tisdag 28 december 2010

Chelsea behövde vakna upp igår


Den här matchen såg många framemot, precis så som Ancelotti och hans grabbar gjorde. Tanken var att genom två veckors extra träning så skulle Chelsea få fram ny styrka och nya taktiker, och sedan vinna över Arsenal på samma sätt som de gjorde på Stamford Bridge med 2-0. Det verkade som att The Blues hade fått tillbaka all styrka då alla spelare verkade väldigt självsäkra innan matchen, men det visade sig att det inte var tillräckligt.

" Jag tycker att laget tränade väldigt bra under två veckor, men det var inte tillräckligt. Vi spelade inte bra mot Arsenal, vi var inte fokuserade till 100 procent. Jag är förvånad över prestationen idag." - förklarar Ancelotti

Ett annat problem som Ancelotti kan hitta från gårdagens match är att Chelsea inte har kvar förtroendet just nu. Han påstår att laget helt enkelt sov under matchen, och när man möter ett lag så som Arsenal måste man vakna upp, annars får man känna på smällen. Det som Ancelotti förklarade är helt rätt, och att Chelsea saknar förtroende kan vi helt enkelt märka genom Chelseas passningar som inte ser alls säkra ut, och på det sättet som Chelsea förlorade bollen hela tiden. Det är oerhört viktigt att få tillbaka förtroendet så snabbt som möjligt, eftersom Chelsea redan har en match på onsdag mot Bolton, och att Chelsea ligger på fjärde plats med bara en poäng mer än Tottenham är också något som oroväckande. Om Tottenham vinner deras match idag så hamnar vi under Tottenham. Inte ska ett lag som Chelsea hamna under topp fyra, och för att detta inte ska ske så måste grabbarna få upp förtroendet och tro på sig själva.  

" Vi har en match på onsdag, och vi kan ändra på oss tills matchen." - säger Ancelotti

Anledningen till att förtroendet sjönk så mycket igår är ju för att Arsenal helt plötsligt ledde med 3 mål medan Chelsea inte hade lyckats göra ett enda mål, och enligt Wenger så har Arsenal lyckats bevisa vilka klasspelare de har längst fram.


/ Rukksar

1 kommentar:

  1. - kommer bli så jävla svårt att smälta den matchen.. kan tänka mig hur ont det gör för dig /; men det gäller att hålla ihop och hoppas på det bästa nu! Tre poäng imorgon please!

    SvaraRadera