tisdag 25 januari 2011

BOLTON WANDERERS 0 CHELSEA 4


Det är fantastiskt att se Chelsea näta fyra vackra mål idag, men Drogbas mål är klart favoriten. Vilket mål! Det där var man inte beredd på. Chelsea hade dock inte fått igång samarbetet i anfallet i början av matchen, så det skulle vara svårt att göra mål på det sättet, och vi skulle nog få vänta ett tag till. Drogbas mål var nödvändigt, det gjorde så att anfallet kom igång mer, och att han tog initiativet och försökte med ett skott långt ifrån målet var vågat och lyckat. Efter Drogbas vackra mål kom alltså Chelseas anfall igång på riktigt, innan det hade Bolton enstaka chanser, men efter första målet uppstod det en förvirrad Bolton.

En scen som gav mig små glädjetårar var då Drogba sprang fram till Ramires, och såg till att hålla om honom med kärlek och respekt, efter att Ramires gjorde hans första mål i den fina blåa tröjan. Det där kallar jag för kärlek, och glädje. Det är inte alla spelare som gör sådant som Drogba oftast gör. Den här spelaren ser alltid till att uppföra sig som man ska göra, och att gå och hålla om Ramires så som han gjorde var att visa kärlek och glädje. Den scenen kommer jag aldrig glömma, helt underbart!


Jag måste även kommentera mannen som inte har haft självförtroende under en lång tid. Jag pratat givetvist om Anelka. Äntligen börjar vi få se mer hjälp ifrån högra anfallet, äntligen ser vi en Anelka som är aktiv och ser till att skapa chanser genom att servera fram bollen till Drogba, och äntligen ser vi en Anelka som också gör mål. Ska Anelka lyckas göra flera mål, så ska han se till att skjuta sina skott hårdare med mer självförtroende, och så ska han se till att alltid inte hålla kvar bollen för länge, men annars är jag nöjd med hans spel idag. Sedan måste jag också hylla Chelseas försvar. Försvaret har inte släppt in ett enda mål i tre matchen. Imponerande! En spelare som jag verkligen vill ska komma igång mer är Essien. Fortfarande ser vi en Essien som inte hittar rätt genom hans passningar och inte har den här extra glöden. Det enda som behöver göras är att vara mer lugn och känna sig mer säker. Jag vet att han kan det här, Essien har mycket bra taktiker som han just nu gömmer och inte låter komma ut, och allt beror på självförtroendet.

Annars såg matchen väldigt bra ut, alla spelare presterade bra, och då menar jag verkligen alla spelare. Vi fick däremot inte se Lampard som satt hemma och tittade på matchen på grund av en mindre skada, men vi fick se Mikel igen efter tre veckors skada. Det pratades även om att man kanske inte skulle få se Terry, men det var inga problem, och vi fick se vår kapten under 4-0 vinsten.

Innan matchen började, så hyllades gamla Bolton legenden Nat Lofthouse, som är en av de bästa engelska anfallaren. Den här mannen gick tyvärr bort 15:e januari, så innan matchen började hölls det en tyst minut för legenden.

Efter den tysta minuten började matchen, och Boltons första chans uppstod ganska tidigt då Johan Elmander passade bollen in till straffområdet för att Kevin Davies sen skulle kunna nicka in bollen i mål, men om man har duktiga Cech i målet så kan det vara svårt att näta, och ja, Cech såg till att rädda situationen. Ivanovic fick hålla extra koll på den farliga Matt Taylor då han rensade bort bollen från honom två gånger under farliga situationer.

Chelseas första skott kom efter sex spelade minuter, och skottet sköts av Bosingwa, men Boltons målvakt Jussi Jaaskelainen räddade chansen. Inte långt efter uppstod en stor förändring i matchen, och den förändringen uppstod efter Drogbas fantastiska mål. Genom att ha fått bollen ifrån Malouda sköt Drogba ett skott ifrån 30 meter in i mål. 1-0 till Chelsea efter 11 minuter. Det var just det här Chelsea behöver, ett tidigt mål, som man under de senaste matcherna inte har kunnat få se.


Efter målet fortsatte Chelsea att anfalla och fler och fler chanser uppstod från Chelsea, men Bolton var nära på att spräcka Botlons nolla då Taylor var oerhört nära med sitt skott, som Cech lyckades rädda med vänstra handens fingertoppar. Fantastisk räddning av Cech. Men ett till mål gjordes i första halvlek och det var återigen från The blues. I den 40:e minuten hittade Malouda målet genom att sparka in bollen i sin egen retur. 2-0 till Chelsea.

Efter halvtid ändrades det inget i laget, förutom att Chelsea gjorde ett nytt mål, och den här gången via Anelka. Med 55 spelade minuter passade Essien bollen till Drogba från vänsterkanten. Drogba lyckades däremot inte näta efter att skottet blockerades av Bolton försvaret, men istället hittade Anelka bollen och dundrade in tredje målet för bortalaget. 3-0 till Chelsea.
Efter det tredje målet beslöt Ancelotti sig för att göra ett byte då han bytte in McEachran mot Mikel.

Fortarande var det inte slut på Chelseas målkalas. Efter ett fint spel från Essien passade han bollen till Anelka. Anelkas skott räddades däremot av Boltons målvakt, men Ramires satte in fjärde målet i returen. 4-0 till Chelsea. Brasilianaren byttes däremot ut i den 77:e minuten efter att ha lyckats göra första målet i klubben, och istället fick Kalou hoppa in i matchen. Chelseas sista farliga chans uppstod slutligen från Anelka, efter att hans skott den här gången också räddades av Jaaskelainen.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Cole; Ramires (Kalou 77), Mikel (McEachran 72), Essien; Anelka, Drogba, Malouda.


Bolton (4-4-2): Jaaskelainen; Steinsson, Cahill, Knight, Robinson; Taylor, Muamba (M Davies 62), Holden (Blake 88), Petrov (Rodrigo 62); K Davies (c), Elmander.

Det ska gå bra nästa match إن شاء الله

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. - fan vad jag älskar att läsa dina texter! speciellt dina grymma matchrapporter! blev riktigt glad när det blev ett målkalas mot bolton och är så glad för er skull! drogbas mål ska vi inte ens snacka om .. och anleka.. herrejesus han känns back on track igen vilket är riktigt, riktigt bra! men vem fan hade kunnat ana att ramires -killen alla älskar att klaga på- skulle näta? haha snacka om att man blev chockad! men känns bra att se ancelottis glädje tillbaka så nu gäller det att fortsätta vinna så att ni kan klättra upp i tabellen! keep up the good work hjärtat!

  SvaraRadera
 2. - och vet du vad som hade gjort bloggen ännu bättre? om du börjat lägga upp highlights, det tror jag många hade uppskattat :)!

  SvaraRadera
 3. TACK SÅ MKT söta Hoda! :D jaaa vinsten kändes såååå oerhört bra :D , Tack för tipset gumman! :D
  puss!

  SvaraRadera