söndag 20 februari 2011

" Det var konstigt att Ramires fick ett gult kort" - Ancelotti


Där rök ännu en titel, FA Cupen. En Chelsea med flera chanser, och med ett mål från Lampard kunde inte besegra bortalaget Everton tillslut. Kanske skulle Chelsea kunna vinna matchen om Ramires situation dömdes rätt, eller så kanske Chelsea inte ens skulle få straffsparkar om Evertons bortdömda mål dömdes fel. Det finns många "kansken", men det här är fotboll, och allt möjligt kan hända under matcherna. Det blev genast oroväckande när Anelkas boll blockades av Howard, men det blev klart när Coles boll flög mot Chelsea fansen. Ja, då förlorade Chelsea. En vinst skulle kunna hjälpa The Blues att bygga upp förtroendet ännu mer mot Köpenhamn som är en oerhört viktig match, men nu får vi hoppas på att våra spelare inte påverkas av förlusten och åker till Danmark med glöd, vilja och styrka, och totalt äger matchen!

" Det finns många besvikelser för att vi jobbade så hårt under två hela timmar, vi skapade många chanser och vi förtjänade att vinna." - uttalade Ancelotti efter det tunga förlusten

Chelsea hade bra kontroll under matchen efter Lampards sena mål, och att Everton sedan skulle lyckas näta genom frispark fanns inte i Chelseas tankar, och det är just det som känns så oerhört tråkigt. Man önskar ju så oerhört mycket att frisparken aldrig uppstod och att Lampards mål skulle leda till en vinst för Chelsea, och fortfarande hålla kvar laget i tävlingen.

Frisparken precis utanför straffområdet gjorde så att det tillslut blev straffsparkar, och Ancelotti tycker att Ivanovic skulle kunna koncentrera sig lite mer under frisparks situationen, men samtidigt uttalade han även att Branislav spelade fantastiskt idag. Sedan hade han även en förklaring om varför Ivanovic kanske inte hoppade, och Ancelotti tror att det är för att domaren oftast brukar blåsa när spelarna gör det, så Ivanovic tänkte säkert att det bara skulle vara onödigt.

" Jag tycker också att det var straffspark för oss i första halvlek. Det var konstigt att Ramires fick ett gult kort." - la bossen till

När det gäller straffsparkarna efter övertid så tycker Ancelotti att det var väldigt bra spelare som sköt straffarna, och han förklarade även att de oftast brukar träna på just straffsparkar, det vill säga Lampard, Drogba, Anelka, Essien och Cole. Dessa spelare brukar alltså träna på straffar mer än de andra, och det var därför Ancelotti valde dem. Men vi ska inte bedöma spelarna efter deras straffar eftersom straffar kan ses som lotteri. Man vet aldrig hur det går, fastän man är duktig på det.


Keep The Blue Flag Flying High!

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. Hoppas Zhirkov får starta mot Köpenhamn, kan ju knappast bli sämre. Han var ju riktigt bra innan skadan och startade 5 matcher irad. Men tveksamt om Carlo vågar.

  SvaraRadera
 2. Nu när det går så dåligt så kanske Ancelotti ändå låter hnm få köra och kollar om det förändras ngt i laget. Men jag är ändå tveksam om han vågar!

  SvaraRadera
 3. Checka Länken :D !


  http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotboll/internationell/england/article8597755.ab

  SvaraRadera
 4. Malouda skulle jag vilja ha kvar en säsong till, och när jag ens tänker på sista gången Drogba kmr spela för Chelsea får jag tårar i ögonen, men ngn gång måste han bort, men jag vill inte att Drogba ska gåå :'(

  Väldigt intressan artikel dock, komiskt att man tänker på att Benayoun ska bort när han inte ens har spelat för oss kan man säga haha :P

  SvaraRadera