tisdag 16 oktober 2012

Di Matteo nöjd med Chelseas start. Atletico Madrid vill inte sälja Falcao


Fjolårets succé gjorde så att Roberto Di Matteo fick ta över tränarrollen den här säsongen när han skrev på ett två-års kontrakt med klubben. Den här säsongen har Robbie fortfarande lyckats imponera då Chelsea leder ligan samtidigt som det även går bra i Champions League.

Efter hårda intensiva veckor har Roberto Di Matteo fått ta en paus nu när det är landslagsuppehåll. När det inte är landslagsuppehåll är Robbie alltför upptagen med Chelseas matcher men på grund av pausen har han kunnat slappna av och reflektera tillbaka till allt som har hänt.

"Jag hoppades på en bra start och det vi fick från spelarna var fantastiskt. Varje vinst ger den positiva stämningen i laget, och hjälper att skapa dynamiken."-säger Roberto.


"Försäsongen blev lite störd av EM och OS och för att spelarna kom tillbaka vid olika tidpunkter, så vi hade inte den normala försäsongen, och därför är vi nöjda med den positiva starten i ligan. Vi kände att vi behövde en bra start, men det är bara en bra start."

Chelsea som numera spelar i en 4-2-3-1 uppställning efter den klassiska 4-3-3 har haft sex vinster och i sju matcher och vunnit 19 poäng vilket leder till att laget leder ligan just nu.

"Man kollar alltid på spelarna som är tillgängliga i laget. Vi ändrade på uppställningen förra säsongen och spelarna kände sig bekväma med den uppställningen. Den funkade bra för oss och har gett laget en solid bas att jobba på, så vi fortsatte med den. Det är ett grundläggande system som erbjuder flexibilitet under matcherna, men lagets form är viktigast."

Den här säsongen har Robbie valt att spela mycket med mittfältaren John Mikel Obi, och så här säger bossen om nigerianen: "Under åren har han nästan ständigt varit närvarande, och han har varit väldigt viktig i slutet av förra säsongen och den här säsongen har han startat i en bra form. Vi alla gör misstag i matcher men jag tycker inte att han hyllas för det han gör för laget."


"Jag själv spelade lite i den rollen, och det är en roll som är viktig för laget. Hans lagkamrater och arbetskamrater förstår och uppskattar det, men hans fans är nog mer fokuserade på de kreativa spelarna och målgörarna, men hans roll är viktig för vårt lag."

***


Atletico Madrids president Enrique Cerezo menar att Radamel Falcao inte kommer att lämna den spanska klubben nu i januari fastän en klubb är villiga att betala spelarens klausul. Chelsea är starkt länkad till Falcao, och det spekuleras om att man kommer få se anfallaren i londonlaget.

"Om någon kommer med pengarna och betalar hans klausul så måste inte spelaren lämna."säger Cerezo till Telemadrid.

"Falcao är en mycket allvarlig person, han är en man som vet vilket kontrakt han har, vilken situation han befinner sig i. Han spelar i ett lag som vill ha honom, han är glad och framför allt gör han mål."

"Han är väldigt glad här, och han kommer att vara kvar här tills motsatsen är bevisad."

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar