lördag 1 januari 2011

År 2010


Nu har vi sagt adjö till 2010 som har gett oss Chelsea supportrar en massa glädje tårar. Det har varit ett mycket betydelse full år för Chelsea då det har hänt mycket, och den största händelsen är ju då Chelsea vann dubbeln samma säsong.

Chelsea vann allstå ligan 2010 med en poäng mer än Manchester United, men det var inte alltid Chelsea som höll ledningen. 2009 i december vände formen, och Manchester United hoppade upp till första plats, men länge tog det inte tills Chelsea tog tillbaka platsen. 2010 senare under våren var Chelsea tillbaka i form, och vann tillslut Premier League, men inte bara det utan dubbeln det vill säga FA-cupen också. Chelsea lyckades även slå rekordet om hur många mål laget hade lyckats göra under en säsong. Rekordet som Chelsea slog var Manchester Uniteds 97 gjorda mål med Chelseas 103 gjorda mål. Champions League gick däremot inte som väntad då Chelsea åkte ut ur åttondelsfinalen mot Inter.

Chelseas Didier Drogba lyckades även vinna guldskon i Premier League efter hans 29 gjorda mål.

Efter sommaren ändrades det om i laget. Vi fick tacka fem fantastiska spelare för deras tid i Chelsea. Deco, Michael Ballack, Ricardo Caravlho, Juliano Belletti och Joe Cole lämnade alltså Chelsea.


Mittfältaren Deco signerade för Chelsea 2008 från Barcelona, och nu befinner han sig i Fluminense.

Mittfältaren Ballack signerade för Chelsea 2006 från Bayern Munchen, och nu befinner han sig i Bayer Leverkusen.

Backen Caravlho signerade för Chelsea 2004 från FC Porto, och nu befinner han sig i Real Madrid.

Backen Belletti signerade för Chelsea 2007 från Barcelona, och nu befinner han sig i Fluminense med Deco.

Mittfältaren Cole signerade för Chelsea 2003 från West Ham, och nu befinner han sig i Liverpool.

Chelsea välkomnade även två nya ansikten till Chelsea. Yossi Benayoun från Liverpool och Ramires från Benfica. Benayoun fick däremot en långvarig skada, så honom fick man inte se spela så mycket under 2010. Chelsea fick även en ny assisterande tränare efter att Ray Wilkins fick sparken, och Michael Emelano tog sedan över hans plats.


Den här säsongen började fint då Chelsea snabbt tog ledningen i Premier League, men efter dåliga perioden fick Chelsea lämna över platsen till Manchester United precis som förut. Chelseas dåliga period ledde till att laget inte kunde vinna 6 raka matcher, men den sista matchen innan 2011 vann Chelsea äntligen sin match mot Bolton efter Maloudas enda mål i matchen.

Champions League har däremot gått bättre, då Chelsea vann grupp F med 15 poäng, och det lottades även fram om vilket lag Chelsea ska få möta i åttondelsfinalen, och det blev FC Köpenhamn.


Hur tycker Ancelotti att år 2010 har varit för Chelsea?

" Det var ett fantastisk år, vi kommer att ha bra minnen från det året. Speciellt efter dubbeln för första gången, det var fantastiskt." - berättar italienaren

Förra säsongen var helt enkelt fantastisk, men Chelsea måste se till att den här säsongen också lutar sig ditåt. Ancelotti förklarar att det alltid uppstår svåra perioder under säsonger, men den här gånger har det varit för långt. Chelsea har haft en massa skador och detta var en stor anledning till varför laget inte gick framåt. Enligt Ancelotti är det inte helt säkert om Chelsea har lyckats komma bort från den perioden, men han berättar att det ändå ser bättre ut.

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - åh vad kul med årsresumé, 2010 var fantastiskt för chelsea (om vi inte räknar med slutet) men förhoppningsvis går det ännu bättre nu under 2011 :) Låt oss i alla fall hoppas på det, puss!

    SvaraRadera
  2. Glömmer aldrig säsongen 09/10 , den var fantastisk! :)

    Yes vi får hoppas, och att vi kan vinna CL för första gången snart! :)

    SvaraRadera