torsdag 30 december 2010

CHELSEA 1 BOLTON WANDERERS 0


Äntligen! Äntligen kan vi säga att Chelsea har vunnit efter sju liga matcher, och nu finns det bara en sak vi kan önska, och det är att det fortsätter såhär. Chelseas har haft en krigare under de senaste matcherna, och idag lyckades han göra mål vilket han förstjänar oerhört mycket efter all krigande för laget, och det är Malouda. Hela laget förtjänar stora applåder, men två spelare som syntes extra mycket var Malouda och Cole. Med en rättvis seger kan Ancelotti och hans grabbar äntligen pusta ut. Det är ingen vinst med flera mål, men efter en sådan period är ett enda mål guldvärt.

Det är fortfarande synd att det inte blev flera mål då Drogba och Essien var oerhört nära, och nu menar jag inte oerhört nära då bollen flyger förbi en meter ifrån målet. Nej, båda chanserna räddades ifrån mållinjen, och egentligen har Chelsea inte råd med sådana chanser.

Chelsea hade vissa ändringar i laget sen måndags, då Mikel som är skadad från måndags inte kunde vara med. Kalou och Ferrerira fick sitta på bänken tills tillägstiden då båda byttes in. Anelka som inte var med i måndags på grund av knä skada var tillbaka idag och ersatte Kalou, Ramires ersatte Mikel och Bosingwa tog över Ferreiras plats.


Första halvlek var inte imponerande, då Chelsea inte lyckades visa någon extra glöd, men det lyckades Bolton inte heller att göra. Däremot hade Bolton vissa bra chanser, men om man tänker efter så hade Bolton fler mål chanser än Chelsea medan Chelsea hade mer bollinnehav, men däremot inga farliga chanser.

 Efter 18 spelade minuter dök det upp en mycket bra chans då Chelsea fick frisparksläge från vänsterpositionen. Anfallaren Drogba beslöt sig att sparka frisparken, men det blev tyvärr en bortkastad skott då bollen gick ut på höger planhalva mot publiken. Mycket mer hände inte under första halvlek än att båda lagen försökte att göra mål fast inte lyckades få det till vassa chanser. Under första halvleken delades det även ut ett gult kort till Chelsea då Ivanovic fällde Elmander, och detta betyder att Ivanovic missar nästa match.

Tempot gick däremot upp för Chelsea en aning efter all snack under pausen, och Chelsea hade fler chanser än vad Bolton hade. Redan efter 3 minuters spel hade Drogba en fantastisk möjlighet. Drogba tog emot bollen från Lampard och sedan beslöt han sig för att skjuta, och istället för att gå in i mål bestämde sig bollen för att nudda stolpen. När ett lag bara behöver vinst och inget annat, så känns det oerhört tungt då en sådan bra chans inte förvandlas till ett mål, men Chelsea ger aldrig upp, och det gjorde dem inte idag heller. Bolton däremot hade en farlig chans då bollen dribblades bort från straffområdet av Drogba efter att Cech inte lyckades hålla kvar bollen.


I den 60:e minuten uppstod den efterlängtade ögonblicket. Chelseas första ledning sen 4:e december mot Everton. Allt startade då Essien passade bollen till Drogba, som sin del utan att tänka själviskt passade bollen till Malouda istället för att skjuta. Den fristående Malouda prickade lätt in ledningen för hemmalaget. 1-0 till Chelsea.

Men nu började Bolton jaga efter en kvittering, och det skulle kunna leda till en kvittering då Holden träffade Terrys arm, men som domaren inte dömde till straff, och Ricketts vänsterskott tätt över ribban. För att säkra ledningen försökte även Chelsea göra mål. En mycket farlig chans räddades precis vid mållinjen då Essien var nära på att göra mål med pannan i den 81:a minuten via Lampards hörna. Tillslut fick Chelsea äntligen smaka på vinst sen 10 november.

Chelsea (4-3-2-1): Cech, Bosingwa (Ferreira 90+2), Ivanovic, JT (c) Cole; Ramires, Essien, Lampard; Anelka (Kalou 90), Malouda; Drogba.

Bolton (4-4-2): Jaaskelainen; Ricketts, Cahill, Knight, Robinson; Moreno (Klasnic 71), Muamba, Holden (M Davies 81), Taylor (Petrov 76); K Davies (c), Elmander.

/ Rukksar

11 kommentarer:

  1. - håller med om att det borde ha blivit fler mål, satt och svor ett antal gånger under hela matchen men bolton var överraskande nog ganska starka och skapade flera chanser de med! vår älskling bosingwa var grym han med! synd att anelka och essien inte lyckades näta men det kommer förmodligen nästa match! var så kul att få se ancelotti skrika av lycka när domaren (som by the way var helt blind under många tillfällen) blåste av matchen! grattis ännu en gång till vinsten hjärtat! det var väl även tur att arsenals lilla back kvitterade för wigan också.. haha helt sjukt kväll! Kram :)

    SvaraRadera
  2. Håller med :) hihi aaw vår älskling bosingwa var också duktig det har du rätt i.

    man blir så lack över att sånna bra chanser inte blir mål speciellt nu när vi behöver mål OCH förtroende!

    Jaa, jag måste erkänna att domaren var BLIND! och att få se Ancelotti glad igen kändes verkligen jättre bra, man vill ju alltid att tränaren ska vara glad :)

    Du, det här blev en lkyckad vecka, Man united fick ju också bara 1 p :) I am sooo happy! Tack så mkt gumman! And a big hug! :)

    SvaraRadera
  3. - haha skojar du! så jävla typiskt att de inte går in.. det är ju som fotbolls-vm om från början! haha men tre poöng fick dem i alla fall och det kan du och alla chelsea-fans vara lyckliga över! ja, man blev ju så glad för ancelotti som inte haft det lätt på sistone.. but hey nu gäller det att fortsätta klättra upp i tabellen! Keep up the good work honey, PUSS PÅ DIG!

    SvaraRadera
  4. Jaa oja gumman, jag är lycklig just nu, och som du säger, nu måste det fortsätta såhär!:)
    pusss!!

    SvaraRadera
  5. We'll keep the blue flag flyin' high !

    SvaraRadera
  6. Cuz blue is the only true colure !

    Gillar din blog. Hörde att Dzeko nobbat Chelseas bud men det är inte över han kommer säkert till Chelsea i Januari.

    Chelsea FC <3

    SvaraRadera
  7. Tack så mkt :)

    Har han gjort det? Damn jag skulle verkligen vilja se han i Chelsea, men som du säger, det är inte över än, han kanske ändrar sig! :)

    SvaraRadera
  8. Här är en bra sida om vad som hänt/händer i PLs januarifönster:

    http://www.sportal.se/fotboll/premier-league/transfermarknaden-i-premier-league

    Chelsea FC <3

    SvaraRadera
  9. - måste bara berätta att sportal inte är den pålitligaste hemsidan angående fotboll.. så tro inte på allt ni läser där :)

    SvaraRadera