tisdag 28 december 2010

ARSENAL 3 CHELSEA 1


Det blev ingen vinst, Chelsea får åka hem tomhänta den här gången, medan Arsenal kan fira över den rättvisa segern. Deras spel, deras snabbhet gjorde så att Chelsea inte lyckades hänga med.

Det är så synd att se att Arsenal nästan har bättre spelare på bänken medan Chelseas bänk är  helt tom. Som Chelsea supporter måste jag erkänna att Chelsea behöver nya spelare, och det borde ske så snabbt som möjligt. Det känns bra att låta de yngre så som Kakuta få komma in i matchen, men det funkar helt enkelt inte under stormöten. Sådana spelare ska få chansen då Chelsea ligger säkert, men under en match då man ligger under stort ska det finnas bra spelare med mycket erfarenheter. Chelsea saknar helt enkelt spelare, och detta måste ändras.Vi har inte mycket att klaga på längre, laget bör komma i form nu, och vi har våra bästa spelare på plan.

Början av matchen såg helt okej ut. Kalou fick ta över Anelkas plats på grund av knä skada, och sen har vi ju Alex som inte kan vara med efter hans operation.

Båda lagen försökte att sticka fram och det såg inte omöjligt ut för Chelsea att göra ett mål. Arsenal satsade däremot på att anfalla mer än Chelsea medan Chelsea såg till att försvara rejält bra. Cech såg till att visa oss mycket fina räddningar medan Terry syntes mer än väntat, och redan i den sjunde minuten hade Drogba en chans då hans skott tyvärr inte prickade in i mål och istället åkte utanför stolpen. Detta var Chelseas bästa chans under första halvlek.

Tiden gick, och till slut dök frågan upp. När ska Chelsea börja anfalla istället för att försvara hela tiden? Spänningen ökade mer, men för oss Chelsea supportrar kändes spänningen som något negativt. Hur länge till skulle Chelsea lyckas blocka Wengers målsugna trupp? I den 44:e minuten, precis innan halvlek lyckades Wengers grabbar ta sig igenom Chelseas försvar. Wilshere hittade Song vid straffområdet, och det var svårt att se vad som hände eftersom att det var så rörigt där inne med alla spelare, men Song lyckades få tag på bollen och sköt in bollen i mål. 1-0 till hemmalaget Arsenal.

Efter pausen ändrades inget förutom att Arsenal hade ny styrka och attackerade mer, och lyckades ta sig fram i ytor där det saknades Chelsea spelare. Walcott som fick starta från startelvan såg till att öka ledningen med ett mål då han gjorde 3-0 målet, men 2-0 målet lyckades han också agera i då han spelade fram bollen till Farbregas som sedan prickade in bollen rätt, och allt detta hände inom sju minuter efter pausen. Långt tid tog det inte tills Ancelotti beslöt sig för att låta Kakuta ta över Maloudas plats, men det ledde inte till något bättre.


Vid den 56:e minuten sprack Chelseas nolla då backen Ivanovic såg till att ge Chelsea ett tröstmål. Målet gjordes via Drogbas fantastiska frispark som Ivanovic sedan nickade in i mål. Mer hände det inte i matchen än att det forsatte som det gjorde innan, och att båda lagen hade lite små chanser.


Nu är det svårt att ta sig upp till toppen, men det viktigaste är ändå att hålla sig kvar bland de topp fyra. Men vi ska ändå inte tappa hoppet, vad som helst kan hända. Världens bästa Chelsea kommer att komma tillbaka snart, إن شاء الله !

Chelsea (4-3-3): Cech, Ferreira (Bosingwa 61), Ivanovic, Terry (c) Cole; Essien, Mikel (Ramires h-t), Lampard; Kalou, Drogba, Malouda (Kakuta 55).

Arsenal (4-2-3-1): Fabianski; Sagna, Djourou, Koscielny, Clichy; Song, Wilshere; Walcott (Diaby 73), Fábregas (Rosicky 87), Nasri; van Persie (Chamakh 76).

/ Rukksar

3 kommentarer:

 1. Värsta förlusten jag har varit med om till och med värren CL - Semin.


  Denna matchen kändes som en spark i magen är en bit besviken på laget =/, Men undrar om det är wilkins avgång som gjorde allt.

  SvaraRadera
 2. - känns jävligt trist efter ett sådant resultat men det gäller att inte vika sig ner och vinna över bolton imorgon kväll för det måste ancelotti seriöst klara av!

  SvaraRadera
 3. Håller med att det kändes som en spark i magen Anonym!
  Wilkins avgång och att det inte fanns några spelare som kunde komma in i matchen och förändra är nog stora anledningar. Vi fick ta in kakuta, snacka om brist på spelare, medan Arsenal hade ett gäng som man kunde välja bland.

  jag är också besviken, men jag håller med dig Merei det gäller att inte vika ner sig!

  SvaraRadera