torsdag 27 januari 2011

Månaden februari


Tiden rinner iväg snabbt, och nu har Chelsea 15 matcher kvar att spela i Premier League. Sedan finns det ju också Champions League och FA-cupen, så där måste man plusa på med några matcher.

15 matcher låter ändå ganska mycket, men om man tänker efter så är det inte så värst mycket. Egentligen skulle Chelsea ha 14 matcher kvar, men eftersom att mötet mot Manchester United inte blev av, så har vi en match som ännu inte är spelad. Manchester United som hade en match mindre spelad har inte det längre efter att ha kört den under veckan. Den matchen vann de med 3-2 mot nykomlingarna Blackpool. Först såg det väldigt ljust ut för nykomlingarna, men att kunna stoppa Ferguson har många problem med, och speciellt då hans grabbar oftast brukar blixtra till vid slutet av matcherna. Om United skulle förlorat matchen skulle det vara väldigt bra för Chelsea, samt Arsenal och Manchester City. Men nu har United precis som Chelsea och Arsenal spelat 23 matcher. City har däremot kört 24 matcher, det vill säga en match mer.


Chelseas mål är självklart att kunna vinna alla kommande matcher, och samtidigt hoppas jag att United, Arsenal och City förlorar poäng. Eftersom Chelsea inte har några matcher kvar att spela i Premier League den här månaden, kan vi kika in på den kommande månaden. Såhär kommer det att se ut i februari:

1/2 Sunderland - Chelsea
6/2 Chelsea - Liverpool
14/2 Fulham - Chelsea
22/2 FC Köpenhamn - Chelsea
26/2 Birmingham City - Chelsea

Som vi ser så möter Chelsea Liverpool, och då är frågan om det är dags för revansch? Dags för att visa på målkalas för den svaga Liverpool som ska besöka Stamford Bridge? Det måste vi göra, okej, vi kan inte kräva att Chelsea måste visa på målkalas men vinst är ett måste. Det var den 7/11-10 som Chelseas chock uppstod, det var den dagen då Chelsea förlorade med 2-0 mot Liverpool som då också var svaga, och efter den förlusten var det helt plötsligt oerhört svårt att komma tillbaka igen. Fördelen nu är att det är hemmaplan, att det fortfarande inte går bra för Liverpool fastän de har sparkat Benitéz och att Chelsea har ny styrka och ny mentalitet.


Första mötet i februari är borta mot Sunderland, och sist Chelsea mötte Sunderland fick Chelsea ge bort tre poäng till bortalaget, likaså mot Birmingham då Chelsea förlorade med 1-0 borta. Först mötte Chelsea Liverpool, sedan Fulham och sedan Birmingham. Alla dessa matcher spelades i november, men däremot vann faktiskt Chelsea med 1-0 mot Fulham hemma. Då trodde man att Liverpools match bara var en förlust som inte skulle hända igen, men redan efter vinsten mot Fulham blev det ännu en förlust mot Birmingham. Jag känner ändå på mig att det kommer gå bra för Chelsea den här gången.

Nog pratat om Premier League. Chelsea har ju även ett annat viktig möte i februari, och det är mot Köpenhamn. Det här gäller alltså Champions League, och det är ett mycket intressant möte. Solbakkens grabbar kom tvåa i grupp D med 10 poäng. Första mötet blir borta, så Chelsea kommer befinna sig närmare Sverige än vad de är just nu.


Nu har Chelsea bara en match kvar den här månaden och det är mot Everton i FA-cupen på lördag, och sedan får vi vänta till januari. Vi måste hoppas på eller Chelsea måste se till att truppen består av friska spelare, med självförtroende och vinner alla dessa matcher. Keep the blue flag flying high!

/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Bara någrad dagar kvar i silly season... vad tycker ni om Torres budet? =D

  SvaraRadera
 2. Skit, vill inte ha en överskattad liverpoolare i kungsblått! På tok för dyr och inget framtidsnamn heller.. Kanske om han vore 23 men nu är han snart 27.

  Men de e vad jag tycker! =)
  Trevlig helg alla!

  SvaraRadera
 3. Det blir ingen Luiz i Chelsea. Enligt Benficas hemsida har klubbarna slutat förhandla. Då kan vi avskriva det ryktet.

  SvaraRadera
 4. Tråkigt o hörd =/.... Jag gillar Torres men han har tappat allt som Rooney.

  SvaraRadera
 5. Man undrar ju hur det ska bli!!

  SvaraRadera