torsdag 6 januari 2011

WOLVERHAMPTON WANDERERS 1 CHELSEA 0


Det här var oväntat, väldigt oväntat. Vem trodde att Chelsea skulle förlora mot bottenlaget Wolves? Ännu en gång har Chelsea otur, nu säger jag inte att det var en självklarhet att Chelsea skulle vinna med deras spel idag, men just nu när Chelsea inte har råd med otur så är det så surt att det ska bli ett självmål. Men man kan inte bara skylla på självmålet, utan hela 85 minuter hade Chelsea på sig att komma ikapp, men nej, det gick inte. Visst, man kan acceptera sådant om det till exempel skulle hända Wolves, men Chelsea är inte i samma nivå. Chelsea är ett lag som man ska kunna förvänta sig vändningar av genom ny energi, nya taktiker.

Vinst mot Wolves var så oerhört viktigt, inte bara för att komma ikapp i tabellen utan också för att få mer förtroende i laget. Hur tror ni förtroendet kommer sjunka nu? Bara oavgjort skulle göra spelarna deppiga, tänk er, förslut mot Wolves? Jag tycker man kunde se hur förtroendet ändrades redan under matchen efter målet.

För det första, så var passningarna inte Chelsea standard, för det andra så hade Chelsea väldigt svårt för att hålla kvar bollen, och för det tredje så fanns inte energin. Allt detta beror på det förtroende Chelsea har just nu. Om vi tar till exempel Anelka, så kommer det vara oerhört svårt att få upp hans förtroende, redan i fjol fick vi se hur hans förtroende började att sjunka, och om jag ska vara helt ärlig så tror jag att det här är slutet i hans karriär. Kakuta, Sturridge, två mycket unga spelare som egentligen inte är tillräckligt för Chelsea nu när laget har det svårt.

Många ser säkert Ancelotti som felet, men nej, det är inte hans fel. Han har inget val, han gör det som kan göras, mer kan han inte göra. Han byter in de spelare som finns på bänken då det behövs, och precis såhär skulle vilken som helst tränare göra. Problemet är alltså att han inte har spelare att välja bland, så jag vill bara säga att det inte är Ancelottis fel på något sätt. Jag hoppas från hela mitt hjärta att ordet "sparken" inte nämns hos Abramovic!

Däremot måste man säga att Wolves visade ett fantastiskt defensivt spel. Efter målet var det defensivt spel från Wolves, vilket hjälpte. Som tidigare nämnt så är vinst oerhört viktigt för Wolves, och genom deras kämpande spel så tycker jag att de är värda tre poängen. Att stoppa ett lag i 85 minuter är inte lätt.


Startelvan hade tre ändringar från föregående matchen. Ancelotti lät Kalou börja istället för Anelka. Ivanovic som var tillbaka från avstängningen ersatte Bruma, och Ferreiras plats togs över av Bosingwa.

I självaste matchen fick man inte vänta länge tills första chocken uppstod. Redan efter fem minuters spel fixade Wolves hörna. Stephan Hunts hörna ledde tyvärr till tre poäng för Wolves då Bosingwa råkade pricka in bollen in i mål med benet och Cech misslyckades med att rädda situationen. Fortfarande hade det bara gått fem minuter, och hopp om att Chelsea snart skulle ta ledningen fanns kvar.

Ju mer tiden gick desto mer flashbacks fick man från föregående matcherna då resultatet blev förluster eller oavgjorda. Chelseas spel kände man igen, och det lutade sig inte åt en vinst. Fastän Malouda och Kalou hade vissa farliga chanser lyckades inte Chelsea göra mål under första halvlek.

