lördag 19 februari 2011

CHELSEA 1 EVERTON 1 (3-4 STRAFF)


Vi är ute ur FA Cupen. Jag har faktiskt inte så mycket att säga än att det är synd och att det känns tungt. Nu finns det bara en titel vi kan satsa på och det är Champions League. Så från och med idag kan vi stryka bort FA Cupen och Premier League.

Under en mållös match lyckades Lampard göra hans 22:a mål i FA Cupen i den 104:e minuten i övertid, och då var det ganska säkert om att Chelsea skulle gå vidare till nästa runda och fortfarande vara kvar i tävlingen, men att Baines sedan skulle göra mål i den 119:e var ingen beredd på efter Evertons chanslösa kvart. Eftersom att det blev 1-1 så ledde det till straffsparkar. När det gäller straffsparkar så har det laget jag hejar på alltid otur, jag vet inte varför! Iallafall, Chelsea åkte ut efter straffsparkarna när Cole och Anelka missade.

Straffsparkar:
Lampard 2-1
Baines 2-1 (miss)
Drogba 3-1
Jagielka 3-2
Anelka 3-2 (miss)
Arteta 3-3
Essien 4-3
Heitinga 4-4
A. Cole 4-4 (miss)


Sen uppstod det ju även lite andra situationer under matchen som när Ramires blev neddragen av Tim Howard i straffområdet, men istället för att få straff så fick han ett gult kort! Sedan såg det ju även ganska kört ut, men Marouane Fellainis mål dömdes bort för offside i den 90:e minuten.

Dagens startelva bestod av Kalou istället för Anelka som sedan fick hoppa in i den 90:e minuten. Drogba längst fram, och sedan Malouda i sin vanliga position. Mittfältet bestod av Ramires, Lampard och Essien. Eftersom att Luiz inte kunde spela fick Ivanovic spela som mittback med Terry och Ferreira som höger back.

Everton körde ingen lugn match, utan såg till att tackla mycket, och i den 20:e minuten uppstod en bra chans genom Lampards frispark som åkte förbi stolpen. I den 24:e minuten lyckades Chelsea att kontra sig fram när Kalou avancerade sig fram från höger sidan med en passning till Lampard, men Howard såg till att blocka utan att hålla kvar bollen, och bollen åkte fram till Drogbas fötter som sedan missade att träffa rätt.

Däremot såg även Everton till att vara farliga och skapade lite små chanser, men Petr Cech hade inga problem med det. Men eftersom att Chelsea hade vissa chanser såg Everton även till att försvara. Drogba visade bättre spel och försökte att göra mål, som när han sköt ett skott från 25 meter, och inte långt efter såg även Malouda till att utmana Coleman. Det skulle ha kunnat stå 1-0 till The Blues innan pausen om inte domaren Phil Dowd dömde fel när Ramires fälldes ner av Howard. Domaren dömde alltså fel, men inte bara det utan han gav Ramires ett gult kort, för vadå?! Dowd menar att det var filmning.I andra halvlek kom sedan Essien in istället för Mikel, och det tog inte lång tid tills en farlig chans uppstod via Drogbas frispark som Kalou sedan inte kunde nicka in rätt. Drogbas andra frispark kunde återigen leda till mål, men den här gången var det Lamapard som var nära med pannan. Osman såg också till att skapa en bra chans för Everton när han nickade bollen rakt till Cech.

Evertons målvak Howard visade en fin prestation när han räddade två chanser under en minut, och den första var från Lampard som fick en bra boll av Kalou och Ramires, och den andra chanser uppstod av Ivanovic. Som vi ser så hade ändå Chelsea en massa chanser. Flera chanser uppstod från Chelsea i andra halvlek, men ändå ville bollen inte gå in i mål innan övertid! Två minuter innan övertiden så hände det som inte fick hända. Fellaini såg till att få in bollen i mål, men situationen dömdes bort efter att det visades vara en klar offside. Så det stod fortfarande 0-0 till båda lagen.

Under förlängningskvarten forsatte Chelsea att trycka ner Everton då de hade många chanser som inte prickades in rätt, men i den 104:e minuten lyckades Lampard tillslut näta när ett inspel togs ner av Drogba som Lampard sedan sköt lågt in i högra hörnan. Andra kvarten bestod också av Chelsea chanser medan Everton inte skapade någonting alls tills slutminuten. Baines gjorde målet in i vänstra krysset genom en frispark i bra läge.

Detta ledde till straffsparkar.

Det här känns inte bra :(

Chelsea (4-4-2): Cech, Ferreira, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires, Lampard, Mikel (Essien h-t), Malouda (Anelka 90); Kalou (Zhirkov 110), Drogba.

Everton (4-2-3-1): Howard; Neville (c), Jagielka, Distin, Baines; Arteta, Fellaini; Coleman, Cahill (Bilyaletdinov 70), Osman (Heitinga 94); Beckford (Anichebe 80).

Det ska gå bra nästa gång, إن شاء الله

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Otroligt svag insats IGEN... suck
  Det är bara att vi åker ut mot FCK som fattas..

  Riktigt bra blogg förresten! Bra med videoklipp!

  SvaraRadera
 2. Anelka Får Inte Lägga Straffar!


  Först Champion League Finalen och nu detta.

  SvaraRadera
 3. Tack anonym! :)

  Fett synd Robyn :/

  SvaraRadera
 4. - våra lag är ute på hal is :( det är verkligen inte vårt år iår /;

  SvaraRadera