söndag 2 januari 2011

CHELSEA 3 ASTON VILLA 3


Den här matchen gav blandade känslor. Först och främst måste man ändå erkänna att det var en oerhört spännande och bra match, men låt oss koncentrera oss på Chelseas prestation nu. Chelsea lyckades göra mig glad, för att genom denna match visade laget att det finns hopp och att alla i laget tror på varandra. När John Terry sprang till Ancelotti efter tredje målet är en scen som man kan se om och om igen som Chelsea supporter. Det gör en glad och man får nästan glädje tårar.

Chelseas anfall har förbättrats, förr kunde Chelsea inte göra ett enda mål, men kolla nu, laget lyckades göra tre mål. Visst släppte de in mål också, men det var inte anfallets fel. Chelsea har under de tidigare matcherna haft problem både i anfallet och försvaret. Idag fick vi bevis på att det börjar se bättre ut i anfallet. Nu måste Chelseas anfall fortsätta så som de gjorde idag, och försvaret måste komma igång mer.

Efter tredje målet var det nästan klart att Chelsea hade vunnit, och att Clark sedan skulle sätta dit sista målet var ju helt oväntat, men av att se att det hade lagts till 5 minuters efter ordinarie tid började man ändå bita på naglarna. Problemet med det sista målet som Aston Villa lyckades göra var att Chelsea trodde att det var offside, och man såg hur Cech bara tog bort sina händer framför bollen eftersom han var helt säker på att det var offside, och hur försvaret inte ens försökte göra något. När man leder med ett mål mer så är det helt oacceptabelt att man chansar så som Chelsea gjorde idag, fastän det verkar vara en offside situation ska man ändå försöka rädda.En spelare som vi inte fick se idag var Ivanovic som brukar spela som mittback efter Alex skada. Idag ersattes Ivanovic av den 19-årige Bruma.

Första halvlek hade båda lagen lite halvchanser, men Aston Villa hade däremot flera farliga mål chanser än vad Chelsea hade medan Chelsea hade mer bollinnehav. Redan efter några minuter var Agbonlahor väldigt nära då han sköt utanför målet, och sedan Young i den 14:e minuten men Cech lyckades hantera situationen. Drogba lyckades fixa hörna till Chelsea, men det ledde inte till något farligt.

Det tog 21 minuter tills man fick se första målet på Stamford Bridge då Lampard lobbade in bollen i straffområdet. Malouda som försökte få tag på bollen kapades ner av Collins, och detta ledde till straffspark. Lampard satte dit straffsparken säkert och fint till Chelsea. 1-0 till Chelsea.


Efter all klagande fick bortalaget tíllslut också en straffspark då Essien kapade ner Reo-Coker i den 41:a minuten. Villas Ashley Young bestämde sig för att skjuta straffsparken, och med en fin straffspark lyckades Aston Villa kvittera. 1-1 till Aston Villa.

Efter pausen var båda lagen väldigt taggade på att göra mål, men Aston Villa verkade ha koll på läget mer än vad Chelsea hade då Aston Villa satte dit ledningen direkt efter pausen. Genom Downings inlägg lyckades Heskey vinna kampen mot Bruma och Ferreira då han tog sig upp och gjorde målet. 2-1 till Aston Villa.


Efter Villas mål kom Chelsea igång igen. Solklara och farliga chanser uppstod via Lampard, Drogba och Malouda. Det var rena oturen och Friedel som gjorde så att det inte blev mål i någon av de farliga chanserna.

Med bara fem minuter kvar i ordinarie tid kändes det som att Chelsea skulle få nöja sig med noll poäng den här gången, men genom Terrys pass in i straffområdet ändrades känslan. Ur en mycket svår vinkel efter Maloudas miss lyckades Drogba till slut göra mål. 2-2 till Chelsea.

Nu började man till och med närma sig tre poäng, och Chelsea gjorde allt för att kunna göra ett till mål. Med den energi och vilja som Chelsea hade så fick vi se tredje målet. Drogbas nick som räddades av Friedel förvandlades till ledning då Terry dundrade in bollen på returen efter att Friedel inte lyckades hålla kvar bollen när han räddade Drogbas nick.

Med mycket glädje och firande var det nästan klart att hemmalaget hade vunnit, men under den fem minuters långa tillägstiden gjorde Aston Villa mål. Albright slog ett inlägg in i straffområdet, och Clark lyckades göra målet helt fritt. 3-3 till Aston Villa.

Chelsea (4-3-3): Cech; Ferreira (Bosingwa 56), Bruma, Terry (c), Cole; Ramires (Kalou 72), Essien, Lampard; Anelka (Sturridge 78), Drogba, Malouda.

Aston Villa (4-4-1-1): Friedel; Cuellar, Collins, Dunne, Clark; Downing, Reo-Coker, Petrov (c), Agbonlahor (Albrighton 84); Young; Heskey.

Det ska gå bättre nästa match, إن شاء الله

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Oj vilken dyster dag.. nu är ligaguldet borta...
  Jag tycker inte vi ska sparka Ancelotti MEN man blir mörkrädd när man match efter match ser Carlo starta med Ferreira och Anelka.. det är 2 spelare jag inte hade haft nått emot att sälja i Januari.
  Bosingwa och Sturridge måste ta en plats i startelvan nästa match mot Wolves som Chelsea bara ska VINNA annars får Ancelotti packa väskorna.

  KTBFFH!

  SvaraRadera
 2. - ligaguldet behöver inte vara borta efter ett kryss.. vad som helst kan hända.. glöm inte det! håller med om anelka.. han har ju själv sagt att han vill avsluta karriären i USA så dt kanske är på tiden att han gör det .. bättre lycka nästa gång!

  SvaraRadera
 3. jag håller också med om det där med Anelka. Han är slut nu, han har haft sin tid.. Jag vill inte att Ancelotti ska sluta, han behöver heller inte göra det, jag förstår att han itne vågar sätta Sturridge i startevlan, det känns allatid säkrare med ngn mer erfaren, problemet är att Ancelotti inte ´kan välja bland flera spelare längre.. det finns ju nästan inga. Chelsea MÅSTE få in nya spelare i laget.. och precis Hoda, allt kan hända :) Chelsea lyckades göra 3 mål och fick med sig 1 p, det ser ändå bättre ut än innan :) Men jag förstår dig anonym, det känns dystert, vi va så nära!

  SvaraRadera