lördag 12 februari 2011

David Luiz från start på måndag


Brasilianaren David Luiz fick göra sin första debut i Chelsea tröjan mot Liverpool förra veckan, då han kom in i  matchen sent under andra halvlek efter att Bosingwa byttes ut. Nu verkar det som att Luiz ska få börja redan från startelvan på måndag mot Fulham.

Att David Luiz kan spela som både mitt, höger och vänster back är något som många tycker om och uppskattar, det är alltså ett stort plus för David, och om man har ett plus så ser bossen alltid det som något positivt. Ancelotti uppskattar hans färdigheter och förmågor, och så är han brasilianare vilket betyder att han har bra teknik vilket gör så att han kan bygga upp spelet från försvaret mer, och det är just det Ancelotti vill, det vill säga mer spel från försvaret. Ancelotti har höga förväntningar när det gäller David, och bossen uttalade att han tror att Luiz kan bli en av världens bästa försvarare i världen i framtiden.


" Han är ung men har fantastiska erfarenheter. Han spelade för Benfica och han har även spelat i Champions League. Vi är ledsna över att han inte kan spela i Champions League för oss, men han kan visa hans kvalité i Premier League och FA Cupen. " - förklarade italienaren

" Premier League är som jag har sett från TV:n mycket snabbare och mer psykisk än min gamla liga, men om jag inte skulle tycka om den psykiska sidan skulle jag istället spela tennis, förklarade Luiz med ett leende, och sedan fortsatte han: Jag har en stark tro, och jag tror på Gud. Jag tror att saker och ting händer för en anledning, och jag slutade aldrig att tro att jag skulle börja i den här klubben." - sa David Luiz


Nu när Chelsea har David Luiz kan Ancelotti låta andra spelare få vila och hålla alla försvararna i form för resten av säsongen. Så nu när vi har en ny försvarare kan Chelsea variera mer i backlinjen än vad de har kunnat göra innan. En försvarare som vi har saknat ganska länge är Alex, men Ancelotti uttalade att vi troligen ska få se honom spela hemma mot Köpenhamn igen, sedan meddelade han att Alex tränar förfullt och förbättrar sig.

När det gäller anfallet på måndag, så kommer Ancelotti att göra en förändring. Förra matchen fick vi se tre anfallare, men nu är det tänkt att låta Torres och Drogba sköta anfallet på måndag. Det blir alltså två anfallare istället för tre.

" Jag tycker att Drogba och Torres är fantastiska anfallare och vi måste göra allt för att de ska funka tillsammans. Nu måste vi förbereda oss inför nästa match och hålla kvar vårt förtroende." - uttalade Carlo

När det gäller Fulham så har Hughes grabbar lyckats vinna två liga matcher av fem, förra månaden, och två förluster och en oavgjord. I FA cupen förra månaden gick det mycket bättre då de vann båda matcherna. Mot Peterborough lyckades Fulham vinna med 6-2 hemma, och mot Tottenham lyckades de vinna med 4-0 hemma.


Såhär har det sett ut den här månaden:

Fulham 1-0 Newcastle Uinted
Aston Villa 2-2 Fulham

" Jag har alltid sagt att andra halvan av säsongen kommer det att gå bättre för oss. Resultatet och prestationerna har varit mycket bättre nu. Dembele och Johnson spelar väldigt bra just nu. Vårt förtroende är högt just nu " - uttalade Fulhams manager Hughes

Den här gången är det Chelsea som får besöka Craven Cottage under London derbyt på måndag. Sist Chelsea mötte Fulham var på Stamford Bridge, den 10 november 2010, då The Blues besegrade The Whites med 1-0.

/ Rukksar

4 kommentarer:

 1. förlåt att jag inte kommenterat på länge, skulle rensa i favoriter så råkade jag radera din blogg :(

  väldigt fint mål av Rooney idag har gillat United lite sen CR7 stack till Real.

  SvaraRadera
 2. Du behöver absolut inte be om ursäkt Drogba :)

  Jaa, jag håller med om att Rooneys mål var väldigt fin! Man kan se målet om och om igen! UNDERBART! damn!! ;)

  SvaraRadera
 3. - förhoppningsvis blir det vinst !

  SvaraRadera
 4. jaa Hoda! :) Men det känns så jobbigt att man måste vara så nervös!

  SvaraRadera