söndag 13 februari 2011

Duell mellan The Citizens, The Blues och Spurs


När Manchester United - Manchester City matchen började, så hejade jag på City. Mest för att jag ser United som rivaler och för att de leder just nu. Däremot kunde jag inte sluta kolla på Rooneys fantastiska bicicleta rakt in i krysset, vilket var omöjligt för Joe Hart att rädda. Det var oerhört tråkigt att de lyckades vinna, men efter matchen insåg jag en sak, och det är att Chelsea har en lång, och då menar jag verkligen lång väg att gå till 1:a plats. Egentligen var det faktiskt bara bra för Chelsea efter att United vann, eftersom att det är City och Arsenal vi först måste ta oss över innan vi ens tänker på 1:a plats. Så nu när City förlorade sin match, har Chelsea chansen att ligga bara en poäng ifrån City om de lyckas vinna på måndag mot Fulham. Det krävs att City får en oavgjord match eller förlust, vilket kan leda till att Chelsea har en chans att ta ifrån Citys tredje plats, och att Chelsea inte behöver kvala. Så från och med nu, ska jag inte koncentrera mig på om United har förlorat deras match eller inte, utan nu gäller det att först och främst ta tag i City, och förska vinna över dem den 20:e mars, och vi får även hoppas på att de tappar lite poäng innan de möter oss, och efter de har mött oss såklart.Tottenham kan vi heller inte glömma, eftersom Tottenham har 47 poäng just nu efter att de vann mot Sunderland. Nu gäller det att vinna mot Fulham så Chelsea, precis som Spurs också får 47 poäng. Nästa steg är att hoppas på att Spurs förlorar. Då har man liksom en lite säker fjärde plats, och under tiden ska vi hoppas på att City också tappar poäng. Just ni ligger Chelsea på femte plats efter Tottenhams vinst. Vi kan alltså säga att det är en duell mellan Tottenham, Chelsea och City just nu. Kan City hålla kvar deras tredje plats? Kan Chelsea ta Citys tredje plats? Eller kommer Spurs att hinna före? Ni märker att United och Arsenal inte är det viktigaste för Chelsea just nu, utan duellen längre upp i ligan ligger mellan United och Arsenal. Om det skulle vara så att fighten för fjärde platsen skulle vara mellan Spurs och Chelsea en lång tid, så skulle vi kunna påverka Spurs poäng den 30:e April på Stamford Bridge.


Vi säger att allt går jätte bra och som tänkt. City förlorar poäng samtidigt som Spurs också gör det, och Chelsea ligger på tredje plats. Om detta händer, ja då kan man börja tänka på Arsenal. Så om Arsenal skulle förlora poäng så finns det en liten möjlighet till att Chelsea kanske till och med skulle lyckas komma på andra plats, men sannolikheten till att det ska hända är liten enligt mig. Eftersom att Chelsea redan har mött Arsenal två gånger så kan The Blues inte påverka Gunners poäng på något sätt längre, utan det skulle krävas att Arsenal förlorar poäng mot andra lag. När det gäller Red Devils, så är jag ganska säker på att det krävs ett mirakel för att Furgeson ska sluta vinna matcher, så egentligen har jag på sätt och vis tappat upp hoppet om 1:a plats i ligan. Däremot kan Chelsea fortfarande vinna över United två gånger, men jag tror inte att det räcker till att Chelsea ska kunna vinna ligan.


Det här kanske var ett lite tråkigt inlägg, men vi ska inte glömma bort att Chelsea ligger bra till när det gäller Champions League och FA Cupen, så, keep up the Blue flag flying high och fortsätt att heja på världens bästa lag Chelsea! Och sen ska vi såklart hoppas på att det går mycket bättre för Chelsea i ligan!

Må Allah ge Chelsea en bra säsong nu, nästa säsong, och alla säsonger framöver! إن شاء الله

/ Rukksar

4 kommentarer:

  1. - hmm.. vet inte vad jag ska tycka.. ancelotti har ju själv sagt att han gett upp om ligatiteln så det enda vi kan hoppas på att de AT LEAST slutar tvåa i tabellen! aja lycka till mot fulham imorgon! ska vi säga 2-1 eller 2-0 ? :)

    SvaraRadera
  2. Taack!:) Jag skulle vilja säga 2-0! :D

    SvaraRadera