Andra halvlek förväntade man sig mer energi från Chelsea, och vissa chanser uppstod då Malouda hittade Drogba som inte lyckades göra något farligt  med hans nick då den åkte utanför målet. En minut efter hittade Malouda backen Cole, vars skott inte var för hård för att kunna besegra Hennessey. Efter en stund lyckades Lampard också fixa fram en bra chans genom hans klack in till straffområdet, men den här gången lyckades inte Kalou göra något åt chansen, och redan efter fyra minuter uppstod en till chans från Malouda då bollen hamnade rakt in i målvaktens famn genom hans nick.

Efter Chelseas chanser insåg Wolves att det var dags att försvara mer än de hade gjort, och detta gjorde så att Chelsea hade det oerhört svårt att kunna hålla kvar bollen då Wolves såg till att rensa varje gång Chelsea fick bollen.

I den 66:e minuten trots det defensiva spelet från Wolves, så lyckades Ivanovic hitta Drogba, men ivorianens skott träffade stolpen. Även Wolves hade en mycket farlig chans då Hunts skott träffade ribban vid den 71:a minuten, men länge tog det inte tills Malouda lyckades komma igenom Wolves försvar och försöka med ett skott, och skottet blev inte som tänkt, utan sköts utanför målet.

Fortfarande funkade det inte för Chelsea, och kanske skulle det hjälpa med lite byten? Vid den 73:e minuten beslöt sig Ancelotti för att byta in Sturridge mot Ramires och Kakuta istället för Malouda., men det hjälpte inte.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Essien, Ramires (Sturridge 70), Lampard; Kalou (Anelka 64), Drogba, Malouda (Kakuta 77).

Wolves (4-4-2): Hennessey; Zubar, Stearman, Berra, Elokobi; Jarvis, Foley (c), Edwards, Hunt; Fletcher (Ebanks-Blake 67(Milijas 80)), Doyle (Ward 67).

Det ska gå bättre nästa gång, إن شاء الله

/ Rukksar

10 kommentarer:

  1. Supporter sen 95!6 januari 2011 kl. 01:53

    Det är ju pinsamt! Hur kan du säga att det inte är Italienarens fel? innan säsongen sålde vi av (gav bort) ballack, deco, joe cole, carvalho och belleti!!!
    Vad tror han när han säger innnan säsongen att vi har ett starkt lag? och inte behöver några fler spelare??
    Jo visst är det starkt innnan säsongen börja och innan alla skador kommer in i bilden?
    Alla lag får skador inklusive Chelsea det är bara att acceptera....
    Tror italienaren att man ska kunna fylla spelares platser som ballack och carvaho med Ramires och Benna skethöl?
    Klart att han inte kunde veta att vi skulle få några skador men det är fortfarande inga spelare som vinner några poäng åt oss..
    Jag har sett samtliga matcher med Chelsea och kan inte säga att en sån som Ramires har gjort mer än kanske 2 godkända matcher även fast han sått starta match efter mtach.
    Och prata inte om den där Anelka!! fy fan vad dålig han är. Efter det att han vann skytteligan 08/09 så har inte han gjort ett enda rätt. Samma med Drogba, visst han är bra när han är som hetast men nu när det går lite motigt så presterar inte han ett skit!!!
    Alla andra stora målskyttar kan bära sitt lag i mot och medgång men som det är nu så skäms jag för mitt lag!!!
    Så nu är det dags att göra det enda Chelsea skulle kunna vara bra på nu för tiden, och det är att öppna plånboken!

    Ps. Sälj inte förrän ni skaffat nåt bättre! Det är mitt råd till Italienaren!!!! D.s

    SvaraRadera
  2. Ballack, hur gammal är han? 35.
    Deco, 32
    belletti, 35
    Caravalho, 32

    För det första så vann Ancelotti dubbeln med oss, respekt, visar att tränaren har kvalite och vet vad han gör.

    För det andra, Ett lag ska inte ha kvar spelare som är 30 bast, om vi skulle ha kvar spelarna så skulle det ändå inte gå bra. Vettu du vad som är problemet i Chelsea? Åldern. Det är just över 30 vi behöver bli av med. Vi behöver få in spelare som är ungefär mellan 23-26. Ju äldre spelarna blir desto lättare blir dom skadade. Kolla bara på skadelistan Chelsea hade. Kropparna klarar inte av lika mkt som dom yngre. Allt blir sämre.

