lördag 16 februari 2013

Benitez lovar en stark startelva. Ivanovic och Cech nöjda efter vinsten mot Sparta Prague


På söndag ställs vi mot Brentford i FA Cupen där vi är ett av de alla andra 16 lagen som är kvar i tävlingen. Detta är alltså en stor tävling som vi fortfarande kan vinna, och för att vinna måste vi spela rätt och undvika misstag. Det gäller även att Rafael Benitez fattar rätta beslut, och tränaren har lovat att han ska spela med en stark startelva på söndag.

"Vi kommer att välja ett starkt lag eftersom vi vill se förbättring. Nu kan spelarna konkurrera för positionerna  och det är bra för oss. Att förbättra konkurrensen mellan bra spelare är bra för oss."-förklarar Chelsea tränaren.

Benitez kommer ha fyra spelare tillbaka till truppen igen och dessa fyra är Demba Ba, David Luiz, Victor Moses och John Mikel Obi.


"Jag är verkligen glad över att vi har John Mikel Obi och Victor Moses tillbaka från Syd Afrika, och de är också glada och tränar bra."-säger Benitez.

Mikel och Moses som är tillbaka i London vann Afrikanska Cupen med Nigeria och lär vara i topp form efter segern.

"Det är viktigt att vi har glada och självsäkra spelare runt omkring oss, så det är bra att de vann tävlingen. De har självförtroendet och de tror på sig själva."

"Demba Ba och David Luiz var inte tillgängliga i Europa League, men det är bra med dem och det är bra nyheter. Förutom Oriol Romeu mår alla bra och är tillgängliga." -meddelar tränaren.

***


I 0-1 vinsten mot Sparta Prague fick Branislav Ivanovic spela sin 200:e Chelsea match, och försvararen som debuterade för Chelsea i september 2008 är glad över att ha fått representera Blues så många gånger.

"Det var en viktig vinst för oss och vi kontrollerade matchen. Jag är väldigt glad över min 200:e match."-sa serben efter vinsten.

Men det verkar som att Ivanovic är gladare över vinsten än att han spelade sin 200:e Chelsea match. Detta  är bara positivt då det bevisar att Chelsea är seriösa och vill vinna Europa League.

"Det var en väldigt viktig match för oss eftersom det var vår första i tävlingen. Det var svårt men vi gjorde målet och har en försprång. Vi måste vara försiktiga eftersom de kommer att ha en hel vecka på sig för att förbereda sig inför nästa match."-förklarar Ivanovic.

Petr Cech är också lika lättat som Ivanovic efter vinsten i Prag. Målvakten menar att Chelsea spelade bättre i andra halvlek vilket också var en anledning till att vi hittade målet tillslut.


"Medan vi missade chanser hittade de ytor och de fick mer självförtroende. De spelade bra men i andra halvlek spelade vi bättre och vid slutet hittade vi målet."-säger Petr Cech efter matchen.

"Jag fick en lättnad när vi hittade målet."

"Oscar kom in och rörde bollen två gånger. Ibland behöver man inte springa så långt för att göra ett mål! Han gjorde det väldigt bra då han tog bollen utan att frågesätta någonting, och sedan avslutade han det hela väldigt bra."-säger 30-åringen.

Petr Cech var tidigare en Sparta Prague spelare, och så här säger han efter mötet på sin gamla hemmaplan: "Jag kommer alltid att komma ihåg min tid i Sparta Prague. Det öppnade upp min dörr för Champions League och för att gå utomlands."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar