måndag 29 oktober 2012

CHELSEA 2 MANCHESTER UNITED 3


Det blev inga poäng mot Manchester United, och jag samt många andra tycker att det gick som det gick på grund av matchens domare Mark Clattenburg. Manchester United inledde matchen väldigt bra och tog även ledningen med 2-0 under första halvlek. Däremot lyckades Chelsea reducera innan pausen och det var Juan Mata som sparkade in hans fantastiska frispark. Efter halvlek kom Chelsea tillbaka ännu starkare och fick igång ett riktigt bra offensivt spel. Det bjöds även på en kvittering som Ramires nickade in. Det började ljusna till för Chelsea, men snart blev det oerhört mörkt. Först tog Clattenburg ut det röda kortet och utvisade Branislav Ivanovic och sedan fick även Fernando Torres lämna planen då även han blev utvisad. Tillslut fick Chelsea spela med nio man på plan samtidigt som Chicharitos offside mål godkändes av domarteamet.

Att vi lyckades kvittera från ett underläge visar vilket starkt och säkert lag vi är, men att Clattenburg ska komma och sänka oss under en bra och underhållande match är verkligen inte rätt. Domaren tog helt enkelt fel beslut idag och efter matchen har det även ryktats om att han inte vårdade sitt språk korrekt mot två Chelsea spelare, en av de spelarna ska tydligen vara Mikel.


Telegraph och The Guardian skriver att Clattenburg ska ha uttryckt sig rasistiskt.

"...två av deras spelare ska ha blivit förolämpade rasistiskt under dagens match mot Man Untied."-skriver Telegraph.

"Det här kommer att behandlas med största allvar. Han kommer att samarbeta fullt ut och välkomnar möjligheten för all fakta att komma fram."-skriver domarnas intresseorganisation PGMO.

De första målen som Manchester United gjorde var ett självmål av David Luiz som råkade stå framför målet. United spelade bra, och de tog för sig när Chelsea helt enkelt slarvade med försvaret. Det märktes tydligt att John Terry saknades som alltid har en ledande roll och ser till att hålla kvar kompaktheten på planen, speciellt i försvaret.

Manchester United som tog ledningen väldigt snabbt med två mål kunde ta det lugnare efter målen vilket gjorde så att hela laget backade hem och började försvara. Detta ledde till att det blev svårt att hitta luckor till De Geas mål. Fasta situationer var då en möjlighet för Chelsea eftersom de tajta ytorna inte funkade. Det var just efter en fast situation som Mata gjorde Chelseas första mål och detta fick igång laget på riktigt.


Efter halvlek hade Chelsea en helt annan attytid, alltså vår vanliga attityd som vi har haft den här säsongen. Det blev genast svårt för United då Chelseas trio ösade på som bara den. Men sedan kom Clattenburg in i bilden och visade rött kort till två av våra spelare samt ändrade på matchbilden. Först var det Ivanovic som fick lämna planen då högerbacken sprang efter Ashley Young som sprang helt fri mot Cech. Högerbacken såg till att springa precis bakom Young utan att nudda spelaren, men Young filmade och lade ner sig på gräset. Därefter var det Torres som fick lämna efter två gula, och det sista gula kortet fick han när han hade tagit sig igenom Uniteds försvar och ramlade ner efter att Evans nuddade hans ben. Enligt Clattenburg var detta helt plötsligt en filmning.

Därefter tog United ledningen, och det är väl inte konstig då det är elva spelare mot nio? Dessutom var Roberto Di Matteo tvungen att ta ut triot från planen för att kunna skapa en balans hos de spelarna som var kvar på planen. Det sista målet gjordes av Javier Hernandez och det var ett offside mål som godkändes.

Nytt i startelvan

Robbie hade två ändringar i startelvan. John Terry fick sitta och titta på eftersom han var avstäng medan Frank Lampard missade matchen på grund av skada. Petr Cech fick bära kaptensbindeln.

Första halvlek

Redan efter tre minuter gjordes det första målet som blev ett självmål av David Luiz. Allt började när Wayne Rooney lyckades fånga upp en fel pass från Chelsea som han sedan passade till Robin Van Persie. Van Persie lyckades däremot inte pricka in bollen i mål då den istället träffade stolpen och sedan på mittbacken Luiz, och detta gjorde så att bollen tillslut åkte in i Cechs mål.

I den 12:e minuten var det dags för ett till United mål och den här gången gjorde Van Persie målet efter ett inlägg från Valencia. Bättre försvarsspel behövdes här!


Strax innan halvlek reducerade Juan Mata när Oscar fälldes ner av Rooney. Domaren dömde till frispark och Mata sparkade in ett fantastiskt bra mål.

Andra halvlek

Chelsea kvitterar i den 53:e minuten och det var brasilianaren Ramires som fick göra sitt via pannan. Bollen spelades fram till Ramires via Mata och Hazard.


I den 62:a minuten fick Ivanovic lämna planen på grund av det röda kortet.


I den 66:e minuten introducerades Cesar Azpilicueta in till matchen.

Två minuter efter lämnade Torres planen efter det andra gula kortet.


Chelseas andra byte gjordes efter 71 spelade minuter då Mata lämnade planen på grund av taktiska skäl när Ryan Bertrand klev in i matchen.

Efter 75 minuter gjorde Chicharito som stod offside Man Unitedes tredje mål.

Sturridge fick komma in i den 82:a minuten för att få igång anfallet i Chelsea ännu mer, medan Hazard hade spelat klart.

Chelsea (4-2-3-1): Cech (c); Ivanovic, Cahill, David Luiz, Cole; RamiresMikel; Mata (Bertrand 71), Oscar (Azpilicueta 66), Hazard (Sturridge 82); Torres.

Manchester United (4-4-1-1): De Gea; Rafael, Ferdinand, Evans, Evra (c); Valencia, Carrick, Cleverley (Hernandez 64), Young; Rooney (Giggs 73); Van Persie.

   

  / Rukksar

2 kommentarer:

  1. det var ren otur att vi fick två röda kort, vi är bättre än Man united!

    Vi tar revansch på onsdag!

    SvaraRadera