söndag 14 november 2010

CHELSEA 0 SUNDERLAND 3

Detta måste vara säsongens skräll för Chelsea. Att förlora mot Sunderland hemma är inte acceptabelt för ett lag som Chelsea. Chelsea förlorade med hela 3 mål mot Sunderland, och kunde inte näta in ett enda mål hemma. Någon som man borde tacka i The Blues idag är Petr Cech som visade oss fina räddningar. Varför blev det såhär idag? Kan det bero på att Chelsea saknade Wilkins, Lampard, Essien, Terry eller behöver Chelsea helt enkelt nya spelare?

Startelvlan saknade alltså Lampard, Essien, Alex och Terry på grund av muskelskada. Istället för Terry fick Ferreira spela som mittback med Ivanovic. Anelka kunde komma tillbaka idag efter hans ryggskada som gjorde så att han inte kunde vara med mot Fulham.

Matchen startade med en tystminut för de som var med i armén och förlorade sitt liv under krig som England har varit med om.

De första minuterna såg det ut som att allt gick som det borde ha gjort idag. Chelsea hade inga problem med bollen, lite chanser uppstod då och då. Redan efter fem minuter passade Malouda bollen till Drogba som nästan nätade in ett mål med hans tå. Därefter sprang Sunderland framåt då Ivanovic missade passningen, men Gyans skott var inte farlig nog.

Efter 17 minuter kom Mikel in i bilden då han passade bollen vidare till Anelka, men Gordon vann bollen snabbt från fransmannens fötter.

Några minuter senare missade Zhirkov sin chans då han såg hålet mellan försvararna, men hans skott var inte tillräckligt farlig.

En stund senare fick Chelsea hörna. Här skulle Chelsea ha fått straffspark då Turner hade fångat fast Ivanovic vid straffområdet, men Ivanovic lyckades ta sig ut från greppet och nickade bollen i ribban. Det blev ytterligare en hörna då Ramires träffade ribban med en nick precis utanför straffområdet.

Vid 28:e minuten hade Drogba sin chans då han hittade en direkt väg till målet, men där möttes han av Turnbull som såg till att bollen inte gick vidare. Detta ledde till frispark och Turnbull tog också emot ett gultkort. Frisparken klipptes bort av Sunderlands mur.

Drogba hade yttligare en chans vid den 33:e minuten då han fäldes av Cattermole. Från fem meter sköt han bollen rakt på målvakten.

Det skulle verkligen inte skada med ett tidigt mål för Chelsea som de inte har lyckats göra under de senaste matcherna. Lyckas man göra ett tidigt mål så lyckas man komma igång bättre.

Efter två minuter började Sunderland komma igång då Chelsea gjorde flera misstag. The Blues tappade bollen oftare vilket gjorde så att Sunderland hade bättre ytor.

Det var nu Petr fick börja koncentrera sig på riktigt. En mycket farlig situation uppstod från Onugas kors då  Welbeck nickade in bollen med styrka mot nedre hörnet men Cech räddade situationen från en ledning till borta laget. Ett ögonblick senare räddade Cech en till situation då Welbeck sköt ett skott från Gyans pass.

Chelsea försvaret släppte helt plötsligt in flera chanser för The black cats. Helt plötsligt blev Chelsea mössen framför The Black Cats som Sunderland kallar sig själva för.

Cech fick rädda ännu en situtatuon då The Blues försvar saknade sina män på de plats de borde ha varit på.  Denna gång var skottet ifrån Onouha. Kan detta bero på att det var brist på konsentration hos Chelsea?

Cech kunde tillslut inte hålla ut då 0-1 ledningen uppstod en minut innan pausen. Högerbacken Onuoha sprang förbi tre av Chelseas män och sköt in bollen i hörnet av målet. Ledning till bortalaget, men fortfarande hade The Blues hopp om att vinna 3 poäng i kväll om de verkligen skärpte till sig efter pausen.

Press från bortalaget började snabbt efter pausen. Sunderland visade fina passningar då laget tog upp sig fint genom Chelseas försvar. Slutligen passade Henderson bollen till Gyan som sin del sköt bollen förbi Cech in till Cechs mål. Nu hade Sunderland kommit igån rejält och förstått Chelseas spel. 2-0 till Sunderland, och det var här som alla började oroa sig. Skulle det bli förslust? eller skulle Chelsea kunna ta igen detta?

Under den 57:e minuten var det dags för byten i The Blues. Kalou ersatte Malouda och elva minuter senare ersatte McEachran brasilianaren Ramires. Mellan dessa byten var The black cats väldigt nära på att näta in deras tredje mål.

I den 70:e minuten dribblade Anelka in bollen till straffområdet som sedan passade bollen till Zhirkov. Zhirkov såg till så att bollen hamnade hos publiken istället för i målet. Vid sådanna resultat då det stod 2-0 till Sunderland är det bäst att se till att man inte missar en enda chans.

Efter ett tag ersattes Zhirkov av Kakuta eftersom Ryssen helt enkelt inte kunde prestera lika bra som han gjort under senaste matcherna. Chelsea hade bara ett skott under andra halvlek medans Sunderland visade flera chanser vilket visar att Sunderland var mer säkrare än Chelsea som spelade på hemmaplan. Man skulle kunna tro att det var Sunderlands hemmaplan.

Tredje målet uppstod då Ashley Cole jagade bort bollen till hörnflaggan, men istället för att skjuta bort bollen till hörna tänkte han att det skulle vara mycket bättre att passa den till Cech. Passningen blev misslyckad, och bollen hamnade i Welbecks fötter. Att näta in detta mål var väldigt enkel då målet helt enkelt saknade målvakt. Hellre hörna än att ta risker när man ligger under med två mål borde Ancelotti säga till Cole.

Sunderland supportrarna fick se vinst mot Chelsea efter nio år idag.

Chelsea (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ferreira, Ivanovic, Cole; Ramires (McEachran 68), Mikel, Zhirkov (Kakuta 74); Anelka, Drogba, Malouda (Kalou 57).

Sunderland (4-4-2): Gordon; Onuoha, Turner, Bramble, Bardsley; Richardson, Henderson, Cattermole (c), Zenden; Welbeck; Gyan (Malbranque 82).