måndag 20 december 2010

Ny anfallare till Chelsea ?


Snart är transfer affärerna öppna igen, och det är nog många lag som är sugna på att välkomna nya spelare till klubbarna. Enligt rykten så är Chelsea också väldigt sugna på att välkomna en ny anfallare till laget, då Abramovic har sagt att laget har råd med det. Fyra förslag som har nämnts på sistone är Tevez, Carroll, Suarez och Dzeko.


Argentinaren Carlos Tevez, kan vi just nu hitta i Manchester City där han har rollen som kapten, och anfallaren är en viktig del av laget. Just nu är han 26 år gammal, och kom till City 2009 då han var utlånad till Manchester United från West Ham. Tevez lyckades göra 23 ligamål på 35 ligamatcher under hans första säsong, vilket visar att det här är en anfallare med vilja och som kommer igång snabbt. Fördel med Tevez är att han är van vid engelsk fotboll och har goda chanser att göra mål. Han brukar oftast ses som en krigare på plan, och det är han fortfarande då han inte har slutat göra mål. Han har också väldigt bra erfarenheter sen tidigare. Nackdel med den här spelaren just nu är att enligt rykten, har han uttalat att han inte vill spela mer fotboll. Kommer viljan finnas kvar i en ny klubb, eller kommer hemlängtan att stiga mer och mer? Stiger hemlängtan minskar prestationen.


Britten Andy Carroll spelar för Newcastle just nu, och är inte en lika historisk spelare som Tevez. Carroll har tidigare bara spelat i Preston North då han blev utlånad dit under säsongen 2006-2007 från Newcastle. Carroll är bara 21 år gammal just nu vilket är en stor fördel, eftersom han är ung och har visat bra kvalitéer på sistone. Det är alltså nu han har lyckats framhäva hans kvaliteer. Fördel med den här spelaren är att han är ung och är snabb, har bra taktiker och kan engelsk fotboll. Nackdel med Carroll är väl att han kanske inte har utvecklats tillräckligt för en så stor klubb som Chelsea, och inte har någon fascinerande historia bakom sig som de andra spelarna som har nämnts, men vem vet, Carroll kanske lyckas skaffa en massa historia i Chelsea?



Edin Dzeko spelar för det tyska laget Wolfsburg och har jugoslavisk bakgrund. Anfallaren är 24 år gammal just nu, och har förvånat många lag genom hans enorma insats inom fotbollen då han vann skytteligan i Bundesliga med 22 mål 34 matcher 2010. Han kom även tvåa 2009 med 26 mål på 32 matcher. Här tar det inte slut, utan han vann även titeln som " Bästa fotbollsspelaren i Bundesliga 2008/2009". Dzeko kom till Wolfsburg 2007 från det tjeckiska laget FK Teplice, och att han redan hann blir bästa spelare 2008/2009
visar kvalitet på den unga anfallaren. Fördel med den här spelaren är att han har ett bra rykte som han har fått med sig inom en kort tid, och fortfarande presterar lika bra. Han är även ung, och man undrar ju hur mycket han har kvar att visa under hans långa fotbollskarriär som väntar på honom. Negativa med Dzeko kan vara att han kanske inte kommer att trivas i England eller helt enkelt inte lyckas lära sig engelsk fotboll lika snabbt som en spelare med mer erfarenheter skulle lyckas göra. Kommer han att klara av pressen i Premier League? Han har även inte lyckats göra så många mål på sistone i Tyskland.


