måndag 13 december 2010

Ancelotti förväntade sig en ledning via Anelka


Nu börjar det att bli svårt, strävan efter att vinna titeln ligger inte bara är hos Chelsea, utan även hos andra lag i ligan. Det är en jämn tabell, men i och med att Chelsea ligger före med antal spelade matcher så ser det inte bra ut nu när laget har hamnat på 4:e plats.

Titeln kanske inte hamnar hos Chelsea i år eller så kommer Chelsea att kämpa sig upp till toppen igen. Men för att laget ska kunna kämpa sig upp så behövs det stöd från olika håll, speciellt från oss supportrar förklarar Ancelotti. Han berättar att, med supportrarnas stöd kan laget fortsätta att utvecklas än vad de kan utan oss. Ancelotti förklarar med klara ord att det här inte handlar om att tjäna pengar eller något sådant, utan det viktigaste är att ge glädje till suppotrarna. Men båda Ancelotti och vi vet att detta inte har skett under de senaste matcherna, och Ancelotti förklarar varför han tror att det inte har skett :

" Spelarna är inte 100 procent återställda, laget spelar för sakta, mer fokus behövs, och sedan har grabbarna varit för slöa när det gäller att springa fram, och detta gör så att det inte finns någon spelare att passa bollen till."

Enligt Ancelotti lyckades grabbarna uppfylla dessa krav i gårdagens match. Han berättar att laget hade mer styrka, mer passion, var mer beslutsamma och förtjänade att vinna matchen. Det fanns alltså vissa moment som var väldigt svåra, men då lyckade Chelsea visa bra förtroende och bra spel. Chelsea missade ju även bästa chansen då Drogba inte lyckades näta via straffsparken, men att missa straff är något som händer, och enligt Ancelotti så finns det inget speciellt att säga om situationen eftersom att den dåliga perioden fortfarande inte har släppt Chelsea.

Många förvånades över var att få se Drogba bänkad, men anledningen till att han satt på bänken var för att Chelsea skulle kunna skapa mer kontringar genom Anelka. Genom Anelkas snabbhet hoppades Ancelotti att få se en snabb ledning vilket helt enkelt inte gick som tänkt. Bossen meddelar även att Drogba inte var så glad över att få sitta bänkad, men det var trots allt Drogba som till sist räddade Chelsea.


Anledningen till att Lampard fick komma in i matchen var för att han nämligen hade testats genom en träningsmatch innan vilket visade att spelaren var redo. Men Lampard själv hade berättat för Ancelotti att han först ville börja från bänken, och sedan komma in, vilket han också fick. Att Lampard inte tog straffen har förvånat många, men bossen berättar att Lampard helt enkelt saknade självförtroende efter att ha varit borta ett tag.

Tottenhams tränare Harry Redknapp passade också på att kommentera Chelsea:

" Jag vill berömma laget, Chelsea är mästarna, Chelsea ger aldrig upp. Chelsea höll i bollen väldigt länge, men däremot kunde laget inte skapa så många chanser."

/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - läste precis att lampard fortfarande tror på ligaseger men ancelotti var dock inte ensam om att tro att anelka skulle näta in ledningsmålet men tyckte inte han var sig själv igår.. vi får hoppas det går bättre på söndagen för det är banne mig dags att chelsea kammar hem tre färska poäng!

    SvaraRadera
  2. Ja det blev ju inte direkt lyckat med att bänka Drogba frpn början :( Anelka har inte sin form längre.. det måste Ancelotti förstå.

    SvaraRadera