ner till högerkanten där Elmander egentligen inte presterar som bäst.

Detta tror jag inte att Elmander tycker om, eftersom att en spelare alltid strävar efter att kunna prestera så bra som möjligt, och om man helt plötsligt flyttas ner från den rätta position vilket leder till att man inte kan prestera lika bra kan det leda till besvikelse. Besvikelsen kan riktas åt tränaren, och detta kan ökas mer om nykomlingen inte beter sig som tänkt. Ja, Elmander och Sturridge har inte funkat bra ihop, och detta kunde man se i Sturridges tredje match mot Everton då det ledde till diskussioner, gester och irriterade ansiktsuttryck mellan spelarna. Men egentligen är det inte det jag vill ta upp här eller berätta för er som en nr 1 nyhet. Nej, jag vill bara säga att jag är glad över att det går bra för Sturridge, att han har lyckats visa att han har kvalité, och att han fortsätter att övertyga i anfallet. Det är ju absolut en stor fördel för Sturridge efter att han har lyckats få Elmanders plats, han borde se det som en ära.


Sturridge har lyckats göra tre mål sen han lånades ut till Bolton. Han lyckades göra mål i hans två första matcher, och sedan lyckades han även näta mot Everton i den 67:e minuten efter Cahills mål, och matchen slutade med 2-0 till Bolton på Reebok Stadium. Sturridge har alltså lyckats väldigt bra hittills, och jag hoppas att han fortsätter på samma spår! Det är ju det som är meningen, att han ska lyckas bli bättre och bygga upp hans färdigheter, kvalitéer och självförtroende, och sedan komma tillbaka till Chelsea.

Efter Daniels debut mot Wolves uttalade Owen Coyle såhär: " Jag är jätte glad. Det är alltid trevligt när man tar in en spelare som man tror kan göra mål, och han lyckades göra det i hans debut. Han var livlig, han har ett trick, han har hållning och det kunde vi se genom hans mål. Det är bra för resten av hans säsong och hans framtid."
Här kan ni se Sturridges första mål i Bolton tröjan :


           
Lycka till Sturridge!                         
                                    
                                                             ***


Angående matchen idag, så uttalade Ancelotti igår att truppen såg bra ut och tränade i bra takt, förutom att Bosingwa hade en liten infektion i hans knä, men det ska inte påverka hans spel mot Fulham förklarade bossen. Vi har även Ramires tillbaka som har tränat förfullt efter att han missade matchen mot Liverpool.

" Nu har vi en stark trupp med David Luiz och Torres. Vi har förbättrat våra förmågor och vi har mer styrka. Truppen var bra, men nu är den bättre." - uttalade Ancelotti

Carlo tycker också att Fulham har presterat väldigt bra på sistone, och att de har deras bästa tid i den här säsongen just nu. Laget spelar bra med mycket förtroende, och för att kunna stoppa Fulham har Chelsea fått träna extra mycket vilket Ancelotti tycker är jätte bra. Chelsea möter ju Fulham idag, och det är måndag, så som vi ser så har Chelsea haft mer tid på sig för att förbereda sig inför mötet.

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. - nu är det inte så långt kvar! hoppas chelsea tar tre poäng nu! lycka till :)

  - och härligt att bosingwa är med i truppen ändå ;)

  SvaraRadera
 2. Dags att ta tre nya poäng i jakten på en champions league plats! :)

  SvaraRadera
 3. Dags att visa vad vi går för!! :)

  SvaraRadera