måndag 21 februari 2011

Snart är det dags för Champions League!


Snart är det dags för mötet mot FC Köpenhamn! Danskarna ser fram emot att ta emot det engelska laget på Parken Stadium. Mötet är en av de största klubb matcherna genom den danska historian berättade en dansk supporter i Chelseas hemsida, och det tog bara 25 minuter tills biljetterna blev helt slutsålda i Danmark! Så ni kan ju tänka er hur taggade självaste laget och befolkningen är i landet. Den här matchen är större och viktigare för danskarna än vad vi kan tänka oss, dels för att de har kommit långt i Champions League och sedan också för att de tar emot ett av Englands bästa lag, Chelsea, dessutom har Dansk TV visat reklam för matchen nu i två veckor.

Tre av våra spelare har ju redan besökt Parken Stadium när England mötte Danmark i vänskapsmatchen, och britterna lyckades komma hem med en 2-1 vinst. Så Lampard, Terry och Cole har nog lite erfarenheter från besöket i Danmark som de säkert kan dela med sig lite med resten av laget innan de stiger upp på planen och åker iväg.


Ett danskt lag har aldrig kommit så lång som den här gången i Champions League, så jag tror att de ser fram emot mötet mer än något annat. Detta är nog nästan känslan som finalen för dem, och nu när The Blues inte är i topp form firar säkert Ståle Solbakken och hans grabbar mer än vad de skulle ha gjort om Chelsea hade kvar samma glöd som de hade i fjol. Jag tror även att Solbakken önskade sig en förlust för Chelsea mot Everton under helgen, eftersom det kan leda till mindre självförtroende, medan Köpenhamn möter Chelsea efter vintervilan, men de har ändå haft några träningsmatcher under tiden.

På tisdag kommer vi inte bara få se på en spännande match, utan även den gamla Chelsea spelaren Jesper Grønkjær som winger för Köpenhamn. Jesper spenderade tre och ett halvt år i Chelsea efter att han kom till laget år 2000. Det var dock inte Köpenhamn han hamnade i efter att ha lämnat Chelsea, utan han hann att spela i tre andra lag innan han blev en Köpenhamn spelare. Från Chelsea bytte han lag till Birmingham, sedan Atletico Madrid och Stuttgart. Jesper har lyckats få en ledande roll i laget precis som mittfältaren William Kvist, anfallaren Dame N'Doye och deras svenska målvakt Johan Wiland. Enligt Köpenhamn fansen borde Chelsea se upp för Grønkjær och N'Doye, eftersom de två kan vara mycket farliga och göra mål.

Men vi Chelsea fans ska hoppas på det bästa genom att heja och peppa The Blues, för det här mötet är väldigt viktigt. Vi har aldrig vunnit Champions League innan, och göra mål på borta plan är ett stort plus nu, dessutom är Champions League den enda titeln vi kan vinna den här säsongen, så GO BLUES!

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar