söndag 12 december 2010

TOTTENHAM HOTSPUR 1 CHELSEA 1


Nej, det blev återigen ingen vinst för Chelsea, däremot fick man ändå med sig 1 poäng. Chelseas back visade bra prestation idag, då man såg till att den farliga och omtalade Bale inte kom igenom på något sätt. För att förstärka backen ännu mer fick mittfältet även hjälpa till ibland. Däremot såg anfallet inte lika vass ut, och en anledning till detta kan vara för att man fick se Drogba på plan efter pausen då Anelka istället spelade i hans position. För att stärka anfallet var Ancelotti även tvungen att låta Lampard komma in på plan som egentligen inte var tänkt. Resultatet kunde däremot förvandlas till 2-1 till Chelsea, men efter Drogbas miss genom hans straff flög den chansen iväg.

Chelsea startade väldigt bra, och förhoppningar om att se ett tidigt mål från Chelsea var där. The Blues startade matchen med fart och vilja. Men vid den 16:e minuten uppstod Tottenhams första chans under matchen, och just den första chansen förvandlades till ledning för hemmalaget. Genom en misstänk offside situation fick Defoe bollen som sedan spelade fram bollen till Pavlyuchenko. Pavlyuchenko såg till att ta sig igenom Chelsea försvaret och sköt sedan skott mot Cechs mål. 1-0 till Spurs.


Det var just det här man inte ville se, en tidig ledning till Spurs, och det är just det här Chelsea har drabbats av på sistone. Tidiga mål är alltid dåligt för motståndar laget. Men den här matchen var viktig, och det fanns ingen tid för att sakta ner eller börja försvara mer. Nej, Chelsea fortsatte att attackerna och sex minuter efter uppstod en het chans då Kalou tog emot bollen genom Ramires inlägg, men på grund av den dåliga vinkeln lyckades Kalou inte pricka in bollen i mål. Detta var bara Kalous första chans, han andra chans uppstod inte så långt efter då han nickade bollen hårt mot målet, men målvakten Gomes såg till att rädda bort bollen. Kalous ytterligare lägen uppstod då han nickskarvade Maloudas frispark utanför den bortre stolpen, och hans andra nick gick rakt ovanför målet.

Även Tottenham hade sina chanser genom sina kontringar, men en het chans för Chelsea uppstod igen, då Terry  bröt bollen som siste man, och passade bollen till Malouda som sin del sprang fram till straffområdet. Terry såg till att försöka nicka in bollen i mål, men lyckades tyvärr inte att näta. Konstigt nog förstod backen Terry att det behövdes spelare på straffområdet då han beslöt sig att springa 60 meter medans mittfältet inte ens syntes till vid straffområdet.

Andra halvlek tog Ancelotti ett klokt beslut då han bytte ut Mikel mot Drogba. Men redan två minuter efter andra halvlek testade Defoe ett skott då bollen istället gick utanför högra stoplen, men nio minuter efter testade även Chelsea ett skott då Drogbas distanskott blev till en hörna. Hörsituationen skulle kunna leda till självmål av Hutton, men Gomes visade en härlig räddning.

Ännu ett byte uppstod i Chelsea då Sturridge ersatte Kalou, och det diskuterades även om man skulle låta Lampard få hoppa in. Under dessa diskussioner kom kvitteringen helt plötsligt. Drogbas hårda skott gjorde så att bollen studsades in i mål bakom Gomes. Nu fick laget tillbaka styrkan och såg ljuset framför sig. 1-1 till Chelsea i den 69:e minuten.

Nu började Chelsea springa fram till straffområdent mer än vad vi fick se innan, och spelarna var verkligen på språng. Med 14 minuter kvar byttes Lampard in mot Malouda, och det var troligen tänkt att få mer kraft från mittfältet. Chelsea fortsatte att anfalla och på tilläggstid fälldes Ramires av Gomes, och Chelsea fick straff. Många tycker att det var fel av att Drogba tog straffen då man såg att han redan var nervös, och eftersom att Lampard var på plan skulle den lika gärna ges till honom. Drogba beslöt sig för att ta hand om straffen, och det svaga skottet räddades tyvärr av Gomes.

1-1 slutade matchen, vilket ger 1 poäng till båda lagen. Nu ligger Chelsea 4:a i tabellen.


Chelsea (4-3-3): Cech; Ferreira, Ivanovic, JT (c) Cole; Essien, Mikel, (Drogba h-t), Ramires; Kalou (Sturridge 67), Anelka, Malouda (Lampard 76).

Tottenham (4-4-2):Gomes; Hutton, Dawson (c), Bassong, Assou-Ekotto; Lennon, Palacios (Sandro 88), Modric, Bale; Defoe (Crouch 59), Pavlyuchenko (Keane 77).

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - riktigt tråkigt att det inte blev tre poäng trots att chelsea var det bättre laget och stod för den största delen av bollinnehavet i andra halvlek.. men men vi får se hur det går mot manchester! come on blues!

    SvaraRadera
  2. Chelsea spelade klart mkt bättre under andra halvlek:) om Chelsea fortsätter så kan det gå bra igen :)

    SvaraRadera