lördag 23 februari 2013

Manchester City vs Chelsea


Nu är det inte alls långt kvar tills vi står på Etihad Stadium stadium och ska möta Manchester City. Det alltså dags för ett borta möte mot Mancinis City som just nu ligger på andra plats med 53 poäng, alltså fyra poäng mer än Chelsea. Att vinna matchen skulle givetvis minska på poängsskillnaden mellan Chelsea och City vilket skulle kunna stärka drömmen om en andra plats i ligan för oss. Men vinner City så får de ett försprång och det vill vi inte att de ska få!

Rafael Benitezn förstår att stormötet inte är en lätt match, speciellt eftersom matchen spelas på bortaplan, där City brukar vara oerhört starka och sällan förlora. Sist vi vann på bortaplan mot City var år 2008, och ska vi kunna vinna imorgon måste Chelsea prestera.


"Jag tycker att City är ett bra lag. Under de senaste åren har de utvecklats och spenderat pengar. De har ett bra lag, en bra tränare, och det finns en positiv atmosfär runt laget och klubben vilket betyder att det kommer bli svårt att besegra dem. De brukar inte förlora poäng på hemmaplan och de är väldigt starka."-förklarar Benitez under presskonferensen.

Rafa har hunnit möta City en gång som Chelsea tränare i november, vilket också var hans första match. Mötet ägde rum på Stamford Bridge och det blev delade poäng efter en mållös match.

"Jag hade just kommit till Chelsea och det var en stor match. Det var en sådan match där vi inte kunde skapa många chanser, och matchen var väldigt balanserad."-säger spanjoren som nu har tränat Chelsea i tre månader.

"Prioriteten är att vinna den här matchen, om vi vinner matchen kommer vi att närma oss, men om inte så måste vi fortsätta att kämpa."

Det verkar som att Benitez tror att Chelsea har en större chans till att vinna imorgon då han anser att laget har förbättrats på flera sätt.

"Vi har sett till att inte släppa in mål men vi har gjort mål. Vårt försvar är starkare men förut kunde vi inte skapa många chanser. Nu kan vi skapa många chanser och vi släpper in färre mål. Balansen är där och vi förbättras."

När det gäller Chelsea truppen ser Benitez framemot att få välkomna Frank Lampard, Demba Ba och Branislav Ivanovic igen. Ivanovic och Lampard fick vila mot Sparta Prague medan Ba inte fick delta i Europa League på grund av tidigare spel med Newcastle.

"Vi använder olika spelare eftersom vi vill vila dem också, det är ett bra tillfälle till att använda andra kvalitéer på planen."

"Förutom Oiol Romeu som är långtidsskadad hoppas jag att alla andra är tillgängliga. Jag vilade några spelare mot Sparta, så förhoppningsvis ska vi kunna använda dem på söndag."

När det gäller John Terry som har fått spela ganska mycket efter skadan menar Benitez att han inte vill ta onödiga risker med kaptenen.

"Just nu har vi fyra mittbackar vilket är bra eftersom vi bara hade två förut. Det är lättare för mig nu."


"Om du frågar om Terry kan spela mot City skulle jag säga ja, om du frågar om han måste spela, skulle jag analysera andra val."-säger Benitez.

David Luiz kan bli den som får börja från Benitez startelva imorgon, och brasilianaren ser framemot mötet då han menar att en vinst skulle minska på poängsskillnaden.

"Det kommer bli en stor match. Det är en svår match eftersom vi spelar borta mot ett stort lag, men vi har chans att minska på poängsskillnaden."-säger David Luiz.


"I stormöten och derbymöten kan man inte förutsäga vad som kommer att hända, eller hur många mål det kommer att göras, men man jobbar hårt varje dag för att vara i form och stark för dessa matcher."-säger brasilianaren.

Något som kan göra oss riktigt taggade inför det här stormötet är att vi faktiskt har gjort flera mål än vad City har gjort, 38 fler mål. Vi har gjort 106 mål i 46 matcher medan City har gjort 68 mål i 37 matcher i alla tävlingar.

Våra tio senaste matcher borta mot City i Premier League har sett ut så här:

2002/03 - Chelsea vinst 3-0
2003/04 - Chelsea vinst 1-0
2004/05 - Man City vinst 1-0
2005/06 - Chelsea vinst 1-0
2006/07 - Chelsea vinst 1-0
2007/08 - Chelsea vinst 2-0
2008/09 - Chelsea vinst 3-1
2009/10 - Man City vinst 2-1
2010/11 - Man City vinst 1-0
2011/12 - Man City vinst 2-1Förutom ligan har vi även mött City i Community Shield i augusti, där City vann med 3-2. City målen gjordes av Toure, Tevez och Nasri medan Torres och Bertrand nätade för Chelsea.

Vi har mött City totalt 145 gånger och i dessa matcher har vi vunnit 61 gånger medan City har vunnit 47 gånger. På Maine Road och Etihad Stadium har vi mött dem 67 gånger och där leder City med 30 vinster medan Chelsea har 21 vinster.

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar