måndag 8 november 2010

Laget behöver uppmuntras

En stor besvikelse uppstår fortfarande i laget från när Chelsea tappade hela tre poäng borta mot Liverpool på Anfield. Nu är det inte mycket skillnad mellan första och andra platsen i tabellen då det bara skiljer två poäng. En vinst för Manchester United och förslust för Chelsea skulle göra så att United hoppade upp ett steg medans Chelsea hoppade ner. Vi får hålla tummarna för grabbarna nu på onsdag då mötet mot Fulham kommer att äga rum på Stamford bridge. Detta kan vara en lättnad eftersom att det är hemmaplan, och kan ge en vinst till The Blues. Chelsea har inte haft några som helst problem med matcher på hemma plan under Premier League denna säsong, men när det handlar om bortaplan så har laget haft två förluster samt en oavgjord match.

Varför gick det som det gick i söndags mot Liverpool? Terry menar att Chelsea spelade för lätt första halvleken, och borde istället ha pressat Liverpool mer än vad de gjorde. Därför är det viktigt att se till så att man redan från början börjar att pressa motståndar laget precis så som Liverpool gjorde med Chelsea. När Chelsea fick tag på bollen var Liverpools strategi att inte låta The Blues hålla kvar bollen vilket gjorde att det blev hackningar varje gång Chelsea höll på att anfalla eftersom att bollen hela tiden rensades bort.


" Vi dominerade andra halvleken." medgav kapten Terry.

Chelsea dominerade stort under andra halvlek, men problemet då var att Liverpools trupp såg till att hjälpa till Reina vid hans mål. Det var omöjligt att komma igenom alla dessa Liverpool spelare som helt plötsligt körde mycket mer defensivt. Det är klart att Liverpool inte vill ta några risker som istället blockade varje chans för Chelsea.

"De senaste borta matcherna har vi börjat med ett väldigt långsamt spel, speciellt borta mot Blackburn, och vi gjorde det samma mot Liverpool. Det är frustrerande." Berättade Terry.

Terry medgav även att han tar skulden över det första målet som Torres nätade in, men samtidigt menade han att det alltid är svårt att möta en duktig anfallare så som Fernando.

Bara för en förlust mot Liverpool får fansen inte sluta att hoppas. Terry menade att vi måste tänka på att laget fortfarande ligger 1:a och därför behöver laget uppmuntras för det. Uppmuntras Chelsea, så kommer det gå betydligt mycket bättre nu på onsdag då Chelsea möter Fulham. Laget ska verkligen försöka att fixa ihop tre poäng.


Man har sina dåliga dagar, men vi ska säga precis som Roy sa:

"Chelsea kommer inte att förlora så många matcher till."- Roy

och jag säger:  You shouldn't worry when you have a captain like Terry!


/ Rukksar

1 kommentar:

  1. Snygg blogg!
    Hur går du många läsare :)? tips till mig som är ny?

    SvaraRadera