måndag 15 november 2010

Brist på fokus och mentalitet?


Efter gårdagens match är många besvikna på grund av det resultat som uppstod. Chelsea håller fortfarande kvar sig på första plats i ligan, men om det fortsätter såhär så är det inte omöjligt att The Blues måste hoppa ner ett eller två steg. Chelsea har en svår kommande månad det vill säga December då laget får möta Tottenham, Manchester United, Arsenal och Bolton. Därför är det jätte viktigt att Chelsea får med sig så mycket poäng som möjligt under November. Det är nog därför de flesta börjar oroa sig, men vi får hoppas på att Chelsea helt enkelt kör mycket bättre mot storlagen.

Varför blev det som det blev igår?

Detta kan bero på att backlinjen helt enkelt inte bestod av de rätta spelarna. Mittbackarna Terry och Alex deltog inte, istället fick Ferreira och Ivanovic ta över vilket inte är deras rätta position. Mittfältet var oerhört svag. Det behövs åtminstone en av de bästa mittfältarna i startelvan för att laget ska komma igång. Det var ju meningen att Lampard skulle hoppa in istället för Essien, men tyvärr så skadade han sig under träningen.  Behöver Chelsea nya spelare som kan ersätta under sådana svåra situationer? Eller var det bara brist på koncentration, mentalitet och styrka? Många påstår att det också kan bero på att Wilkins inte är kvar.

Ancelotti förklarade:

" Vi brukar aldrig förlora såhär hemma. Vår prestation var svag, men vi måste förstå att vad som helst kan hända i fotboll om du inte använder din bästa mentalitet. Men vi kommer att komma tillbaka om vi bara fokuserar på vårt jobb. För en månad sen sa jag att svårigheten kommer att uppstå, och detta har uppstått nu."


Ancelotti menade att laget inte körde sitt riktiga spel, och att de ska göra allt för att komma tillbaka i rätt form. Laget ska börja fokusera mer under träningarna, och det kommer även uppstå ett möte då det ska diskuteras om vad som egentligen hände under matchen.


När det gäller Sunderland tyckte Ancelotti att laget visade styrka och mentalitet. Han tyckte att de spelade fantasistk och var klart bättre än hemmalaget Chelsea.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. - nu är det bara att att komma tillbaks och se till att vinna resterande matcherna så the gunners inte firar allt för mycket!

    SvaraRadera