söndag 21 november 2010

Svåra matcher under december

Under november månad återstår det bara två matcher för Chelsea, vilket är mot MSK Zilina nu på tisdag, och borta mot Newcastle United den 28:e november. Champions League matchen som är mot Zilina kan laget ta det ganska lugnt, eftersom att Chelsea redan har gått vidare med hela tolv poäng. Troligen kommer Ancelotti inte att riskera startelvan med nyckel spelarna nu när laget redan har en påverkande skadelista.


Serie matchen mot Newcastle kommer laget att få koncentrera sig lite mer. Här gäller det att ta med sig tre viktiga poäng eftersom att en förlust kan leda till att Manchester United toppar ligan, och även oavgjort skulle påverka Chelsea stort. Troligen kommer kapten Terry att vara tillbaka vilket kan ge laget ny styrka från backlinjen.

Däremot blir Essien borta eftersom att hans avstängning sträcker sig till matchen mot Newcastle, men efter den matchen ska vi få se vår mittfältare igen. Mittfältaren Lampard kommer vi troligen få se i december. Fortfarande kommer The Blues sakna styrka från mittfältet. Om man tänker efter så saknar vi hela tre mittfältare i laget, och det är något som kan påverka vilket lag som helst. De vi saknar just nu är alltså Essien, Lampard och Benayoun.

Anledningen till att det är så viktigt att vinna mot Newcastle är dels för att få med sig tre poäng, och samtidigt för att det blir ett svårt spelschema den kommande månaden.

Såhär ser månaden december ut för Chelsea :

8/12  Chelsea - Everton
12/12 Tottenham - Chelsea
19/12 Chelsea - Manchester United
27/12 Arsenal - Chelsea
29/12 Chelsea - Bolton

Det är svåra matcher som väntar Chelsea nästa månad, och målet var att få med sig så mycket poäng som möjligt från novemer, vilket inte gick så bra. Serie tabellen kan påverkas oerhört mycket beroende av resultaten från kommande matcherna. Just nu står det mellan Chelsea, Manchester United och Arsenal. Det är just dessa lag Chelsea kommer att få möta, och om Chelsea nu skulle vinna sex poäng mot båda lagen skulle vi kunna säga att Chelsea skulle ha en stadig plats i tabellen, men fortfarnade gäller det vinst mot de andra lagen också.

Vi får helt enkelt hålla tummarna, och vara glada över att de skadade spelarna troligen kommer att komma tillbaka förutom Benayoun. Vi alla vet att Chelsea kan klara det här. Laget behöver bara komma igång lite, och fokusera mer. Pepp från fansen skulle heller inte skada. Det gäller att inte tappa hoppet som Chelsea supproter, eftersom att vi alltid måste komma ihåg att alla har sina dåliga dagar. Vi får inte glömma att detta inträffade förra säsongen också, men ändå så hamnade titeln hos Chelsea tillslut. Så tappa inte hoppet, fortsätt att heja, och visa stöd, så kommer vi att få se goda resultat tillslut!


/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. - det kommer bli tufft för många lag innan jul, men chelsea måste verkligen hålla sig i toppen och inte låta något annat lag platsen! det är bara att hoppas på att pinsamheterna är slut!

    SvaraRadera
  2. Håller med! Det kommer att bli en spännande månad, hoppas på det bästa!

    SvaraRadera