söndag 6 februari 2011

CHELSEA 0 LIVERPOOL 1


Vart ska man börja? Låt oss börja med spelaren som skulle vara matchens höjdpunkt, matchens lirare och matchens Torres. Jag tycker att det här inte funkade alls. Jag kunde inte se någon som helst glöd eller vilja i anfallaren, kanske för att han aldrig har varit Chelsea supporter och fortfarande älskar Altetico Madrid. Sjukt att han ens uttalade det där. Iallafall, han var slö och tappade bollar. Sedan hade han även en dunder chans vid början av matchen då han valde att skjuta över istället för att passa till Drogba som skulle kunna dundra in bollen då han var helt fri. Som tidigare nämnt så vill jag se en anfallare som samarbetar och inte tänker på sig själv. Vi får hoppas på att han kommer igång mer nästa match.

Det var även svårt för Chelsea som just har kommit över den dåliga perioden och få köra med en ny uppställning. Om jag skulle vara Ancelotti skulle jag bytt ut Torres precis efter pausen och sedan stoppa in en av Chelseas vassaste spelare Malouda, även Kalou. Det var däremot bra att Torres började från matchens början, eftersom det annars skulle vara ett svårt val att låta honom komma in senare, och om han inte skulle komma in alls, så skulle vi supportrar sitta sura och klaga på Ancelotti.

Andra spelare i Chelsea har inte heller varit så vassa idag, utan speeden kom fram då vi fick se Malouda och Kalou. Ingen lyste upp, utan det var mer ett okej spel från alla förutom Torres och Lampard tycker jag. Helt ärligt,men vart höll Lampard hus egentligen? Kom igen Lampard, vi vill se mer från dig! Ni kanske även tycker att jag är för hård eller kritisk mot Torres, men jag blev verkligen besviken idag. Jag vet inte om ni känner samma sak som mig, jo det var hans första match, men han är en dyr satsning, och en dyr satsning ska inte behöva bytas ut. Sen kan man ju nästan inte klaga på att, aa det är hans första match, för då kan jag säga att det också var Suarezs och Pazzinis första match, och Torres kostade mycket mer än dem.

Varför var det så svårt att göra mål då? Jo, för att Liverpool såg till att försvara mycket bra, applåder! Fint försvarsspel, och Chelsea hade det svårt att ta sig igenom. Under första halvlek var det ju jätte svårt att ta sig fram från mittfältet. Liverpool körde alltså väldigt defensivt, och kontiringsspel, vilket funkade väldigt bra. Chelsea skulle kunna prova med lite flera höga inlägg, djupledspassningar och sedan också flera distansskott. Men jag måste ändå säga att Chelsea lyckades hitta vissa luckor under första halvleken, men två svaga anfallare mot ett starkt försvarslinje är ingen lätt grej. Sedan fick vi se en chock scen då Cech blev sur över Ivanovic efter att båda försökte rensa bort bollen samtidigt.


Andra halvlek såg ut som innan, men däremot fick vi inte vår straffspark som vi borde ha fått. I den 53:e minuten fälldes vår försvarare Ivanovic, men domaren bestämde sig för att inte döma situationen rätt. Under andra halvlek fick vi även se ett mål, och det var Liverpool som tog ledningen i den 69:e minuten.  Det kunde faktiskt också stå 2-0 till Liverpool om inte Maxi missade hans heta chans under första halvlek då han träffade ribban.

Däremot var det inte bara Liverpool som visade upp sig, utan det var faktiskt Chelsea som hade mer bollinnehav och hade flera chanser, men The Reds hade fortfarande kvar deras starka försvarsspel. Essien som hade en oerhört bra chans i den 66:e minuten tycker jag har kommit igång en aning mer än förra matchen, men fortfarande inte helt. Det enda rådet jag kan ge till mittfältaren är att fortsätta som han gör och inte påverkas av förlusten idag. Det är inte bara Torres jag är besviken över idag, utan domarbeslutet kan jag heller inte acceptera. I den 92:a minuten får Liverpool frispark efter att Chelsea i den 91:a minuten inte får straffspark efter samma situation.

En annan grej får vi inte glömma, vi fick ju även se vår nya försvarare David Luiz efter att bosingwa byttes ut i den 72:a minuten, och med inte så mycket spelade minuter kunde han inte visa något speciellt, men en helt okej prestation.


Nog pratat om vad jag tyckte och tänkte, utan nu går vi över till vad som hände i matchen. Uppställningen var alltså inte Chelseas vanliga uppställning, då vi fick se en 4-3-3 startelva. Drogba, Torres och Anelka fick anfallspelet, och detta gjorde så att Malouda satt bänkad.

Matchen började med ett snabbt gultkort till Mikel i den 31:a sekunden då han fällde Gerrard. Det tog inte långt tills Chelsea fick sin första chans då Liverpool passade fel, och bollen hamnade hos Torres, men Torres skott hamnade över Reinas mål. Anfallaren fick även en hård armbåge rakt i ansiktet av Agger, och lite förvånad blev jag då han inte valde att be om ursäkt.


Vi fick efter ett tag se att Chelsea hade det ganska svårt att anfalla från mitten, så ett förslag skulle vara lite mer anfall från sidan. I den 26:e minuten var Ivanovic väldigt nära på att ge The Blues ledningen via pannan. Det var alltså mycket Chelsea, men en svår Liverpool som försvarade oerhört bra. I den 30:e minuten hittade Drogba rätt på Torres, men Torres som inte direkt hann med bollen missade chansen då Carragher hann att glidtackla. Däremot var det inte bara Chelsea som bjöd på chanser, utan Liverpool hade en fantastisk mål chans i den 32:a minuten då Maxi hade en helt öppen chans, då han istället träffade ribban. Efter tre minuter fixade Ivanovic en het chans för Chelsea, och tanken var att Torres sedan skulle få bollen, men anfallaren uppfattade inte situationen och missade bollen eftersom att han inte var på rätt plats.

I den andra halvleken var det återigen Chelsea som hade mest bollinnehav, men Liverpools kontringar gav bortalaget ledningen, och i den 54:e minuten hade Anelka en bra chans genom hans distansskott som jag ville se mer av. I den 65:e minuten var det dags för nykomlingen Torres att hoppa av från planen och låta kalou ta över, och efter en minut var Essien väldigt nära då han sköt över målet.

Det såg ut som att Chelsea snart skulle göra ett mål, men i den 69:e minuten kon chocken då Meireles gjorde mål för Liverpool. Hela chansen kunde stoppas om försvaret inte skulle ställa till det igen. Gerrards inlägg kom fram till en fri Meireles vid den botre stoplen som helt enkelt kunde sätta dit ledningen. 1-0 till Liverpool. Efter målet kom Chelsea igång mer, och med några chanser och fel dömda situationer slutade matchen med en vinst till Liverpool.

Chelsea (4-1-2-1-2): Cech; Bosingwa (Luiz 72), Ivanovic, Terry (c), Cole; Mikel (Malouda 68); Essien, Lampard; Anelka; Torres (Kalou 65), Drogba

Liverpool (3-4-2-1): Reina; Carragher, Skrtel , Agger; Kelly, Lucas, Rodriguez (Aurelio 74), Johnson; Gerrard (c), Meireles (Poulsen 83); Kuyt.

Det ska gå bra nästa gång, إن شاء الله

/ Rukksar

12 kommentarer:

 1. va hände med torres? man ville se mer av honom! :(

  SvaraRadera
 2. TORRES DU ÄR SKIT! Jag är till och med bättre än dig, men man ska inte skylla på honom, det var ju hans första match :) Men jag har tittat lite statestik efter varje match och då ser jag att motståndarna får 8/10 skott PÅ mål. När Chelsea får 5/20 PÅ mål. Jag vill att dom tränar mycket mer på skott och springa väldigt mycke.

  SvaraRadera
 3. Tycker att chelseas mitfält är för okreativt framförallt med Mikel !!!
  Sen så tycker jag även att Chelsea gör fel när de satsar alldeles för mycket långt emot Drogba då jag inte ser huvudpspelet som hans främsta egenskap

  SvaraRadera
 4. Torres pallade inte trycket. Precis som under VM kunde han inte leva upp till alla förväntningar. Synd när han kostade laget så mycket.

  SvaraRadera
 5. Folk hade för mmånga förväntningar på honom under VM, och sen när han inte kunde leva upp till dessa blev han misstyckt av många. Och sen tror ja att han måste ge sig själv en from av en självförtroende-bost när han spelar. Det tar tid och träning men ja hoppas att han visar vad han går för.

  SvaraRadera
 6. 5/20 , det där ser inte bra ut, och ja, jag håller med om att de måste träna skott och springandet! En stillastående Chelsea är väldigt lätt att vinna över!

  Lampard och Essien vill jag se mer av, jag känner att man inte kan begära mer från Mikel, men Essien och Lampard vet ajg att de kan.

  Jag hoppas på att han spelar för Chelsea och inte bara för sig själv!

  SvaraRadera
 7. Visst Torres levererade inte alls som förväntat, blev någon förvånad egentligen? Nej. Men även fast han inte levererade betydde inte det att han inte visade inställning, för det gjorde han. Mycket mer än vad han har gjort tidigare i Liverpool denna säsong. Ska jag istället ta någon med risk för att sticka ut hakan för mycket så är jag mer kritisk till Drogba, han var rent ut sagt värdelös! Inte en målchans och såg OTROLIGT ointresserad ut. Men dessa två var inte dom enda, skulle antagligen inte ge någon i Chelsea godkänt idag för denna dåliga prestation, uddlöst minst sagt!

  SvaraRadera
 8. Hela Chelsea var väldigt tråkig idag :( en stor anldening till det är tror jag för att de fick börja med en ny uppställning vilket de inte är vana med..

  SvaraRadera
 9. Ancelotti gör tjänstefel när han startar Torres.... Hur kan man tro att han ska klara all den press han har på sig, kostat 525 miljoner och ställs direkt mot sin gamla klubb bara några dagar efter hans första träningspass och sen tar han UT Torres istället för Drogba som var 10 gånger sämre. Ännu ett tecken på att inte Ancelotti kan motivera sina spelare.

  Mot Fulham vill jag se Lampard, Essien och Drogba på BÄNKEN, in med Malouda, McEachran och Ramires och då flytta upp Anelka brevid Torres å köra 4-4-2.

  Sen missar domaren helt klart en straff på Ivanovic i sista minuten.

  + till Luiz som gjorde ett väldigt bra inhopp och hoppas han får starta mol Fulham!

  SvaraRadera
 10. Yes, vi köpte honom för att han ska göra mål och prestera, och då ska man inte bry sig om det är hans gamla lag eller inte, för nu är han vår, och det enda Chelsea behöver är att vinna, så egentligen ska det inte spela ngn roll om det är han gamla klubb Chelsea möter eller inte.

  Nu kanske jag tar Drogbas sida för att det är min favorit :P , men Som du säger, Torres börjar matchen efter några träningspass, och han såg heller inte så redo ut, så jag tror att det var ett bra val att ha kvar den säkrare spelaren det vill säga Drogba än den osäkra.

  det var fel att Malouda inte fick börja från början, sedan saknade jag även Ramires som jag tkr skulle kunnat ersätta Mikel.

  Ja, Luiz skötte sig bra :)

  SvaraRadera
 11. Vill bara påpeka att Ancelotti var inte den som valde att Torres skulle börja, det var Roman. Och vill Roman något, så får Roman det. Så funkar det.

  SvaraRadera