måndag 8 november 2010

Chelseas Kalou och Drogba är nominerade för årets pris

Chelseas Didier Drogba och Salomon Kalou har båda blivit nominerade för priset African Footballer of the Year Award. Dessa två spelare är nominerade bland de tio andra afrikanska spelare.

Drogba har tidigare vunnit priset år 2006 och 2009 då Michael Essien också var nominerad. Det här året är det Kalou som har blivit nominerad. Detta är första gången Kalou är nominerad. Han har tidigare vunnit African Young Player of the Year år 2009 efter att han hade representerat Elfenbenskusten i OS och African Cup of Nations.

Nationella tränare från 54 länder som är anslutna till det nationella Afrikanska fotbollsförbundet kommer att få rösta fram årets vinnare.

Det här är årets nomnation:

Ahmed Hassan  (Egypten och Al-Ahly)
Andre Ayew  (Ghana och Marseille)
Kevin-Prince Boateng  (Ghana och AC Milan)
Madjid Bougherra  (Algeriet och Rangers)
Didier Drogba  (Elfenbenskusten och Chelsea)
Samuel Eto'o  (Kamerun och Inter Milan)
Mohamed 'Gedo' Nagy  (Egypten och Al-Ahly)
Asamoah Gyan  (Ghana och Sunderland)
Salomon Kalou  (Elfenbenskusten och Chelsea)
Seydou Keita  (Mali och Barcelona)
/ Rukksar

17 kommentarer:

 1. Vad tror du om deras chanser i år att vinna utmärkelsen? Skulle även uppskatta om du tyckte till lite själv om matcherna etc. Annars en mycket bra blogg, är inne varje dag och kollar!

  SvaraRadera
 2. - tror faktiskt drogba tar hem det !

  SvaraRadera
 3. Jag tror att Drogba har en stor chans, men eftersom att Elfenbenskusten åkte ut så snabbt kan detta påverka hela grejen. Jag tror att Kalou också har chansen att vinna, men om man ex jämnför Boateng framför Kalou så tycker jag att Boateng förtjänar priset mer. :)

  SvaraRadera
 4. Men är inte Samuel Eto´o en stor favorit? Leder Serie A och har verkligen högpresterat i Champions League? Drogba är ju helt outstanding, men han har på något sätt varit det väldigt länge medans Eto´o har presterat över sin egna förmåga...

  SvaraRadera
 5. joo, han är grym han. Jag tror som dig, Eto'o tar hem priset.. fastän det inte gick så jätte bra i VM så har han ju CL och ligan som du säger.

  Står mellan Drogba, Eto'o och Boateng tror jag :)

  SvaraRadera
 6. Men hur fungerar det, får Chelsea någon bonus om Didier skulle vinna? Jag gissar att de får en del slantar för nominering iallafall. Sedan får väl Drogba och Kalou rätt mycket i egen ficka också skulle jag nog tro.

  SvaraRadera
 7. Jadu, det där har jag faktiskt ingen aning om! Brukar man få pengar om man blir nominerad? har aldrig hört det, men kan vara så :) Skulle kunna gissat att spelarna kanske skulle få det , men inte Chelsea, eftersom att dom bara inte är nominerade för det dom gjort i Chelsea. eller vad tror du ?

  SvaraRadera
 8. Jag har faktiskt ingen aning men min teori är nog att Chelsea får en viss summa eftersom det är ju dom som har tränat o tagit dom dit dom är. Just nu är det ju inte mycket i fotbollen som är för just ära bara utan det brukar ju vara en hel del pengar inblandat också. Tror dock inte det är någon stor summa som Chelsea får, det blir nog inga pengar till en ny stjärnspelare utan kanske ungdomsverksamhets pengar.

  SvaraRadera
 9. Det kan vara så, det låter inte helt dumt inte! Nää inga stora summor isåfall hehe. Förresten du är Chelsea fan eller hur?

  SvaraRadera
 10. Jag är renodlad Chelsea supporter! Därav namnet Frank JR (som i Frank Lampard).

  SvaraRadera
 11. Kul att jag har läsare som er! :D
  är Lampan favvo spelaren?

  SvaraRadera
 12. Kul att vi har en bloggare som dig! Mja, favoritspelaren är väl egentligen Drogba. Men jag har väl inte bara en, hur skulle det gå ;) Men absolut älskar jag Lampard! Några andra favoriter är även Ivanovic, Terry, Malouda, Essien. Men jag har en förkärlek till innermittar och Lampard är helt klart störst i hjärtat på mig där!

  SvaraRadera
 13. tack :D

  jaa, drogba är nog alla chelsea supportrars favorit! haha men man kan ha flera favoriter, och i Chelsea är ju alla bäst så det är svårt att välja i världens bästa lag (;

  SvaraRadera
 14. Håller med till punkt o pricka! Vem har du själv då närmast hjärtat? Eller vilka ;)

  SvaraRadera
 15. Självklart Drogba. Essien, Lampard, Malouda och Cech måste jag nog säga, men alla andra är också nära mitt hjärta hihi :)

  SvaraRadera
 16. Jag förstår det, någon som jag tror och hoppas på är ju Kakuta!

  SvaraRadera
 17. samma här, jag tror också på Sturridge och McEachran, riktigt nice med yngre spelare som visar fantastiska kvaliteér!

  SvaraRadera