torsdag 14 februari 2013

SPARTA PRAGUE 0 CHELSEA 1

Efter en mycket jämn match mellan Sparta Prague och Chelsea gjorde Oscar ett dröminhopp vid slutet av matchen och räddade oss. Det tog alltså bara några sekunder innan matchhjälten sparkade in 0-1 för Chelsea och spikade fast slutresultatet. Nu väntar ett retur möte på Stamford Bridge.

Det Sparta Prague klart och tydligt visade var att de är otroligt starka på hemmaplan. De spelade med mycket självförtroende och gjorde det svårt för oss. För Chelseas del var det ju alltså en bortamatch, men jag tycker ändå att laget skulle kunnat sett aktivare och piggare ut under hela mötet. Vårt anfall var inte alls ett hot mot Sparta Prague då vi helt enkelt inte hade ett farligt anfallsspel. Det var tur att Oscar tillslut hittade rätt för annars skulle det nog stått 0-0 efter slutsignalen.

Det blev en mycket slö och tråkigt match som saknade snabbt spel med fina målchanser från båda lagen.

Nytt i startelvan

Rafael Benitez gjorde tre ändringar i startelvan efter Wigan matchen. Ryan Bertrand kom in istället för Ashley Cole, Ramires fick spela bredvid Frank Lampard medan David Luiz var borta på grund av avstängning. Både Marko Marin och Juan Mata började från elvan men John Terry, Cole och Oscar placerades på bänken. Demba Ba var inte tillgänglig då han tidigare har representerat Newcastle i samma tävling.

Matchens mål

Målet gjordes i den 82:a minuten av Oscar som precis hade klivit in på planen efter att Juan Mata fick tacka för sig. Mittfältaren tog sig igenom försvaret och tog emot en boll från Hazard som han sedan sköt in lågt och fint i Sparta Pragues mål.

Chelsea byten

Marin (Benayoun 68)

Mata (Oscar 81)

Rafael Benitez efter matchen

"Arton försök på bortaplan är inte dåligt, men vi måste vara mer kliniska i anfallet. Vi hade kontroll i de första 20 minutrarna. Vi hade några halvchanser; det blev en kross, men vi var inte där. Vi hade kontroll."-säger Benitez efter matchen.

"Efter 20 minuter började dem pressa och pressa. Vi började få problem med att försvara."

"Vi ändrade om lite i andra halvlek. Jag tycker att vi koncentrerade oss mycket bättre, intensiteten i försvaret var mycket bättre och vi hade mer kontroll."

Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Cahill, Bertrand; Ramires, Lampard; Marin (Benayoun 68), Mata (Oscar 81), Hazard; Torres.

Sparta Prague (4-3-3): Vaclik; Zapotocny, Svejdik, Holek, Hybs; Husbauer (Bednar 86), Vacha, Matejovsky; Kadlec, Lafata (Kweuke 75), Krejcl (Pamic 80).