torsdag 16 december 2010

Ramires känner sig hemma i England


Nu har det gått ett tag sen den 23-årige Ramires kom till Chelsea från Benfica, och han visar förbättringar för varje dag som går. Mittfältaren har under senaste tid fått sällskap av Mikel och Essien, och det har varit en fördel för Chelsea med Ramires, speciellt då Lampard och Essien saknades. Prestationen under matcherna har varit bra, men det är inte bara fotbollen han måste träna på, utan det är oerhört viktigt att kunna kommunicera med lagkamraterna för att det ska funka bra inom laget. Ramires har ju kommit till England från Brasilien vilket betyder att det är ett helt nytt språk och nya miljö, så hur går det med det Engelska språket?

" Jag tar fortfarande lektioner för att förbättra min Engelska, eftersom att jag vill prata mer med alla människor här. Ibland kan det vara svårt." - säger Ramires.

Han förklarar som tidigare nämnt att det är viktigt att förstå språket för att han ska kunna förbättra sin fotboll. Brasilianaren förklarar att det ibland kan vara jätte svårt för honom när någon säger vad han ska göra eftersom han alltid inte förstår vad de säger, men det positiva är att han tycker det är kul med att lära sig Engelska och har viljan. Finns viljan, så kommer det inte ta lång tid tills 23-åringen förbättrar sina kunskaper inom språket.

Det är självklart att det känns lite konstigt efter att man har flyttar till ett nytt land, men Ramires som har sin familj med sig underlättar oerhört mycket honom, och det är han glad över säger Ramires glatt. Eftersom Ramires trivs i England kan han även prestera bra på planen. Han berättar att han känner sig trygg på planen och att han utvecklats mer än förut.

" Jag jobbar hårdare och hårdare för att visa att jag känner mig mer hemma här i England." - Berättar mittfältaren

Med ett stort leende berättar Ramires att det finns allt han förväntade sig här i Premier League. För att klara av snabbheten och styrkan i Premier League tycker Ramires att träningarna hjälper till mycket. Han gillar det sätter som Chelsea tränar på, och detta gör så att han känner sig väldigt förberedd när det är dags för matcher.

Nu när Ramires har fått uppleva Premier League ett tag, så måste det finnas någon match han tyckte bäst om, vilken var det?

"Jag tycker att matchen mot Arsenal på Stamford Bridge i oktober var bäst, och borta matchen mot Newcastle." - Berättar Ramires

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. - awh det är alltid svårast i början när man inte kan språket, det är många fotbollsspelare som redan varit där men han har ju klarat sig rätt så bra än så länge :) det kommer som sagt med tiden och självklart svarde han arsenal som den bästa matchen, det måste jag ju ge tummen upp för! haha :)

  SvaraRadera
 2. jaa, jag tror han fixar det :)
  åå jag önskar att vi får se samma resultat ( 2-0) nu på söndag!!

  SvaraRadera
 3. - yeah låt oss hålla alla tummar och tår för chelsea!

  SvaraRadera