lördag 25 december 2010

Rykten om Chelsea


Rykten är något som tillhör fotbollen på ett sätt. Ibland blir ryktena sanna och ibland tvärtom. Det här är några rykten om Chelsea som man har kunnat läsa om.

Det har snackats om ännu en anfallare till Chelsea. Den spanska Fernando Llorente sägs vara ett intresse för Chelsea, och det är just en anfallare Chelsea behöver just nu. Spanjoren spelar för Atheletico Bilbao just nu i La Liga.
El Rey León ( lejon kungen ) som han brukar kallas för började år 2005 i hans nuvarande klubb, men det var ungefär vid 2007/08 säsongen som Llórente blev en nyckelspelare för klubben efter hans fantastiska prestationer. Förra säsongen lyckades anfallaren näta 23 mål i 50 matcher. Llorente är just nu 25 år gammal, vilket är en bra ålder, speciellt för att ta ett nytt steg och byta klubb. Eftersom anfallarens kontrakt sträcker sig till juni 2011 känns det som att det kan finnas en chans till att han har planer om att byta klubb då han ändå inte har jätte långt kvar tills kontraktet tar slut.
Det här är en spelare som har visat bra prestationer under senaste tid, och har utvecklats genom åren. Anfallaren kan vara redo för en större klubb och det kan även vara tvärtom, men det är alltid bäst att ge alla en chans, och ibland kan det visas sig att det verkligen blir lyckad. Därför är den här spelaren värd en chans för att visa sin kvalité i lite mer större klubbar, och visa om han skulle kunna klara av att anpassa sina kvalitéer utanför Spanien.Ett annat rykte som inte låter så jätte trovärdigt är att Lampard sägs vara intresserad av att flytta till Zenit St Petersburg som är ett ryskt fotbollslag. Mittfältaren är 32 år gammal just nu, men ändå har han några år till tills flytt lär inträffa för Lampard. Det är inte omöjligt att han skulle kunna byta klubb i framtiden, men en sådan duktig spelare som Lampard skulle kunna ta sig till en mycket bättre klubb än Zenit fastän åldern inte kommer vara det första man blir intresserad av.


Liverpool som inte har lyckats få drömplatsen i ligan ännu sägs vara intresserade av Chelseas unga anfallare Daniel Sturridge. Det här ryktet är inte lika otrovärdigt som föregående ryktet om Lampard. Om Chelsea lyckas köpa en anfallare kan det leda till att Sturridge inte får spela lika mycket som innan. Kanske behövs det två nya anfallare för att detta ska inträffa, men oftast vill duktiga spelare så som Sturridge alltid ha en säker plats i truppen. Kanske kan det leda till att anfallaren hamnar i Liverpool? Eller så är det bara rykten som förblir rykten?


Det här ryktet är lite annorlundare. Det sägs att Seydou Doumbia gärna vill att Chelsea ska låta anfallaren få en chans i Chelsea, och vill bli köpt av Chelsea.
Hans önskan är att kunna spela fotboll bredvid landsmannen Didier Drogba då båda två har sina rötter från Elfenbenskusten. Under VM 2010 fick vi se honom i landslaget då han kom in i matchen som avbytare mot Korea. Anfallaren är just nu 22 år gammal, och 22-åringen spelar för CSKA Moskva just nu. Det här ryktet är inte omöjligt eftersom att det klart att man vill börja i världens bäsa klubb med en av världens bästa spelare!Det sägs att Marseille är intresserade av Didier Drogba. Drogbas föredetta klubb har däremot inte fått tillbaka samma svar då det har sagts att detta inte är möjligt just nu. Men Marseille kanske ändå får se Drogba igen efter hans gyllene period i Chelsea tar slut, Marseille kanske ändå blir Drogbas slut destination innan karriärens slut. Detta skulle inte vara omöjligt, men inget som vi lär se snart.
Efter att ha skrivit inlägget " Ny anfallare till Chelsea ? " har läsare nämnt namnet Romelu Lukaku.
Chelsea sägs vara intresserade av 93:an som just nu spelar i det belgiska laget Anderlecht. Säsongen 2009/10 har Lukaku lyckats göra 15 mål i 33 matcher. Spelaren har utvecklats enormt om man jämnför med säsongen 2008/09 då han bara lyckades få spela en match med inga mål. Anfallaren lyckades även bli " Belgiens First Division top scorer" förra säsongen, och februari 2010 fick han göra sin första debut för Belgiens landslag och redan i november gjorde han sina första två mål för landslaget under vänskapsmatchen mot Ryssland. Med mål gjorda mot Ajax under UEFA Europa League lyckades han bli tredje yngsta spelare som har gjort mål i tävlingen.
Det här verkar vara en ung spelare som många i framtiden kommer nämna då man nästan kan vara helt säker på att man kommer se honom i någon storklubb. Frågan är, blir Chelsea hans första storklubb eller kommer detta inte att inträffa? Ska Chelsea satsa på en ung spelare istället för en lite äldre med mer erfarenheter? Är han den nya Drogba, som han har kallats för ?


/ Rukksar

5 kommentarer:

 1. Lampard har nu gått ut och sagt att han inte kommer att gå till Zenit samt att han vill avsluta sin karriär i Chelsea! :) Så det ryktet kan vi dra ett sträck över. =)

  Jag hoppas att vi lyckas knipa Lukaku! Jag tror han är den perfekta att ta över efter Drogba!

  Tycker bilderna på han i chelseakläder i den här länken ser bra ut!

  http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1294324/True-colours-Chelsea-boosted-race-Romelu-Lukaku-wonderkid-snapped-wearing-Blues-shirt.html

  SvaraRadera
 2. Bra då stryker vi det! =)

  Jag tror att Lukaku har ett stort intresse för Chelsea, och vem passar inte i Chelseakläderna ? ;)

  SvaraRadera
 3. - Haha fick mig ett gott skratt när jag läste att Lampard "ville" till Ryssland, hahaha dagens!

  SvaraRadera
 4. Hoppas starkt på Lukaku, men konkurrensen kring honom är närmast ofantlig...Så här har han citerats på sportbladets silly-blogg:

  - Min dröm är att spela på Bernabeu. Att José Mourinho är tränare för Real Madrid nu är en extra motivationshöjare. Under en coach som Mourinho skulle jag vilja lära mig så mycket jag bara kan, säger Lukaku till ESPN.

  Lär inte bli lätt att vinna den dragkampen.

  SvaraRadera
 5. HAahahah håller med dig Merei!

  Jaaa det där är något man måste tänka på Filip, det lär inte bli så lätt heller. Vem vill inte ha Mourinho som tränare, men vi får hoppas på att CHelsea kan locka dit honom.. Synd att alla alltid vill välja barca eller real :( Ge andra lag chans, och välj inte en liga där det bara finns 2 lag som kan vinna titeln :P

  SvaraRadera