måndag 15 november 2010

The Didier Drogba Foundation


Mittfältaren Essien landade i sitt hemland idag, Ghana. Där kommer han att stanna i två dagar för The Essien Foundation, Chelsea football club och Right To Play ska kunna utföra projektet för i år.

Det kommer alltså att delta över 5000 barn under dessa två dagar, då man ska köra olika sporter. Barn ska även uppmuntras för att läsa och skriva där Pearson Education och Ghanaian Ministry of Education också kommer att delta för att hjälpa till i projektet. Essien ska även hinna med att borra ett vattenhål, bygga en ny offentlig toalett och få bättre hygien till staden Awutu Breku.

"Jag är glad att få komma hem igen och jag ser framemot dagarna. Jag ser framemot att få träffa alla barnen." - berättade vår nummer 5:a

Det är så härligt att ha en sådan jordnära människa i laget som tänker på världens fattiga barn vilket gör att man nästan glömmer bort förlusten mot Sunderland eller när Chelsea har sina dåliga dagar.

Apropå jordnära människor skulle jag gärna vilja berätta lite om vår andra spelare som försöker hjälpa världens fattiga barn, och det är Didier Drogba. Hans fond kallas för The Didier Drogba Foundation som skapades år 2007.

Didier Drogba Foundation vill ge hälsovård, utbildning, finansiellt och materiellt stöd till afrikanska folket. The Didier Drogba Foundation Charity Ball som hölls i London förra november gjorde en stor framgång. Dess främsta mål var att samla in pengar och bygga ett sjukhus i Abidjan. Många kända ansikten visades sig vara där under den kvällen, och det samlades in hela 500 000 pund som sedan skickades till Abidjan för att bygga ett sjukhus.


Flesta afrikanska barn är fortfarande kvar ute och nästan bortglömda, särskilt när vi talar om hälsa och utbildning. Det är just därför Didier Drogba Foundation har skapats. Målet är att utveckla fler och fler strukturer, att ge människor grundläggande hälsovård och utbildning.

We should be proud of our players!


/ Rukksar

1 kommentar:

  1. Gillar din blogg, den är snygg och läsvärd! Hur fixade du Premier Leage tabellen som Widget :)?

    SvaraRadera