söndag 7 november 2010

LIVERPOOL 2 CHELSEA 0


Ett lag med styrka och vilja besegrade Chelsea idag. Liverpool som inte har haft en bra star denna säsong visade vad de egentligen går för under dagens match, och att The Reds nu har kommit igång på riktigt. Att besöka Anfield och komma hem med vinst var en ganska självklarhet för de flesta, men den fantastiska Pepe Reina såg till så att han inte släppte in ett enda mål för Chelsea. Dessutom är det här en lyckad kväll för Fernando Torres som inte heller hade kunnat tänka sig att det skulle sluta så bra det vill säga näta in två mål.

Didier Drogba började från bänken under dagens match på grund av att han hade mått illa i lördags. Trots att Ivorianen inte mådde helt bra fick han ändå hoppa in efter halvlek då han ersattes av Kalou. Innan Drogba hoppade in i matchen fick Anelka ta Drogbas plats. Essien som saknades idag på grund av en mindre skada ersattes av Ramires.

Liverpools kapten Steven Gerrard fick börja från startelvan, och detta var Martin Kellys första liga match som högerback. Dirk Kuyt som varit skadad var tillbaka idag. Tidigare Chelsea spelarna Joe Cole och Glen Johnson deltog inte idag.

Det här är Chelseas andra liga förlust på borta plan. Resultatet som uppstod första halvlek var väldigt rättvist då Torres nätade in två mål. Liverpool hade kontroll över Chelsea och såg till så att The Blues inte kunde anfalla. Bollen rensades lätt ifrån Chelsea och Liverpool hade tagit tag i det här rejält. Redan efter 10 minuter nätade den Spanska anfallaren in ledningen för hemma laget. Kuyt passade bollen diagonalt till Torres som egentligen skulle blockas av John Terry, men den här gången var Torres starkare. Torres tog emot bollen säkert och nätade in bollen genom ett lågt skott då Terry var bakom Torres och inte kunde stoppa händelsen.


Det uppstod även chanser för The Blues under första halvlek, men Liverpool hade de farligaste chanserna och såg till så att Chelseas anfall inte blev lika farligt. Yuri Zhirkov var det första namnet som skrevs ner i domaren Howards bok då han tog emot ett gult kort efter att han hade fällt ner Lucas.

Malouda vann Chelseas första hörna som Zhirkov inte kunde pricka in och istället rensades bort av The Reds vid den 38:e minuten. Efter Fem minuter blev det ännu svårare för Chelsea. Fansen i Anfield började jubla för andra gången. Torres andra mål nätades in då Meireles nickade bollen till Torres som tog emot bollen och dundrade in den i krysset förbi en stillastående Cech. Liverpool kunde för första gången under den här säsongen gå och vila med en ledning från första 45 minuterna.

Under andra halvlek kan man säga att Chelsea hade otur. Alla fantastiska chanserna räddades av Reina. Chelsea hade kommit igång rejält efter pausen. Chans efter chans uppstod, men där stod han, Reina som inte lät en enda boll gå in i hans mål. För första gången var Anfield tyst.

Jubel började höras igen efter 65:e minuten då Malouda missade hans gyllene chans. Drogba hittade rätt på Malouda från åtta meter, men Maloudas boll hamnade rakt på Reina. Det här var inte slutet på Chelseas chanser, utan det fortsatte, men ändå hamnade inte bollen in i rätt ställe.

Den 69:e minuten tyckte Ancelotti att det behövdes mer attack från backlinjen, och därför byttes Ivanovic ut mot Bosingwa. Sturridge var näst ut på plan då han kom in istället för Zhirkov när det var 15 minuter kvar. En nick från Sturridge gjorde så att Anelka hade möjligheten att reducera då bollen istället studsade på ribban.

Detta var dagens match. Chelsea får åka hem med noll poäng och leder med två poäng nu. Ändå ska vi se till att tacka Ancelotti samt Ancelottis grabbar som visade fantastiska mål chanser och  ansträngde sig för en vinst.

Liverpool (4-4-1-1): Reina; Kelly, Carragher, Skrtel, Konchesky;Meireles (Spearing 90+1), Lucas, Gerrard (c), Rodriguez; Kuyt (Shelvey 83); Torres (Ngog 87)

Chelsea(4-3-3):Cech; Ivanovic (Bosingwa 69), Alex, Terry (c), Cole; Ramires, Mikel, Zhirkov (Sturridge 75); Kalou (Drogba h-t), Anelka, Malouda.

/ Rukksar

7 kommentarer:

 1. Bra dag för en Unitedsupporter:) värre för dig :/

  SvaraRadera
 2. Du skriver sjukt dåligt mannen. Detta är ingenting för dig. Ärlig åsikt.

  SvaraRadera
 3. Svar till M: för det första så är jag ingen man, utan en tjej. och för det andra så skiter jag i om du tkr det är dåligt eller inte, för jag tkr att det e grymt ;)

  SvaraRadera
 4. Ja inte kul att förlora ;)

  Det är ju en tuff match till veckan, derby mot City så de blir svårt :)

  SvaraRadera
 5. - HAHAHA ärlig åsikt? pfft, HON SKRIVER BRA OCH MÅNGA FÖLJER HENNES BLOGG så istället för att hata så kan du ju fixa en blogg och visa vad du går för istället! Dont listen to him sweetheart , ur great, PUSSHAJ!

  SvaraRadera
 6. - AWH THANKS A LOT CHELSEA! Det värmer att höra! Och du är den bästa chealsistan i världen, hahaha jag vet det lät helt fult men du förstår vad jag menar! Löve! <3

  SvaraRadera