tisdag 15 februari 2011

FULHAM 0 CHELSEA 0


Det här känns tungt, riktigt tungt! Jag var så säker på att vi skulle få se på mål från Chelsea och en vinst. Det
finns så många frågor som snurrar runt i mitt huvud just nu, men största frågan är hur det ska bli med Champions League?

Jag måste ändå hylla matchens hjälte som såg till att rädda flera situationer, och sedan Dempseys straffspark. Cech såg till att prestera bra under matchen idag, och räddade Chelsea från Dempseys straffspark, och för det förtjänar han applåder. Tänk er hur ni skulle känna er om Cech inte räddade situationen. Tack, tack och tack! Jag tycker inte att det där var rätt dömt av domaren efter att Fulham fick straffspark. Egenligen förstår jag inte ens hur han vågar ge Fulham straffspark efter att han har dömt fel mot Chelsea flera gånger då han ignorerade straffspark som Chelsea egentligen skulle få! När det gäller David Luiz så tycker jag att det är synd att domaren gjorde så, att skrämma upp en nykomling sådär utan någon anledning kallar jag för kallhjärtad. Luiz har iallafall presterat väldigt bra idag, jag är imponerad! Han såg till att blocka, skapa fart och så var han även väldigt offensiv. Han fanns lite överallt och så bjöd han även oss på en fin bicicleta, lite underhållning och fint spel skadar inte! Så, applåder för David Luiz!


Det var mycket koncentration på Luiz, och även på Torres. Ja, Torres, han som missade mycket viktiga chanser för Chelsea. Ännu en gång får vi byta ut vår mycket dyra nya anfallare som gjorde så att Drogba satt bänkad. Eftersom att Drogba är min favorit spelare så måste ni vara beredda på att jag inte tycker om när Drogba sitter bänkad, så nej jag tyckte inte om det! Såhär är det, Chelsea har som vi vet haft problem med anfallet under senaste tid, och för det köpte vi en anfallare för mycket dyr pris. Då förväntar jag mig en mycket bättre prestation från Torres än från Drogba eftersom att vi köpte honom just för att det inte är Drogbas säsong i år. Det är det jag stör mig på, Chelsea behöver mål, men han kan inte göra mål. Återigen är jag kritisk när det gäller Torres men det är irriterande eftersom att Torres inte kan göra mål. Chelsea behövde stärka försvaret, och efter att Luiz kom till Chelsea har vi redan sett positiva förändringar där, eller hur? Om vi inte tänker på Cechs räddning så kan vi se att försvaret lyckades hålla kvar Fulhams nolla, och det för att försvaret har blivit bättre, men inte anfallet. Jag tror att Torres snart kommer att komma igång och göra mål, men nu när det behövs som mest så gör han inte det, och det känns tungt för mig.


En spelare som jag tyckte såg vass ut idag är Malouda. Han var alltid beredd och så syntes han hela tiden. Däremot lyckades Fulham blocka honom med 3-4 spelare varje gång han anföll så jag tycker att han skulle behöva lite mer hjälp från resten av laget, men eftersom resten av laget var ganska stillastående så funkade det inte. I mittfältet tycker jag att Ramires var hetast, medan Lampards och Essiens insats inte var tillräckligt. Kalou som ersatte Anelka senare under matchen, tycker jag också skapade en massa chanser. När det gäller försvaret så var som tidigare nämnt Luiz mycket het, och så tycker jag även att Ivanovic presterade bra, men detta betyder inte att Cole och Terry spelade dåligt, utan de första två som jag nämnde tycker jag var lite bättre.


Dagens startelva var en 4-3-3 uppställning då vi fick se Drogba på bänken eftersom att Torres fick ta över Drogbas plats, sedan fick vi även se Ramires tillbaka igen vilket gjorde så att vi inte fick se Mikel.

Första halvlek i matchen bestod av lite delade chanser. Fulham var inte helt lätta, utan de hade deras spel, och det hade även Chelsea. I den 16:e minuten fick vi se ett distansskott från Ramires som han inte riktigt träffade rätt, och ett annat distansskott kom från Lampard inte så långt efter. I den 31:a minuten var Malouda väldigt nära med att sätta in bollen rakt in i krysset, och om det skulle bli mål så skulle det vare ett oerhört fint mål, och inte långt efter provade Ivanovic med ett skott.

