måndag 1 november 2010

Cole påminner om Maldini enligt Ancelotti

Något som Chelseas boss inte gillar är att alla försvarare inte får den uppmärksamhet som de egentligen borde få. Han menar att en spelare som Ashley Cole helt klart borde vara nominerad för Ballon d'Or priset. Varför ses Cole vara en av de bästa vänser backarna men ändå inte vara nominerad för detta pris? är Ancelottis fråga.  Italienaren tycker även att det oftast brukar vara mittfältare och anfallare som blir nominerad för priset.

Det är även brist på engelska spelare inom årets nominering. Detta kan ju definitiv bero på det dåliga resultatet för England under VM och förra säsongens Champions League, men ändå får backarna inte den uppmärksamheten de borde få menade italienaren så som Paolo Maldini borde ha fått förut och vinna priset.

Maldini, en dåvarande back som spelade för AC Milan, och som enligt Ancelotti och som många andra tycker borde ha vunnit priset vissa år.

"Det enda anledningen till att Maldini inte vann var för den position han hade."- analyserade Ancelotti.

Maldini har en lång tid varit kapten för AC Milan samt beskrivits som en av den bästa backen i världen. Enligt Ancelotti så tycker han att Maldini och Cole påminner om varandra.

" De är två olika spelare, har olika kroppar, olika kunskaper och olika rörligheter, men båda har ändå samma kvalitéer och samma passion för jobbet."

" Ashley är en mycket motiverad kille och det är ett nöje, inte bara för mig utan för alla tränare som jobbar med dessa typer av spelare. Det uppstår inga problem under träningen eller under matcherna. Han kanske kan begå någon enstaka misstag under matcherna men han är en effektiv spelare som visade det väl förra säsongen."
Ancelotti tyckte även att Ashleys långtidslöpande påminner om den brittiske friidrottaren Sebastian Coe.
Visst har backen haft vissa perioder då han inte mått så bra men ändå har han aldrig dragit med sig detta in till träningarna och alltid hittat tillbaka.


/ Rukksar

2 kommentarer:

  1. måste bara säga det att det är en riktigt bra blogg! kollar flera gånger per dag, är själv ett stort chelsea fan :)

    Keep it up!

    SvaraRadera
  2. - näe tycker verkligen inte att det går att jämföra dem med varandra!

    SvaraRadera