tisdag 16 november 2010

Marcel Desailly hyllar Essien


Projektet i Ghana började redan igår då barnen fick i delta i olika övningar med Right To Play. Målet med dessa övningar är att utveckla deras sinnen, kropp och själ.
Den  föredetta Chelsea spelaren Marcel Desailly var även där för att hjälpa till som också är född i Ghana. Desailly var bara fyra år gammal då han lämnade Ghana och åkte till Frankrike. Nu, efter att fotbollskarriären är över har Desailly flyttat tillbaka till Ghana och startat sin egen akademi som nu har fullbordats. Med hjälp av denna akademi försöker han hitta unga talanger i landet och förbättra livet för lokala barn i Ghana.

Desailly förklarade även med sina egna ord varför precis Essien är den perfekta människan som kan hjälpa till och utveckla livet för ungdomarna i Ghana.


" Essien är ett barn från detta land." berättade den förra Chelsea kaptenen. " De älskar honom, han är stor. "

Desailly berättade hur det verkligen gläder honom av att se hur viktig Essien är för dessa människor. Han förklarade hur man kan se energin från Essien samt hoppet. Detta gör så att människor kan börja tro på sig själva, och göra samma saker förklarade Marcel.

" Vi är mycket stolta över den framgången för vår landsman" - uttalade Desailly.

När det gäller Desaillys akademi så är det 90% klart. Med sport kan barnen utveckla sina färdigheter och de kan förbättra sig själva.

Ändå tycker inte Desailly att Essien är det samma som honom. Han menar att Essien är älskad av alla här i landet medans Desailly var en förebild som lyckades utomlands. " Alla älskar honom här"- Desailly.


/ Rukksar

3 kommentarer:

  1. - det är så underbart när fotbollskillar gör sådana saker, visar verkligen vilket hjärta de har! förstår varför alla älskar honom, han är ju en grym fotbollsspelare ;)!

    SvaraRadera
  2. - ser att du bytt bakgrundsfärg också, mycket snyggare så! KEEP UP THE GOOD WORK SNYGGING, FÖLJER DIN BLOGG VARJE DAG :) !

    SvaraRadera
  3. Taack så mkt gumman! :) <3

    SvaraRadera