måndag 20 december 2010

Det är mer konkurrenter den här säsongen


Florent Malouda har lyckats spela alla Chelseas 17 matcher den här säsongen, och varit oerhört bra. Han har jobbat hårt för laget, varit aktiv hela tiden, och han har varit en av de spelarna som har sprungit mest i laget. Men den här ligan är svår, och det är inte alltid man lyckas vinna alla matcher fastän man presterar bra. Konkurrenter har stigit i ligan mer än förrut då det har utvecklats nya spelare med bra talanger. Nu finns det minst en spelare man måste se upp för i varje lag i Premier League.

" Vi vet att Premier League är en av de svåraste ligorna i världen, och det är svårare i år, men detta betyder inte att vi inte kommer toppa ligan tillslut. " - berättar Malouda

" Jag tycker att andra lagen i ligan förbättras varje år, och försöker att utmana storlagen och ta sig till topp fyra." förklarar fransmannen

Förra säsongen vann Chelsea ligan med en poäng mer än Manchester United, och Malouda menar att Chelsea inte är så långt ifrån det just nu, men däremot berättar han också att det är fler lag som är nära titeln än förra säsongen, och just därför tycker wingern att det ska bli spännande att se hur det slutar. Innan jul, under förra säsongen hade Chelsea fyra poäng mer än Man United och sex poäng mer än Arsenal som också hade en mindre spelad match. Om man jämnför med då, så ligger ju Chelsea inte lika bra till, men om laget börjar ta igen alla poäng som inte har samlats in, och konkurrenterna tappar lite poäng finns det en solklar chans för Chelsea att få med sig titel igen. Det som har varit problemet för Chelsea just nu är att de inte har lyckats göra mål, så som de lyckades göra i början av säsongen, men laget har istället släppt in lite på sistone. Men för att Chelsea har släppt in, så måste det ju finnas någon anledning, och enligt Malouda så tycker han att Chelsea inte har lyckats försvara lika väl som de lyckades göra i början av säsongen.

Men däremot tycker Ancelotti att laget också har saknat Drogbas insats på grund av hans sjukdom. Drogba är en nyckelspelare i Chelsea, och det är honom man förväntar sig mest mål ifrån, och nu verkar anfallaren vara i form igen då han såg piggare ut mot Tottenham. Bossen förklarar att Chelsea behöver hans karaktär och personlighet, och något som Ancelotti uppskattar är att Drogba aldrig nekade om att dessa sidor saknades under tiden har var sjuk. Bossen berättar att Drogba var ärlig och berättade alltid sanningen. Men nu äntligen har Drogba fått bättre kondition och ser ut att vara på rätt väg.

" Vi behöver Drogba. Vi behöver samma prestation som han presterade förra säsongen, och målet som han gjorde mot Tottenham var väldigt bra honom."- säger Ancelotti

/ Rukksar

8 kommentarer:

 1. SV: Rukksar thank you so much,always nice to hear from someone who wears hijab too,hehe and into sports ;-)

  Chelsea is good team,but I like Arsenal hehe

  SvaraRadera
 2. Chelsea får inte Tevez... ville bara säga det. Han stannar putt! i City :D

  SvaraRadera
 3. Arsenal is a good team too! :)

  Joo jag tror inte Tevez skulle lämna City.. äsch vi dont need him ;)

  SvaraRadera
 4. Finns fler anfallare att kolla på =)

  SvaraRadera
 5. Absolut! =)
  de fyra jag tog upp var bara rykten.. det kan bli ngn annan som jag inte har tagit upp =)

  SvaraRadera
 6. - känns inte som om PL är lika hett längre utan säsongen har mer sett ut som en flopp för många lag och bjudit på många överraskningar som engelsk fotboll vanligtvis inte brukar bjuda på, men jag tror fortfarande på att det kommer bli en stor poängsskillnad mellan manchester och chelsea, men vi får se vad som hände på måndag, låt oss hoppas att the gunners får stryk igen! keep up the good work, du blir bara bättre och bättre!

  SvaraRadera
 7. Håller med Merei =)

  SvaraRadera
 8. Jag tycker att det är hett, men det är lag som man inte har tänk sig ska vara heta är det. Det är spännande såhär, nu när det är flera lag som är inblandade i det hela.. Ta tex Arsenal och Man City, båda lagen är väldigt nära, men förra säsongen var det mer att det var mellan United och Chelsea. Nu är det liksom mellan fyra lag, vilket gör att det blir mer konkurrenter för Chelsea =)

  åå Taack så mkt!! =)

  SvaraRadera