fredag 3 december 2010

Drogba, förebild för de yngreTiden står inte stilla, och det gör det inte heller för vår äldsta anfallare i laget som har hunnit bli 32 år gammal. Didier Drogba är alltså äldst i laget, förutom Hilario som är 35 år gammal. Ju äldre en sådan bra spelare som Drogba blir, desto större förebild blir han för de yngre. I Chelsea försöker unga grabbarna se Drogba som en förebild.

Medans Drogba dricker lite från hans varma Chocklad dryck berättar han : " De ser upp till mig, och det är normalt. Det är något jag är van med, och den roller har jag också i landlaget, så detta är inget nytt för mig. "
Det är alltså inte bara här i Chelsea han hjälper och lär ut, utan han har också varit en stor del för ivorianen Cheik Tiotes flytt till England från FC Twente. Drogba hjälpte denna spelare eftersom enligt Drogba, så är Engelska ligan den bästa ligan, och Tiotes talanger  passar perfekt i Premier League. Att hjälpa någon är något som Drogba älskar, och det blir ännu lättare då man tänker sig själv i situationen förklarar Didier.

" Jag känner mig också stolt om de lyckas" - fortsätter ivorianen.


Det är en gåva att spelare har en hjälpande hand så som Drogba. Det är inte vanligt att det finns så många som Drogba, därför borde de vara tacksamma att de har en sådan godhjärtat person vid deras sida, men för att Drogba själv har lyckats så bra, så måste det väl finnas någon som har hjälpt honom också? Vem hjälpte den unga Drogba?

Ivorianen berättar att det var hans farbror Michel Goba, som var en professionell fotbollsspelare. Drogba bodde med sin farbror i Frankrike, där han har spenderat största delen av sitt liv. Detta var alltså en man som hjälpte Drogba att utvecklas och få förtroende, men ändå hade Drogba inte så att säga speciella kontakter som skulle få honom att synas.


" När jag var ung hade jag inte människor som mig!- berättar Drogba fnissande. " Jag behövde skriva olika brev så som CV:n för att få chansen. Så det är det jag har gått igenom, och jag vill inte att andra spelare ska behöva gå igenom samma sak, för det är inte en lätt sak."


/ Rukksar

1 kommentar:

  1. - vilken fantastisk människa han är! han har inte enbart båda fötterna på jorden utan behöver inte skryta om vilken fantstisk spelare han är.. host zlatan.. host c.ronaldo..

    SvaraRadera