fredag 7 januari 2011

Ancelotti hinner inte möta Roy Keane


Idag meddelades det att Ipswich tränare Roy Keane, föredetta Manchester United spelaren, har förlorat jobbet, och att laget istället kommer att tränas av assisterande tränaren Ian McParland tills en ny tränare dyker upp. Att byta tränare mitt under en säsong kan oftast ge konsekvenser då det tar en tid innan laget vänjer sig med den nya tränaren. Tränar bytet är alltså lite positivt för Chelsea, dels för att laget enbart kommer att tränas av McParland och att det kanske inte är samma organisation i laget. Vi borde alltså se det som något positivt.

Ancelotti däremot har alltid velat att få träffa Roy efter att Manchester United vann över Juventus i semi-finalen i Champions League, och det var under den tiden då Ancelotti tränade Juventus medan Roy spelade för Man United som mittfältare.


Italienaren berättar även att han förstår hur svårt det är när en tränare förlorar jobbet. Han förklarar att det är helt enkelt sådant som tränarna får ta, och Ancelotti hoppas på att Roy kan gå vidare.

" Det är så ett liv är för en tränare."- säger Ancelotti

Det är inte bara då när tränarna förlorar sitt jobb som det känns tungt för dem, utan även när det inte går så jätte bra för laget brukar det oftast vara tränarna som får bära på skulden.

" När det allt inte går som det ska, så är det alltid tränaren som ska vara dålig." - berättar Ancelotti med ett leende efter.

Ibland kan det kännas bra att släppa ut det man har i hjärtat, och jag tror att Ancelotti bär på något väldigt tungt nu, speciellt efter att ha läst olika artiklar eller hört folks åsikter om att det är Ancelotti som är felet och borde få sparken. Ancelotti förklarar att alla tränare är medvetna om att det alltid är just dem som får ta skulden mer än någon annan, och han förklarar klart och tydligt att han känner att det är hans fel för att det går dåligt för Chelsea just nu, men därför är han inte orolig, utan han försöker ta det lugnt, gå vidare och kämpa ännu mer.

För att gå vidare så kämpar laget och tränar för fullt inför mötet mot Ipswich. Dagens träning gick bra, men Cole och Essien var inte med efter att ha fått en smäll från matchen mot Wolves. Drogba små skadade sig lite under dagens träning, och imorgon ska Ancelotti kolla om grabbarna kan börja träna igen. Italienaren meddelade även att Alex är tillbaka och att det förmodligen kommer ta tre till fyra veckor tills vi får se honom igen.

Slutligen uttalade bossen att han ser framemot mötet mot Ipswich fastän det inte blir något möte med Roy. Han förklarar att Chelsea har lika mycket möjlighet som de andra lagen för att kunna vinna FA-Cupen och Champions Leage, och det ger Chelsea mer hopp och energi.

/ Rukksar

3 kommentarer:

  1. - what är det sant? nämen gud vad synd att han inte fick möte ancelotti fast å andra sidan så var det ju faktiskt inget oförväntat då de ligge risigt till i tabellen.. aja får väl önska honom all lycka och hoppas någon annan lyckas rädda dem!

    SvaraRadera
  2. Jag önskar laget all lycka.. men efter mötet mot Chelsea ;) moahah

    SvaraRadera
  3. - hahaha precis så det ska låta ;)

    SvaraRadera