fredag 4 februari 2011

Dags för revansch?


Snart är det dags för det efterlängtade mötet, Chelsea-Liverpool. Den här gången är det The Blues som tar emot The Reds på Stamford Bridge. Förra mötet mot Liverpool spelades på Anfield då Chelsea spelaren Torres gjorde båda målen för Liverpool eftersom att han då tillhörde det laget. Nu är han en Chelsea spelare, och det är även hans första match i Chelsea tröjan. Första matchen i Chelsea tröjan blir alltså på söndag mot Liverpool, och man undrar ju hur det kommer att gå. Kommer han att våga göra mål? Kommer han att ta det lugnare? Eller kommer han att kämpa?

En sak som han kan pusta ut för är att det är Chelseas hemmaplan den här gången, annars skulle det vara oerhört jobbigt för anfallaren att besöka Anfield efter en transfer begäran, ni kan ju bara tänka er hur Liverpool fansen skulle buat ut honom. Vi kommer troligen få höra en massa Liverpool fans som buar på söndag, men det lär inte bli lika högt eftersom att applåder och pepp från Chelsea fansen kommer att höras mer för Torres. Jag tror Chelsea supportrarna kommer göra allt för att den nya anfallaren ska känna sig välkommen och komma igång.


Liverpool har som sagt släppt en anfallare, och sedan köpt in två nya. Suarez från Ajax och Carroll från Newcastle blev det, och förut ryktades det även om att Chelsea var intresserade av anfallarna. Carroll kommer vi inte att få se mot Chelsea eftersom att han är skadad, däremot kommer vi att få se Suarez som lyckades göra ett mål i hans första match som Liverpool spelare mot Stoke. Mäktigt att kunna göra mål i första matchen, men Chelseas back ska tillsammans med Luiz se till att stoppa honom. Det finns en annan stor förändring i Liverpool och det är att vi inte kommer att få se Roy Hodgson, utan nu är det föredetta Liverpool spelaren Kenny Dalglish som har tagit över.


Den här vinsten är mycket viktig för båda lagen, men som jag ser det så skulle det vara en revansch om Chelsea kunde vinna över Liverpool, dessutom förlorade Manchester City poäng i onsdags då deras match slutade oavgjort, så nu har Chelsea en fantastisk chans att hoppa upp ett steg.

Nu ligger Liverpool på sjunde plats, och har 35 poäng. Senast de mötte Chelsea var alltså på Anfield då de vann med 2-0. Såhär har det sett ut efter tidigare möten:

2009/10, Chelsea 2-0 Liverpool, Liverpool 0-2 Chelsea

2008/09, Chelsea 0-1 Liverpool, Liverpool 2-0 Chelsea, Champions League: Liverpool 1-3 Chelsea, Chelsea 4-4 Liverpool

2007/08, Liverpool 1-1 Chelsea, Chelsea 0-0 Liverpool, Liga Cupen: Chelsea 2-0 Liverpool, Champions League: Liverpool 1-1 Chelsea, Chelsea 3-2 Liverpool

Förra månaden såg det ut såhär för Liverpool:

Liverpool 1-2 Bolton
Blackburn 1-3 Liverpool
Liverpool 0-1 Manchester United ( FA-cupen)
Blackpool 1-2 Liverpool
Liverpool 2-2 Everton
Wolves 0-3 Liverpool
Liverpool 0-1 Fulham

och så har vi matchen mot Stoke som de vann med 2-0 den här månaden.

/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. Chelsea (3)-(2) Liverpool

  Lampard Suarez
  Torres Carragher(staving)
  Torers

  SvaraRadera
 2. I hope , fast det skulle va bättre me 3-0 till Chelsea :P

  SvaraRadera