fredag 14 januari 2011

Ivanovic fångar Sebastian Coes uppmärksamhet


Serben Ivanovic har lyckats fånga mångas uppmärksamhet med hans fantastiska spel, och Sebastian Coe är en av dem. Föredetta friidrottaren, politikern Coe fick även vara huvudansvarig för Londons kampanj för att få arrangera OS 2012.

Som friidrottare lyckades Coe slå världsrekordet på 800, 1000, 1500 meter, och engelska milen. Britten lyckades vinna OS-guld 1980 och 1984 för 1500 meter. Han  vann även silver 1980 och 1984 för 800 meter. Det är inte bara OS medaljer han har hängade hemma på väggarna, utan Coe har lyckats vinna flera EM-medaljer, men däremot inga VM-medaljer.

En sådan historisk idrottare är även ett stort Chelsea fan, och för några dagar sen bestämde sig Coe för att besöka Cobham, där laget tränar.


" En spelare som har presterat oerhört bra, förutom Terry, för han kommer alltid att vara Terry, är Ivanovic." - berättar Chelsea supportern Coe

Det som Coe gillar mest med Ivanovic är hans snabbhet och att han oftast brukar dyka upp under mål chanser och gör mål. Han tycker även om att försvaren är tålig och visar tålamod.

Som idrottare själv så är Coe väldigt medveten om att alla idrottare någongång går igenom en dålig period, vilket han själv har gjort och som Chelsea har fått smaka på under senaste tiden, men föredetta friidrottaren menar att det är en del av spelet. Det är alltså något som är normalt och händer vilket idrottare som helst, vare sig man är fotbollspelare eller friidrottare. Han tillägger att han också är medveten om att självförtroendet kan gå upp och ner som en berg och dalbana, vilket också är en del av det hela, och om det är ett lagsport så som fotboll kan det räcka med att två spelare har dåligt självförtroende tills det leder till att hela laget påverkas spelmässigt berättar Coe.

" Du vinner en del, och du förlorar en del." - säger engelskmannen.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar