söndag 9 januari 2011

CHELSEA 7 IPSWICH TOWN 0


7-0! Det här känns riktigt bra! Ipswich må inte vara något super lag som just nu kör i en lägre division, men 7-0 kallar jag för ett super resultat! Det är synd att matchen inte visades på tv, och jag kunde inte hitta den genom att streama, så jag vet riktigt inte hur det såg ut under matchen, men 7 mål förklarar att det såg bra ut för Chelsea i tredje omgången. Ipswich som nyligen också har sparkat sin tränare kan ha saknat honom under matchen idag. Det var inte bara Roy som Ipswich saknade utan mittfältaren Jack Colback har återvänt till Sunderland efter lån, och  Grant Leadbitter, Rory Fallon saknades på grund av avstängning.

Den här vinsten betyder oerhört mycket för Chelsea. The Blues har haft det svårt under senaste tiden, och det var på tiden att laget fick ett sådant resultat för att kunna höja upp förtroendet, få mer energi och vilja. Nu har Chelsea en 7-0 vinst bakom sig som de kan tänka på när det är dags för andra matcher. Sedan är det en oerhört stor lättnad för försvaret som såg till att inte släppa in ett enda mål. Sist Chelsea mötte Ipswich var januari 2009 då Chelsea vann med 3-1 på Stamford Bridge.

Startelvan såg ut som Ancelotti tidigare hade nämnt, att det skulle innehålla några ungdomar. McEachran fick köra sin första debut i FA-cupen medan Essien fick vila under den här matchen.Van Aanholt ersatte Ashley Cole, som är små skadad, och Sturridge fick spela hela matchen medan Drogba satt på bänken och kollade på, på Stamford Bridge.

Med denna starelva lyckades Chelsea dominera matchen, och innan första målet var bland annat Sturridge och Kalou väldigt nära på att göra mål. Anelka lyckades även skjuta ett skott från hela 20 meter som Ipswich såg till att rädda. Däremot hade Ipswich även en het chans när Jason Scotland såg till kontra fram till Cechs mål, men Cech såg till att rädda den chansen. Inte långt efter provade Wickham på ett skott, men efter att Cech räddade situationen fick istället fransmannen Anelka tag på bollen, och var nära på att näta.

Med 32 spelade minuter fick supportrarna på Stamford Bridge äntligen skrika av glädje då Kalou nätade in första målet för hemma laget efter att Anleka den här gången var mycket nära igen, men efter att Ipswichs målvakt Fulop räddade skottet så lyckades han inte hålla kvar bollen, utan Kalou gjorde målet på returen. 1-0 till Chelsea, och detta var ivorianens 50:e mål i den blåa Chelsea tröjan. Länge tog det inte tills Stamford Bridge fick liv igen då det blev ett till mål redan efter en minut. Den här gången var det Sturridge som låg bakom målet efter att fått en fin passning från Bosingwa. 2-0 till Chelsea. Med två gjorda mål försökte Chelsea hela tiden att fortsätta att göra flera mål, men istället såg Carlos Edwards till att göra ett självmål efter att ha nickat in bollen i mål. 3-0 till Chelsea.

En mycket nöjd Ancelotti gjorde inga ändringar i startelvan innan pausen, och laget kunde efter en lång tid gå och vila med glädje.



Efter pausen väntade flera mål för Chelsea. Anelka var redan på gång då han provade ett skott efter två minuter, men i den 49:e minuten lyckades Anelka göra mål då han samarbetade med Kalou, och målet gjordes genom en mycket spetsig vinkel. 4-0 till Chelsea. Det här var inte slut, utan redan i den 52:a minuten var det dags för Sturridge igen, då han sparkade in bollen i mål. 5-0 till Chelsea.

Med ett suveränt resultat beslöt sig Ancelotti att byta in Kakuta istället för Kalou i match med en massa långbollar från bortalaget. Bruma fick även komma in i matchen efter att Van Aanholt skadade sig under matchen. Bruma fick spela bredvid Terry då Ivanovic flyttade till högersida och Bosingwa i den vänstra.


Med tolv minuter kvar i ordinarie tid passade även Lampard på att göra ett mål genom Chelseas hörna. 6-0 till Chelsea. Fortfarande var det inte nog, utan ett till mål väntade från Lampard då han dundrade in bollen i mål igen. 7-0 till Chelsea.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c); Van Aanholt (Bruma 69); Ramires, McEachran, Lampard; Kalou (Kakuta 54), Anelka, Sturridge.

Ipswich Town (4-4-2): Fulop; Brown, McAuley, O'Dea, Kennedy; Edwards, Norris (c), Healy, Peters; Scotland (Murray 49), Wickham (Priskin 63).

/ Rukksar

4 kommentarer:

  1. Så fking underbart skrek som fan när jag läste det! Nu ska vi oxå krossa United senare i år ! :D

    The Pride Of England!

    SvaraRadera
  2. Samma här! :D We are the pride of England! ;)

    SvaraRadera
  3. - grattis hjärtat, det var fan på tiden alltså! sjukt härligt att det blev ett målkalas i FA-cupen och att till och med anleka fick näta! haha blev chockad när jag såg det .. men nu kommer vinsten utan tvekan att boosta ert självförtroende så nu är det dags för er att lysa ännu starkare i premier league! good luck next week och grattis ännu en gång :)

    SvaraRadera
  4. Tack gumman!:D

    Ja, haha Anelka! Nej men det var på tiden att höja han självförtroende också! Han var ju nära flera gånger!

    Håller med om att självförtroendet kommer bli bättre nu, taack ännu en gång!! :D

    SvaraRadera