torsdag 3 februari 2011

" Du måste vara en top spelare för att spela här." - David Luiz


Nu har det gått två dagar sen vår nya brasilianska försvarare David Luiz kom till klubben. Luiz som tidigare inte har spelat för något engelskt lag innan känner nog att allt är spännande och väldigt nytt. Ny klubb med ny tränare och nya lagkamrater kan vara mycket, speciellt då man måste lära känna alla samtidigt. Däremot är Luiz inte den enda brasilianaren i klubben. Alex och Ramires är två brasilianare som Luiz kan känna sig lite extra trygg med. Dessutom kan det även kännas lite skönt, eftersom Torres också är ny i klubben. Tillsammans kan Torres och Luiz lära känna klubben.

Luiz berättar att han har känt Alex ett bra tag, och att han gillar hans spel och personlighet. Dessutom har han spelat i landslaget tillsammans med Alex, så det är också en stor anledning till att han känner Alex väldigt bra, berättar Luiz. Innan Luiz värvades till Chelsea pratade han mycket med Ramires om det som också spelade i Benfica, och Ramires brukade alltid hoppas på att Luiz ska komma till klubben.


" Och nu kan vi spela tillsammans igen efter ett år i Benfica" - uttalar Luiz glatt

Luiz är väldigt glad av att få börja spela i  top laget, eftersom han vet att man behöver vara en mycket bra spelare för att spela i Chelsea, och så är det även mycket tävling om vem som ska få börja i klubben. För att brasilianaren ska lyckas i klubben måste han lära sig nya saker av hans nya lagkamrater som har fantastiska färdigheter, och med hans starka vilja ska det inte uppstå några problem förklarar 23-åringen.


" Världens bästa liga är Premier League, så jag är jätte glad över att vara här och möta kända spelare. Alla duktiga spelare vill möta andra duktiga spelare, och jag hoppas att det är min tur."- Luiz

Försvararen hoppas på att möta Liverpool, och han uttalar även om att han är i form, så därför ska det inte finnas några problem för att spela på söndag. 

" Jag vill hjälpa laget. Jag är mest bekväm med att spela som mittback, men det går bra att spela som höger och vänster. Jag är glad så länge jag får spela"- förklarar David

David kan precis som Ramires inte prata flytande Engelska, och han hoppas på att det ska gå snabbt att lära sig språket, eftersom att det kommer hjälpa honom mer, sedan lägger han till att han inte har några problem med spanskan. Nu vet vi att han kan ha lite problem med engelskan, men hur är han annars som person då?

" Jag är en lugn kille, däremot är det tvärtom på planen. Utanför planen är jag " take it easy" killen, och jag har ett normalt liv. Inne på planen förändras min personlighet. Jag gillar att stanna hemma, min familj är i Brasilien, och min familj kan göra mig glad. Jag vet inte om min familj ska komma till England, det skulle vara svårt för dem att bo här, eftersom att det är så kallt! "

                                                         ***

Jag vill även lägga till att mötet mellan Chelseas och Arsenals reservlag blev oavgjort. 2-2. Conor Clifford  gjorde Chelsea första mål, och det andra målet gjordes av Milan Lalkovic som också gjorde två mål mot Arsenal i deras tidigare match i FA-cupen.


Chelsea (4-3-3): Sam Walker; Billy Clifford, Danny Pappoe, Jeffrey Bruma (c), Aziz Deen-Conteh; Jacopo Sala; Josh McEachran, Conor Clifford; Gokhan Tore, Milan Lalkovic, Adam Phillip (Todd Kane 77).

Arsenal (4-2-3-1): James Shea; Sead Hajrovic, Daniel Boateng, Ignasi Miquel (c) (Martin Angha 44), Jernade Meade; Oguzhan Ozyakuo, Thomas Cruise; Roarie Deacon, Chucks Aneke, Luke Freeman; Rhys Murphy.

/ Rukksar

2 kommentarer:

 1. Tack För att Du Skriver Lite Om Reserv Laget :)

  Jag har inte riktigt veta vem han är men efter denna interjuvn gillar jag han :D

  gilld speciellt kommentaren '' Rftersom att det är så kallt! '' ;)

  SvaraRadera
 2. det var så lite så! :)

  Hahah eller hur, det var nästan lite gulligt att han sa så! :D

  SvaraRadera