lördag 4 december 2010

CHELSEA 1 EVERTON 1

Återigen får vi nöja oss med 1 poäng, och Chelsea får till och med gå ner ett steg till i tabellen. Besvikelse från fansen hördes då buande hördes från läktaren efter slutsignalen. Många chanser uppstod, men som tidigare sagt så måste Chelsea helt enkelt börja förvandla chanserna till mål. Det var tur att Chelsea fick med sig straff sparket som Drogba dundrade in under den 41:a minuten, vilket gjorde så att Chelsea fick avsluta matchen med ett mål.

Flera farliga chanser uppstod för Chelsea under första halvlek. En av de mest vassasaste chanserna kom från självaste kapten Terry som idag kom tillbaka från skadan. Tyvärr så hittade inte bollen in till mål utan studsade istället på ribban. Även Anelka hade en väldigt bra chans då han sköt ett skott precis två meter utanför målet.

Ledningen för Chelsea uppstod då Anelka snappade åt sig bollen från Nevilles lösa passning. Anelka sprang in till straffområdet helt fri, men drogs ner av Evertons målvakt Tim Howard. Howard fick möta Drogbas hårda straff som prickade in rakt i målet, och Howard tog också emot ett gult kort. 1-0 till Chelsea.

Chelsea hade störst bollinnehav första halvlek, och det var spänt för Everton supportrarna varje minut. Chans efter chans uppstod från Chelsea genom ett fint samarbete mellan spelarna, men fortfarande saknade Chelsea det där lilla extra. Däremot uppstod första chansen under matchen från Everton då Saha hade ett skott i första minuten.

Chelseas prestation under första halvlek gjorde så att de flesta fick förhoppningar om att få se flera vackra mål från The Blues, men istället fick man se ett mål från Everton. Efter pausen var Everton betydligt mycket mer sugna på att kvittera, och drygt efter 60 minuter skapade Everton deras farligaste chans då Baines skapade ett fint vänsterinlägg som Rodwell fick tag på. Rodwell såg till att försöka nicka in bollen i Cechs vänstra sida, men istället nuddade bollen vänstra stolpen.

Det uppstod även en olycksituation i den 70:e minuten då Cahill hade fått upp sina dobbar på Cechs ansikte. Ansiktet svällde upp en aning, men tur nog så kunde tjecken fortsätta att spela vidare.

Under den 82:a minuten uppstod det en fin chans för Chelsea då Ramires passade bollen fint till Ferreira vid högerkanten. Ferreira fortsatte fram till straffområdet där Cole och Drogba väntade, men tyvärr fick Cole inte träff på bollen som tänkt. Tre minuter senare uppstod en till chans, men Kalou hann inte tänka ut hur han skulle skjuta skottet, och var för långsam. Bollen rensades bort istället.

Nu var Chelseas enda uppgift att se till så att Everton inte kvitterade, men tyvärr så kom kvitteringen vi den 85:e minuten då Beckford tog sig igenom Chelseaförsvaret och sparkade in bollen i mål. Efter sju minuters tillägs tid blåstes matchen av, och Chelsea fick nöja sig med en poäng hemma mot Everton.

Chelsea(4-3-3):Cech; Bosingwa (Ferreira 64), Ivanovic, Terry (c), Cole; Essien, Mikel (Sturridge 87), Malouda; Anelka (Ramires 77), Drogba, Kalou

Everton (4-4-1-1): Howard; Neville (c), Jagielka, Distin, Baines; Coleman, Fellaini, Rodwell, Pienaar (Bilyaletdinov 86); Cahill, Saha (Beckford 57).