    Okej, du tkte inte om att vi " gav bort" spelare, men grejen är det som Abramovic gjorde fel, och INTE Ancelotti( han står itne för pengarna), är att han inte köpte in lika mkt. Vi sålde spelare, men samtidigt behövde Chelsea köpa in lika mkt. Den enda spelaren som jag tkr Chelsea borde ha kvar är Joe Cole. Sen som sagt är det största felet att vi inte köpte in flera unga spelare. Benayoun var ett stort felköp, han är gammal och bänkad, så där kan jag hålla med. Ramires är inte den nivån man önskade sig, Ancelotti kanske hade andra önskningar, men det är inte lätt att uppfylla dom, speciellt om man inte har hand om pengarna.

    Vad säger att Ancelotti inte hade andra förslag? Men Abramovic kanske bara var villig att betala för benayoun och Ramires?

    Och som du ser så kan Drogba och Anelka inte prestera lika bra som förut, mkt pga åldern. så det Chelsea måste göra är att köpa en ny anfallare som kan springa mkt, är aktiv. Det där märkte man inte innan, för förr förra säsongen hade Drogba det svårt att näta, men då kunde Anelka hjälpa till. förra säsongen var det tvärtom, då Drogba gjorde jobbet. Men nu är det ingen som presterer, vilket var oväntat, just drf måste Chelsea nu se till att fylla på laget med yngre spelare.

    och skäms inte för ditt lag, alla går igenom kriser tro mig :) ha tålamod, vi kommer att klara av det här! Låt Chelsea få in lite spelare komma igång så kmr du få se på en bättre Chelsea. Och ännu en gång skäms inte, laget behöver vårt stöd :)

    SvaraRadera
  3. Chelsea borde typ satsa såhär:

    Köp:
    -Anf: Balotteli, Pato, Benzema, Agüero och jag. (2 av dessa).
    -Mit: Gourcuff, Pastore, Özil, Nasri.
    -För: David Luíz.

    Sälj:
    -Anf: Kalou, Anelka.
    -Mit: Ramires, Benayoun, Malouda, Zhirkov.

    Det borde ta ca 2-3 säsonger, men jag kan garanter CL guld med dessa spelare!

    SvaraRadera
  4. Carvalho gav vi absolut inte bort.. han fick vi bra betalt för.

    Men självklart kan lag ha 30-åringar i truppen.. alla bra lag har det.

    Barca - Puyol, Abidal, Keita, Milito och kanske världens just nu bästa fotbollspelare Xavi.

    Man u - Evra, Ferdinand, Brown, Giggs, Schoels, Carrick, Owen, Berbatov

    Inter - Lucio, Samuel, Zanetti, Milito, Cambiaso.

    Milan - alla.

    Jag tycker problemet är att vi gjorde oss av med för många spelare på en gång.. Utan Ballack, Deco, Carvahlo och Belleti tror inte jag vi skulle ha vunnit PL ifjol. Och sen fyllde vi inte luckorna med nya.

    Balotteli är den sista fotbollspelaren i världen jag skulle vilja se i Chelsea. ;) Förutom Ferdinand. ;)

    SvaraRadera
  5. Jag gillar faktiskt Balotteli på alla sätt sure han bråkar mkt o sånt men det kan man ändra på. Den sista fotbollspelaren jag vill se i Chelsea är Vidic hatar han grymt mkt.

    SvaraRadera
  6. Älskar när du nämner dig själv Drogba haha! :)
    Özil och Nasri i samma lag = Dunder. Jag skulle vilja se Walcott i Chelsea han skulle vara grym.

    Svar till anonym:
    Sen väger barca upp det med ex: Bojan, Messi, iniesta, jeffren, pique

    United- Chicharito, Nani, Valencia, Rooney

    Inter har samma problem, och hur går det för dom just nu?

    Milan- Silva, Antonini, Abate, Flamini, Boateng, Pato, Robinho.

    Det spelar ingen roll om man har unga och gamla blandade, då kan man blanda ihop det, men kolla på Chelsea, Ramires, Mikel, Kalou, Sturridge ( fortfarande är dom inte i den klassen man önskar dom va i. Ivanovic däremot är grym men det räcker helt enkelt inte. Stort fel att vi köpte gamlingen Benayoun, Jag håller med om att vi sålde många, men fick in för lite. Nu när Chelsea köper spelare måste de se till att köpa spelare i rätt ålder och som ligger i rätt nivå.

    Robyn, ingen från man united tack! tål inte det laget :P

    SvaraRadera
  7. Man ska ha olika åsikter men vi hade ett gammalt lag i fjol och då vann vi dubbeln men plötsligt nu när Ancelotti inte har Wilkins så klarar han det inte.
    Vi kan absolut inte göra oss av med våra trettioåringar.. Cole, Terry, Lampard, Malouda och Drogba. Det är omöjligt att värva nya klasspelare på deras positioner. Vi har inte pengarna för att göra det och uefas nya regler kommer stoppa det vi kommer helt enkelt bli portade från CL-spel. Det ända vi kan göra är att köpa någon nödvändig spelare för en rimlig summa och tur och ordning spela in Van Aanholt, Bruma, McEachran, Kakuta och Sturridge och det kommer aldrig hända under Ancelotti och därför borde han få sparken. Ser häller inget fel med att köpa in Benayoun.. okej pris för en vanlig truppspelare och han visade mkt bra spel dem få matcherna han spelade innan han skadade sig i kalle anka matcen mot Newcastle.

    Jättebra blogg du har, läser den varje dag!
    KTBFFH!

    SvaraRadera
  8. Inter var världens bästa lag förra säsongen då dem vann trippeln och hade då i princip samma lag som nu, ett gammalt. Men då hade dem världens bästa tränare Mourhino och ersatte han med kanske den sämsta(?) Benitez.

    KTBFFH!

    SvaraRadera
  9. Jag tycker det är jätte kul att få läsa andras åsikter! FORTSÄTT MED DET!! :) och tack så mkt :)

    Jag förstår vad du menar, grejen är att vi måste ha kvar dom spelare vi har nu, men samitidgt fylla på med nya. Så om vi säger att Drogba skulle köra dåligt, så ska man kunna byta in en spelare som har ganska mkt erfarenheter och sedan Sturridge som trejde val. Jag vet att Sturridge och dom andra unga kommer bli bättre genom tiden, men fortfarande är dom inte i samma nivå för att kunna ersätta nyckelspelarna. Säg att vi köper en ny anfallare, Drogba kör dåligt, sätt in honom, under tiden har vi Sturridge som förbättras mer och mer. Så sen när det är dags för Drogba att säga hejdå har vi den nya anfallaren och Sturridge som dom nya nyckelspelarna.

    Jo det är sant det du säger om Benitez hehe, men men Chelsea vann dubbeln med Ancelotti förra säsongen, och mkt på grund av Drogbas fantastiska spel som nu inte finns kvar. Alla i Chelsea har inte samma glöd som dom hade i fjol..

    SvaraRadera
  10. Skulle vart bra att köpa in en anfallare nu typ Llorente, Aguero, Carroll, Doubiba och låna ut Sturridge till nått annat pl lag! så han får mer speltid! =) Kolla i united som lånar ut macheda och welbeck och sen tar in dem igen, sånt vill jag se men tyvärr har vi inte trupp för det. :(

    Mardrömen skulle vara att Benitez tar över Ancelotti.. ;) Ja, jag tror spelarna är lite mätta efter förra säsongens framsteg, hoppas bara dem inte är det på CL.

    SvaraRadera