torsdag 8 november 2012

CHELSEA 3 SHAKHTAR DONETSK 2



En måste-vinna match mot Shakhtar Donetskt blev tillslut en vinst! Det blev alltså tre poäng för Chelsea efter Victor Moses nickmål precis innan slutsignalen och hela Stamford Bridge firade av glädje. Målet gjordes via hörna, och det var också Chelsea sista chans i matchen. Målet som Moses gjorde påminde oerhört mycket om Didier Drogbas nickmål mot Bayern Munchen i Champions League finalen och man har redan fått höra ordet "mini-Drogba" efter Moses mål.


Det var dock inte matchens enda mål utan först lyckades Fernando Torres näta för hemmalaget. Därefter kvitterade Willian för Shakhtar, men Chelsea tog återigen ledningen innan pausen och den här gången var det Oscar som sparkade in ett fantastiskt super mål från hela 35-meters avstånd! Helt fantastiskt! Strax efter pausen gjorde dock Willian ännu ett till mål för bortalaget, men tillslut vann Chelsea tre poängen efter Victors segermål.


Chelsea slutade aldrig att kämpa utan motivationen hos spelarna fanns alltid där och det enda de gjorde var att aldrig ge upp. Shakhtar Donetsk var bättre än förväntat men jag tycker nästan att de fick visa upp sig mer  än väntat på grund av Chelseas olika misstag som de gjorde under matchen. Det var exakt misstagen som Chelsea borde ha undvikit mot Lucescus lag eftersom de ösar på om de får någon chans, och när de väl ösar på blir det riktigt svårt att stoppa dem. Shakhtar bevisade att det inte spelar någon roll om de spelar på hemma eller bortaplan, utan de har samma glöd överallt. Men Chelsea borde ha varit lite hårdare på hemmaplan.

Shakhtar hade ett starkt och farligt kantspel, medan Chelseas anfall kom mer centralt. Det blev mycket Oscar, Ramires och John Mikel Obi (var oerhört aktiv, farlig och duktig under matchen) medan Eden Hazard och Juan Mata inte såg lika vassa ut som de annars brukar göra. När det gäller Fernando Torres så tycker jag att han borde ha kunnat göra mer än vad vi fick se, och det målet som han gjorde kan inte ses som något super mål. Chelseas försvar var helt okej, däremot skulle jag låta John Terry spela istället för David Luiz då jag känner att försvaret behövde lite mer erfarenheter eftersom saknaden av Ashley Cole syntes väldigt tydligt.

För att få igång Chelseas anfall ännu mer tycker jag att Roberto Di Matteo måste börja tro på Victor Moses mer och låta han få mer speltid. Ta ut Torres och sätt in Moses om det behövs, något måste i alla fall göras, och Moses har det som krävs för att spela som centralanfallare. Jag är övertygad om att han kommer göra bättre ifrån sig än vad Torres gör just nu. Det kanske kan ljusna upp lite mer för Torres om han får vila några matcher.

Nytt i startelvan

John Terry som var tillgänglig ikväll fick starta från bänken medan David Luiz var tillbaka igen. Cesar Azpilicueta blev bänkad och ersattes av Branislav Ivanovic. Dessutom fick laget spela utan Ashley Cole vilket gav Ryan Bertrand chansen till att börja från elvan. Ramires var tillbaka igen och ersatte Oriol Romeu samtidigt som Juan Mata startade istället för Moses.

Petr Cech fick bära kaptensbindeln eftersom både Terry och Frank Lampard inte var med och spelade.

Första halvlek

Torres gör ett tidigt mål för Chelsea redan i den 5:e matchminuten när högerbacken Yaroslav Rakitskiy sparkade hem bollen till Pyatov på grund av press från Torres. Däremot lyckades Pyatov aldrig sparka iväg bollen eftersom Torres fångade upp den just innan Pyatov var på väg att sparka bort den. Torres fångade upp bollen och sparkade in den med det samma.


Chelsea ledningen varade dock inte länge, utan tre minuter efter kvitterade Willian för Shakhtar. Det var Fernandinho som lyckades avancera sig in till straffområdet där han sedan hittade Willian med en krossboll.

I den 39:e minuten lyckades däremot Oscar ta ledningen för Chelsea efter ett mål från hela 35-meters avstånd. Ett mål som man kan se om och om igen. Detta var 21-åringens fjärde mål för Chelsea.


Andra halvlek

Två minuter efter pausen kvitterade Shakhtar igen, och det var återigen Willian som gjorde målet efter en boll från Srna som kunde passa den till Willan lugnt och fint då det inte fanns någon press från Chelsea.

John Mikel Obi som var fantastisk idag gjorde nästan ett mål men situationen dömdes till offside. Det skulle vart underbart om Mikel fick göra det här målet eftersom det var i 2007 som han sist gjorde ett mål för Chelsea. Den här gången nickade han in bollen via Matas frispark, men linjedomaren tog upp flaggan och dömde helt rätt, han var tyvärr offside.


I den 80:e minuten byttes Moses in och Oscar fick gå och sätta sig. Åtta minuter efter kom även Daniel Sturridge in i matchen och Torres hade spelat klart.

Det var i övertid som Chelsea tillslut tog ledningen och det var via Matas hörna som Moses nickade in bollen. Detta var matchens sista händelse.


Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Ivanovic, Cahill, David Luiz, Bertrand; MikelRamires; Mata, Oscar (Moses 80), Hazard; Torres (Sturridge 88).

Shakhtar Donetsk (4-2-3-1): Pyatov; Srna (c), Kucher, Rakitskiy, Rat; Fernandinho, Hubschman; Teixeira (Ilsinho 77), Mkhitaryan, Willian; Luiz Adriano.



/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar