fredag 22 februari 2013

CHELSEA 1 SPARTA PRAGUE 1 (2-1 AGG)


Det blev en nagelbitare innan Eden Hazard hyllades som matchhjälte på övertid då han spikade fast slutresultatet. Sparta Prague, gästerna, gjorde 1-0 i första halvlek vilket ledde till att det egentligen stod 1-1 eftersom Chelsea också hade gjort ett mål på bortaplan. Det tog lång tid innan den inbytte Hazard dundrade in bollen, och innan dess satt man alltså och bet på naglarna och hoppades först och främst på att Sparta Prague inte skulle hitta målet igen, för då skulle det bli svårt att besegra gästerna som hela tiden var sugna på att kontra sig fram.


Nu är Chelsea vidare och är ett av de andra 16 lagen som är kvar och tävlar i Europa League.

Chelsea hade oerhört bra chanser under matchen, men ingen kunde utnyttja dem på riktigt. Vi hade ju Fernando Torres längst fram som anfallare men även han lyckades inte göra något av chanserna. Han stod rätt, sprang rätt men det sista kunde han inte pricka in. Det var givetvis inte bara Torres som hade bra chanser, utan vi hade till exempel även Ramires som träffade stolpen en gång. Dessutom fick vi ett par bra frisparsklägen men ikväll blev det helt enkelt inte rätt. Att avsluta chanser rätt är något som är oerhört viktigt, och jag hoppas att vi inte får se samma syn i vår nästa match som ska spelas mot Manchester City.


Jag tycker även att Sparta Prague väldigt lätt tog sig igenom mittfältet/försvaret och sparkade fram fina bollar framför målet. Så försvarsspelet från mittfältet och neråt skulle nog kunna vara lite bättre med mer koncentration. Jag är dock nöjd med chanserna vi lyckades skapa och att vi tog oss fram till målet flera gånger under mötet, dessutom är det värt att notera att Sparta Pragues målvakt gjorde ett fantastisk jobb framför sitt mål ikväll vilket gjorde det svårt för oss.

Nytt i startelvan

Det gjordes fem ändringar mot Sparta Prague efter Brentford mötet. Cesar Azpilicueta och Ryan Bertrand fick starta från Rafas elva igen. John Mikel Obi som har kommit tillbaka från Afrikanska Cupen spelade bredvid Ramires i centralmittfältet. Fernando Torres ersatte Demba Ba som inte får spela i Europa League eftersom han redan har spelat med Newcastle den här säsongen.

Första halvlek

Chelsea inleder halvleken starkt men det blir ändå bortalaget som spräcker nollan först.

Matchens första mål görs redan i den 17:e minuten som David Lafata sparkar in genom en kontring.

Blues fortsätter sedan att pressa med ett par farliga målchanser men bollen vägrar att åka in i Vacliks mål.

Andra halvlek

Det är återigen hemmalaget som ser piggast och farligast ut medan Sparta Prague fortsätter med sina kontringar. Chelsea lyckas ta sig fram men avslutningarna räcker inte till för en kvittering. Ramires skott på stolpen räckte inte heller till för att spräcka nollan.


I den 67:e matchminuten beslöt sig Benitez tillslut för att göra ett Chelsea byte. Tränaren bytte in Hazard och bytte ut Oscar som inte lyckades göra mål ikväll.

Det tog ett tag innan Hazard fick fira, men på övertid fick Stamford Bridge liv när belgaren dribblade sig fram och dundrade in ett distansskott in i krysset.


Chelsea (4-2-3-1): Cech; Azpilicueta, Cahill, Terry (c), Bertrand; MikelRamires; Moses, Mata, Oscar (Hazard 67); Torres.

Sparta Prague (4-1-4-1): Vaclik; Zapotocny, Holek, Svejdik,. Hybs; Vacha; Prikryl, Matejovsky (c), Kadlec (Bednar 90+2), Krejcl; Lafata (Kweuke 81).

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar