tisdag 5 oktober 2010

Vår nye vän Ramires

Den 4 augusti 2010 meddelade Benfica att man kommit överens med Chelsea om en övergång värd 22 miljoner euro för mittfältaren Ramires Santos do Nascimento och övergången slutfördes den 13 augusti med ett fyra års kontrakt.
Det är aldrig lätt för en ny spelare i ett nytt lag. Det är mycket nytt då de måste anpassa sig i laget och lära sig nya taktiker. Det kan vara extra svårt för Ramires som har kommit till England ifrån Portugal. Ett helt nytt land med helt ny kultur. Det tar ett tag innan de börjar lära känna sina nya lagkamrater och lära sig deras styrkor och svagheter, men det viktigaste är nog ändå att kunna lära sig engelsk fotboll och vänja sig i Premier League så snabbt som möjligt för lagets och för sin egen skull. För vissa kan det ta lite längre tid än andra, som det kanske gör för Ramires.


Carlo Ancelotti blev inte så imponerad av Ramires i söndags då han spelade i hela 83 minuter. Ramires tappade bollen för ofta, vilket man inte borde eller helt enkelt får göra i ett storlag som Chelsea.

Det uppkom dock en vändpunkt då Ramires började spela bättre. Under matchen såg man också en lite mer självsäker och stark Ramires vilket visar att  vår nye vän kommit in i engelsk fotboll alltmer. Detta kan man bevisa genom hans fina tackling som ledde till 1-0 målet.
Hans balans och uthållighet under matchen visade att han passade in i mittfältet. Han lyckades också att dyka upp i viktiga ögonblick. Hans allra sista glädjande ögonblick under matchen var när han lyckades springa igenom mittfältet med bollen,  men situationen dömdes till offside.

Ramires får helt enkelt börja lära sig att inte förlora bollen lika mycket i framtiden.
Om man ser på helheten så var det ju bara detta som var problemet under derbymatchen, annars flöt det på! Vi får ge Ramires lite mer tid och hoppas på att han anpassar sig i det nya storlaget så snabbt som möjligt.

/ Rukksar

1 kommentar:

  1. Jag tror att han kommer kunna anpassa sig men som sagt så behöver han ju lite tid.

    SvaraRadera