Luis Suarez spelar för Ajax där han har rollen som kapten, och han kommer ursprungligen ifrån Uruguay. Suarez började spela i Ajax 2007, där han har utvecklats mer och mer för varje år. Det här är ännu en ung spelare som är 23 år gammal. Under VM 2010 lyckades han fånga mångas uppmärksamhet med hans underbara insats. Han lyckades göra 3 mål i 6 matcher under VM, men han tog även mot ett rött kort då han rädda bollen från mållinjen med handen. När det gäller Ajax så blev han årets spelare 2010 i Eredivisie då han lyckades göra 35 mål i 33 matcher, och blev därmed den med flest mål i ligan och i Europa. Det här är alltså en spelare som har börjat glittra fram under senaste tid. Fördel med den här spelaren är att han har lyckats bra i både VM och Ajax, vilket visar att han är redo för en större klubb. Han är ung och har bra passningsspel. Men frågan är, kommer han att lyckas i England, pallar han trycket och förstår han spelet?

/ Rukksar

23 kommentarer:

  1. Skulle helst vilja se Llorenete ;3

    SvaraRadera
  2. Bra skrivit. Men alla anfallare du just skrivit om har en stor nackdel som chelsea inte är ute efter och det är att de är alldeles för tröga.

    Visserligen är tevez snabbast av de men även han är trög. Vad chelsea behöver är någon snabb och kvick anfallare, vet inte just nu några namn men Agüero är ett bra exempel.

    SvaraRadera
  3. Tack =)

    Förstår vad du menar, vi får se hur det blir, det här är alltså bara rykten :) Men jag tror att Dzeko och Suarez skulle funka ganska bra..

    SvaraRadera
  4. Ja, det skrevs om Llorenete, Suarez och en till =)


    Btw; Älskar Din Blogg !

    Bäst av dom skulle ju vara Tevez men jag gillar inte han ;s Så hade nog valt Dzeko =D

    SvaraRadera
  5. Jahaa okej.. intressant Llorente.. det finns så många förslag, fåse vem det blir tillslut ;)

    Tack så mkt, älskar alla läsare! :)

    Jag vetinte men jag har aldrig fastnat för Tevez, men duktig är han! :P

    SvaraRadera
  6. Haha kan lova dig att varken tevez eller llorente kmr till chelsea, en anfallare vi måste fixa är 18åringen i Anderlecht som heter lukaku snubben är ju så grymt bra! :D

    http://www.youtube.com/watch?v=y8LfZ1m3xLw&feature=player_embedded


    kolla andra målet snubben är ju ett djur

    SvaraRadera
  7. Ajajaj, han är riktig krigare! har inte sett sånt här i Chelsea på siståne.. kan tänka mig att han skulle få upp ny speed i Chelsea.
    Riktig duktig! och så är han bara 18 år!

    Är det ngt Chelsea har tänkt på ? =)

    SvaraRadera
  8. Hahah verkligen Drogba 32år gammal dags för han att dra "hem" till marseille och lukaku tar över med nr 11 :D Shit asså om han skulle ge nytt liv i chelsea

    SvaraRadera
  9. Förlåt han va inte 18, han är 17 fyller nästa år maj 18 :)

    SvaraRadera
  10. Drogba lär vara kvar 2 år till, medan kan lukaku träna upp sig, och sen är han helt redo när Drogba lämnar Chelsea... åå vill inte att Drogba ska lämna, önskar att han var lite yngre! =( Kommer ju stor gråta den dagen har lämnar Chelsea!!

    SvaraRadera
  11. Haha vet inte jag med, men men det måste hända någon gång, men tro mig du kmr bli kär i lukaku också :D

    SvaraRadera
  12. Han måste göra ngt oerhört speciellt för att kunna ta plats i mitt hjärta så som Drogba har gjort ^^ hahaha ;P neej men alla som kör i Chelsea är bäst ! =)

    SvaraRadera
  13. Dags att låta sådana spelare som Sturridge och Kakuta få chansen någon gång. Kakuta var ju överlägsen i U 17 :) och även i U19.

    http://www.youtube.com/watch?v=V-4bElRjJyM

    Även jag gillar denna bloggen skarpt!!

    SvaraRadera
  14. Det känns som att man fick se sturridge mer förra säsongen, men det kan ju vara för att Ancelotti inte har vågat låta yngre spelare få spela nu när det har gått lite sämre för Chelsea.:) Men jag skulle också vilja se lite mer av Kakuta och Sturridge :) Grym video!

    Åå tack så mkt, blir så glad! :)

    SvaraRadera
  15. Tevez har idag gjort klart att han stannar i City, då kan vi redan nu stryka honom.

    Lukako har redan Chelsea ett muntligt avtal med och han kommer antagligen nästa säsong infinna sig i truppen. Chelsea har hållt ögonen på honom sedan han var 15 år!

    Suarez är den spelare jag helst ser, han kan både spela ytteranfallare och centeranfallare, han är även en fantastisk målgörare vilket Chelsea i dagsläget letar efter. Ta till exempel Carrol är ju begränsad på det sättet och även Llorente.

    SvaraRadera
  16. Då stryker vi Tevez!

    Okej, det verkar som att Chelsea har låtit Lukako utvecklas tills nu. Spännande!

    Yes, Chelsea behöver en målgörare som dundrar in mål. Det är liksom det som fattas, ingen gör mål! =(

    SvaraRadera
  17. Hahah när jag ser kakuta spela så tänker jag lite på när messi va lika ung som han må vara inte lika bra men samma stil :)

    SvaraRadera
  18. Han är fortfarande ung, han har fortfarande chansen till att bli super duper duktig ;)

    SvaraRadera
  19. - tevez - nä that will never happen så honom kan vi stryka! dzeko låter däremot som ett utmärkt val och man har ju hört ganska många rykten om honom så det hade varit kul att få se honom i chelsea. har förresten också hört att chelsea är intresserade utav llorente men de är inte de enda laget så honom kan vi också stryka!

    SvaraRadera
  20. Tror också att vi kan stryka tevez!

    jag har hört att Juve också är intresserade av Dzeko, man har ju har så gott om honom, om han är bra så hoppas jag på att han hamnar i Chelsea, med det är svårt när många andra klubbar också är intresserade. Ja, fick reda på om att Llorente också är ngt som har snackats om, vi får se vem det blir.. blev lite ledsen övert att det inte blev ngt mer med Neymar =( hnm hade jag hoppats på länge!

    SvaraRadera
  21. Hade verkligen vart trevligt att se Romelu Lukaku i blått, förmodligen världens största fotbollsspelare i hans ålder. Synd som sagt att Neymars övergång blev stoppad, hans teknik är något utöver det vanliga. Tror inte att Suarez spelstil passar i England tyvärr, tror han väger lite lätt fortfarande...både Caroll och Dzeko har kontrakt till 2013, och med konkurrensen från andra klubbar blir dessa övergångar mycket dyra. Även anfallare som Aguero och Llorente blir svåra, då Real Madrid och Barca ofta har förtur gällande övergångar i Spanien. Hade varit intressant att se vad en spelare som Hulk hade kunnat hitta på i Chelsea, han har ofta presterat i CL för Porto.

    Annars tycker jag snarare att det är innermittfältet som behöver breddas. Utan Essien och Lampard ser det mycket tunnt ut, vilket de senaste matcherna har bekräftat om inte annat

    Instämmer med tidigare kommentarer...en utmärkt blogg!

    SvaraRadera
  22. Nu hoppas jag oxå på att få se Lukaku! Håller med dig om Neymar, det var verkligen synd, jag tror att han valde det för att utvecklas ännu mer.. Ja oja det är alltid svårt att locka till sig spelare då det finns andra storlag som är intresserade! Det e det som är så synd, för oftast väljer spelarna barca eller real.

    Intressant att du tar upp Hulk! Jag har hört att han är bra på hårda skott, och hans snabbhet? :) Snabbhet är något som Chelsea verkligen behöver just nu.

    Mittfältet behöver också nya spelare, håller med. Det behövs mer speed därifrån, för att hjälpa till och ge bra passningar till anfallet.Samt snabba löpningar från sidan.

    Tack så mycket, är glad att ni besöker bloggen! :)

    SvaraRadera