Torres hade också sina chanser. Innan halvlek lyckades han inte göra mål då han utmanade i straffområdet, sedan tog han emot en långboll från Luiz, men mottagningen var inget vidare. Torres tredje chans uppstod ganska tidigt i andra halvlek när Ramires kom runt på kanten och slog ett inlägg som spanjoren nickade över målet. Därefter slarvade han även bort en annan chans genom en skruvad skott som åkte en bra bit över.


Andra halvlek bestod av en Chelsea som hade lite mer chanser, men samtidigt också en stillastående Chelsea. I den 65:e minuten byttes Anelka som idag inte lyckades visa oss något snyggt mot Kalou. Kalou var däremot mycket vassare än Anelka och försökte att skapa chanser hela tiden. Han visade även ett bra försvarsspel. Inte långt efter bytet fick vi se en mycket farlig chans från Malouda, och den här gången också genom distanstskott med högern, men bollen vred sig ut från stolpen.

I den 67:e minuten var det nästan helt säkert att Chelsea skulle kunna dundra in ett mål genom straffspark. Det är inte så att Chelsea sköt över eller något sånt, nej utan domaren beslöt sig för att inte ge Chelsea straffspark efter en duell mellan Hangelaand och Malouda i straffområdet. I den 71:a minuten var det dags för Drogba att sätta in sin fot på planen, och Torres byttes ut efter hans andra match i Chelsea tröjan. 

Fortfarande såg det inte kört ut för Chelsea. Fortfarande visade The Blues chans efter chans, och tanken om att ett mål snart skulle komma var inte alls borta. Chelsea fortsatte att pressa på medan Fulham fortsatte att försvara, och i den 78:e minuten fick mittfältaren Essien en mycket bra chans via Lampards inlägg. Essiens nick var dock inte tillräcklig farlig för att kunna ge borta laget en ledning. Fulham som satsade på kontringar hade också en mycket bra chans men Cech såg till att rädda Dempseys skott.

Minuterna gick, och ännu inte ett mål från Chelsea. Men detta var inte matchens stora chock, utan matchens stora chock uppstod då domaren Dean beslöt sig för att ge en gratis straff till Fulham, men en feldömd straff sågs till att räddas av Petr Cech, som tillslut blev matchens hjälte. Däremot försökte Dempsey sparka in bollen in mål efter returen då Cech inte höll kvar bollen.


Fulham (4-5-1): Schwarzer; Baird, Hughes, Hangeland, Salcido; Duff, Murphy (c) (Gera 82), Sidwell, Dembele (Gudjohnsen 82), Dempsey; Johnson (Davies 73).

Chelsea (4-3-3): Cech; Ivanovic, Luiz, Terry (c), Cole; Essien, Ramires, Lampard; Anelka (Kalou 65), Torres (Drogba 70), Malouda.

Det ska gå bra nästa gång إن شاء الله

/ Rukksar

6 kommentarer:

 1. Jag ger Ancelotti dubbelmötet mot Köpenhamn, om vi inte skulle gå vidare därifrån kan han dra till Roma.... För just nu blir det ingen CL nästa år och det är katastrof!

  SvaraRadera
 2. - Bättre lycka nästa gång hjärtat! Och jag ser honom gärna i Roma, tycker dock inte någon skall skylla den usla säsongen på Ancelotti -glöm inte bort vad han gjorde för er förra säsongen! Men det blir definitivt vinst mot danskarna, det vet jag! I värsta fall slutar det oavgjort.. och det är ju egentligen inet dåligt det heller för Barca spelade också oavgjort mot dem ;)

  SvaraRadera
 3. Jag tror också att han klarar av Köpenhamn! :) Men däremot tror jag inte att han kmr vara kvar i Chelsea nästa säsong!

  Tack hjärtat!! Precis, vi får inte glömma bort om vad han har gjort för oss! Det är helt enkelt inte hans säsong i år, men sånt händer :(

  SvaraRadera
 4. Haha srry för min sena kommentar men efterssom att säsongen är slut ville jag bara göra en tillbaka blick. ;)

  Men jag tycker att du borde förstå Torres, Att det inte är lätt att komma i Februari i en helt annan spelform osv..
  Btw fett bra blogg!

  SvaraRadera
 5. Jo jag förstår vad du menar, men grejen är att han inte var i form under hela säsongen, då menar jag hans tid i Liverpool också. Dessutom räcker det inte med 1 mål för en anfallare, där måste man begära mer :)

  Tack! :D

  SvaraRadera
 6. Mm nu förstår jag dig mkt bättre helt ärligt läste lite slarvigt också! xD

  Till och med David Luiz har gjort mer mål än han
  =P

  SvaraRadera