söndag 19 december 2010

Vintervilan är en fördel för FC Köpenhamn


I Fredags lottades det fram att Chelsea ska få möta FC Köpenhamn under åttondelsfinalen i Champions League. Det här är första gången ett Danskt lag är med i Champions League, och detta är nog Danmark stolta över. Men däremot ska danskarna få möta ett svårt lag, det vill säga Chelsea, men bara för detta ska Chelsea inte se det som en lätt match. Enligt Ancelotti så tycker han att Köpenhamn spelade en bra borta match mot Barcelona, vilket visar att Köpenhamn har bra kvalitéer. Köpenhamn kom på andra plats med 10 poäng medan Barcelona vann gruppen med 14 poäng.

" Jag tycker lottningen gick bra, men Köpenhamn har spelat bra i deras grupp." - sa Ancelotti

Köpenhamn må inte ha bra erfarenheter när det gäller Champions League, men nu när danska ligan har vintervila kan laget träna psykiskt inför mötet, och efter att ha lottats fram mot Chelsea tränas det nog extra mycket då laget vet att det är ett farligt motstånd. Danska ligan börjar under Mars, medan Chelsea har en hård liga att jobba sig igenom, och bara detta är en stor fördel för det danska laget. Köpenhamn möter alltså Chelsea under februari då det danska laget inte har några liga matcher att spela.

"Man vet aldrig hur det går förrän det är dags. Köpenhamn är klart bättre än om vi fick möta Barcelona, men danskarna har förvånat oss rejält genom deras prestation i gruppspelet." - förklarar Malouda.

Fransmannen förklarar även att Köpenhamn kan vara farliga då Chelsea kör borta, och nu när Chelsea inte får vila under vintern så måste Chelsea se till att vara extra beredda.

/ Rukksar

6 kommentarer:

 1. Neeeh... även om jag känner lite extra för senegalen N'Doye så tror jag Chelsea tar hem det.

  :P

  SvaraRadera
 2. Ja men så ska det låta! :D

  SvaraRadera
 3. - ska jag vara ärlig så kan allting hända på copenhagens hemmaplan, kryss kan det sluta men sedan kommer tre poäng på stamford bridge!

  SvaraRadera
 4. Ja det är inte omöjligt! Laget har ju trots allt tagit sig till åttondelsfinal vilket visar att de e bra! :)

  SvaraRadera
 5. - ja men det blir inte längre än åttondelsfinal dock ;)

  SvaraRadera