söndag 28 oktober 2012

Chelsea vs Manchester United


Idag är det dags för säsongens första möte mot Sir Alex Fergusons Manchester United. Det kommer bli en temporik match på Stamford Bridge där båda sidorna kommer att försöka vinna de tre viktiga poängen. Just nu leder Chelsea ligan, men man kan aldrig garantera något. Manchester United är alltid ett farligt lag som kan överraska helt plötsligt. Eftersom mötet äger rum på SW6 är det värt att nämna att vi har vunnit de 13 av 15 senaste matcherna på hemmaplan

Roberto Di Matteo menar att det här stormötet ändå inte kan påverka Premier League titeln stort än eftersom det är en väldigt tidig match i säsongen.

"Det är fortfarande ganska tidigt i säsongen för att en sådan match ska avgöra. De är en väldigt bra motståndare, vi spelar på hemmaplan och vi vill ha ett bra rykte, vi vill spela en bra match och hålla avstånd från dem. Det är en stor match för båda lagen, en klassiker."


"Jag tycker att vi fortfarande är i form och dessa typer av spelare brukar alltid svara tillbaka efter ett dåligt resultat."-säger Di Matteo som inte lyckades vinna över Shakhtar Donetsk i tisdag då laget åkte på en 2-1 förlust.

När det gäller Roberto Di Matteos trupp, kommer tränaren att sakna Frank Lampard som skadade sig i mötet mot Shakhtar Donetsk, däremot kommer vi troligen att få se mittfältaren Marko Marin. Vi saknar också kapten John Terry som inte får spela på grund av avstängningen.


"Frank kommer att vara borta i några veckor."-sa Robbie under presskonferensen.

"Förutom Frank är alla friska. Marko Marin kan vara med i truppen på söndag."

Manchester Uniteds försvar har inte varit deras starkaste sida den här säsongen. Hittills har de har släppt in 11 mål medan Chelsea har släppt in sex mål.

"De släpper in mål just nu och vi har ett stort hot. Vi kommer göra allt för att hitta deras brister. Vi känner till United väldigt väl och det kommer bli en tuff match. De är alltid svåra att möta men eftersom vi spelar hemma måste vi tro på oss själva och ha självförtroende så som vi har spelat än så länge."-förklarar italienaren.

Deras anfall har däremot inte varit lika skakig, och någon som har försökt lyfta upp det offensiva spelet är deras nya anfallare Robin van Persie som de köpte från Arsenal i somras.


"Han har varit en mycket bra värvning för dem och han har redan gjort några viktiga mål. De har haft en bra start."-förklarar Chelsea bossen.

När det gäller Man Uniteds skadefront, har de fyra spelare på skadelistan, och dessa är: Shinji Kagawa, Phil Jones, Anders Lindegaard och Chris Smalling.

Fergusons sida överraskade med en fantastisk vändning mot Braga i deras senaste match då de först låg under med 0-2 på Old Trafford men sedan vände till en 3-2 seger i Champions League. United har 18 poäng i ligan vilket betyder att de ligger fyra poäng bakom Chelsea. De vann deras senase ligamatch mot Stoke med 4-2 och sammanlagt har de vunnit sex matcher och haft två förluster i ligan.

Uniteds sex senaste matcher:


Red Devils har totalt gjort 21 mål i Premier League den här säsongen. Van Persie 6 (1 straff), Kagawa 2, Rooney 2, Rafael 2, Büttner 1, Cleverley 1, Evans 1, Evra 1, Hernández 1, Nani 1, Powell 1, Scholes 1, Welbeck 1. Chelsea har gjort 19 mål i ligan, Torres 4, Ivanovic 3, Lampard 3 (2 straff), Mata 3, Cahill 2, Hazard 2 (1 straff), Cole 1, Sturridge 1.

Uniteds nysignerade spelare: Robin van Persie (Arsenal, £24m), Shinji Kagawa (Borussia Dortmund, £17m), Alexander Büttner (Vitesse Arnham, £4m), Nick Powell (Crewe, £4m), Angelo Henriquez (Club Universidad de Chile).

Våra tio senaste möten mot United på Stamford Bridge har sett ut såhär:

2002/03 - Oavgjort 2-2
2003/04 - Chelsea vinst 1-0
2004/05 - Chelsea vinst 1-0
2005/06 - Chelsea vinst 3-0
2006/07 - Oavgjort 0-0
2007/08 - Chelsea vinst 2-1
2008/09 - Oavgjort 1-1
2009/10 - Chelsea vinst 1-0
2010/11 - Chelsea vinst 2-1
2011/12 - Oavgjort 3-3


Vårt andra möte mot United i fjol blev en förlust på bortaplan. United lyckades göra tre mål medan Chelsea bara lyckades näta en gång, och det var Fernando Torres som gjorde Chelseas mål. Smalling, Nani och Rooney sparkade in Uniteds tre mål. 

Vi har mött United i 163 matcher där vi har vunnit 44 gånger medan United har vunnit 71 gånger. Det har spelats 70 matcher på Stamford Bridge och Chelsea har vunnit 22 gånger medan United har 29 vinster. 

"Det de har är erfarenhet och de vet hur man ska vinna ligan."-säger Ryan Giggs om Chelsea.


"Jag tycker att det är en annan Chelsea. Under de senaste åren har de haft Didier Drogbas styrka och Frank Lampars löpningar i mittfältet. Vi har alltid sett Chelsea som ett stort, starkt och kraftfullt lag."-förklarar Ryan.

Men Giggs är medveten om Chelseas nya styrkor: "De har fortfarande kvar det men med nya spelare som Oscar, Eden Hazard och Juan Mata. De har smarta spelare som kan göra det svårt för motståndarna." 

Mina tankar:

United är ett oerhört starkt lag som alltid kan utmana. De har en fantastisk tränare som känner till hans spelare från topp till tå, och han vet exakt hur han ska använda dem för att ställa till det för motståndarlaget, men på senaste tid har United ändå sätt svagare ut än vanligt, och det är nu vi ska ta chansen och vinna tre poängen, speciellt nu när vi spelar på hemmaplan.

Deras försvar har som tidigare nämnt, inte varit bra då den helt enkelt inte känns kompakt nog. Därför borde våra målgörare passa på, våga, anfalla så mycket som möjligt och försöka ta sig igenom försvaret eftersom det helt enkelt kan bli lättare än vanligt. 

Vi har även sätt att United lätt kan ligga under men att de ändå kan ta igen och komma tillbaka. För att vi ska undvika det så måste vi hela tiden hålla koll på United, följa med deras löpningar och alltid hålla koncentrationen. Koncentration är något som är ett måste när man möter United, för så snabbt man tappar det tar de igen och kan göra lätta mål för motståndarens misstag. En spelare som kan hitta luckorna väldigt snabbt är RVP, och honom måste man isolera så mycket som möjligt. Man har nyligen fått se att Ferguson har låtit RVP, Rooney och Chicharito spela tillsammans, och ni förstår ju vilket farligt offensivt spel de tre kan skapa tillsammans, så det gäller att förstå deras spelstil väldigt snabbt och se till att samarbetet mellan de tre förstörs genom att man helt enkelt blockerar bollarna och läser av deras löpningar.

Eftersom vår mittfält helt enkelt är bättre än Uniteds så borde vi se till att avancera riktigt bra där och skapa fina chanser med våra oerhört kreativa mittfältare som både är bra på assister samt på att göra mål. United har inte samma styrka på samma position. 

/ Rukksar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar